Da har jeg akuratt kommet hjem fra en kort tur til Haugesund. Alltid like koselig å besøke besteforeldrene mine og i tillegg kom gutta oppom en liten tur også. 

Det blir alltid lapper når jeg er hos bestemor og det er så godt. Spesielt med hjemmelagd syltetøy!

Jeg fikk også prøvd komle for første gang. For å være helt ærlig syns jeg ikke komle var så veldig godt, men alt tilbehøret var kjempe godt!

- familien - 

- storesøster og lillebrødre - - Solnedgang i Haugesund - 
Heisann! Nå har jeg vært tilbake i Norge et par dager, fått pakket ut, kjørt litt og ellers egentlig bare tatt det med ro. Men imorgen reiser jeg innover mot Oslo og jeg gleder meg sånn. Har så mange som jeg skal treffe og tror det blir en fantastisk helg med mange kjente fjes. Under er noen av de siste bildene jeg tok i New York. Magna, Elise og jeg tok flyet hjem sammen og ble igjen overrasket over hvor kort det egentlig er mellom Oslo og New York. Kommer til å reise tilbake en gang ihvertfall :)
 


 

Noe jeg har savnet mens jeg har vært borte er den fantastiske kaffemaskinen min og kaffekoppen min fra barnehagen jeg jobbet i før jeg reiste. Begge ble selvfølgelig brukt første dagen :-) 

 
Om bare noen få timer setter jeg meg i taxien på vei mot flyplassen og Norge. Denne tiden i New York har gått så utrolig fort og jeg har fått så mange gode minner fra denne fantastiske byen. New York er noe helt spesielt, det er byen som aldri sover, folk over alt, hvor noen steder det er vanskelig å se himmelen pga. av de høye byggningen, her finner du alle slags butikker, alt fra Mulberry og Chanel til 1 dollar store. Når du er midt i Central Park er det rart at du befinner deg i en så stor by. Går du opp flotte Fifth Avenue, West Village eller SoHo er det rart at du befinner deg i samme by på disse forskjellige stedene. Manhattan er fylt av forskjellige folk fra mange steder i verden og det er alltid noe å finne på her. Jeg har blitt så glad i denne byen og jeg vet at jeg kommer til å reise tilbake ihvertfall en gang. Under er det bilderyss fra tiden min her og det ble litt mer en planlagt, men jeg syns det var så gøy å se tilbake på :-) (desverre er ikke alle bildene i rekkefølge...)

Times Square <3 Magna og jeg dro opp hit og her var det mange folk! Helt fult og selv om det var sent på kvelden skulle man ikke tro det når man er her. 

Vi har bodd i Elizabeth street i SoHo og jeg har blitt spesielt glad i SoHo. Gatene er mindre, byggningene lavere, men du finner alt du trenger her nede. Jeg har fått sett igjen fantastiske venner. Kyu og Sarah :-)

Flat Iron building

Truffet mange nye flotte mennekser er alltid gøy. Over er jeg sammen med Heidi og Maiken og under med Amanda og Vilde :-)- World Trade Center - 

- Street art - - På besøk hos Carrie - 

- Tok også turen opp til "Friends" byggningen. 

Roommaten min - Marin :)

Prøver amerikansk frokost - pannekaker med sjokolade. 

Den siste uke tok jeg turen ned til Miami med Sarah. En fantastiske måte å avslutte USA oppholdet på. 

Vi fikk også med oss Superbowl og i begynnelsen var det veldig spennende - men så....

..... var det ikke så spennende lengre..

- konsert! -

- Amerikanere har en annen betydning for small/medium/large. Første gang på kino ble det bestilt small popcorn og brus, så senere har jeg bestilt barnemeny :)

- Mange restaurant besøk med Magna, Elise & Marin - 

- Besøk fra Norge: Olina :) - - St. Patricks day - 

- Brooklyn Bridge - 


- Statue of Liberty - 

- Tik Tok ble et stam sted for Amanda, Vilde og jeg enten før eller etter kirka. Heldigvis kommer disse to jentene til å bo nærme meg til neste år :) - 

Boston! Jeg dro opp til Boston for å besøke Sarah og syns byen var så utrolig fin :-)

- Union Square - 

- Sugii og Sonya fikk jeg også sett. Jeg dro ned til Atlanta for å besøke de og vi hadde en utrolig koselig uke sammen - 

- Central Park - Så ble det tattovering :)
-

- Solnedgang over Hudson River - 
- Fashion Show - 

- Inngangen til leiligheten min - 

- Nå er bagasjen pakket og for første gang i mitt liv har jeg ikke overvekt - 
- Håper ikke det blir alt for lenge til jeg reiser til New York neste gang - 
Da er jeg tilbake i New York og denne uka gikk så fort. Har oppleved så masse og snart er NY oppholdet mitt over. Men denne uka har virkelig vært fantastisk og jeg har så mange bilder og dele. Miami var en veldig fin by, men jeg syns Key Largo, som ligger sør i Florida var det fineste stedet vi var. Miami er en ganske stor by, og jeg er utrolig glad for at vi hadde tilgang på bil. Uten bil der så må du enten ta taxi eller bo såpass sentralt at du kan gå steder. Vi bodde på et kjempe fint sted i Coral Gables, men på dagtid fant vi som regel på noe. Vi dro ned til Key Largo, opp til Miami Beach og inn til Miami sentrum, lærte å kjøre jet-ski, snorklet, og parasailing. 

Noen bilder fra det fantastiske stedet vi bodde :-)
En av dagene kjørte vi ned til Key Largo. Key Largo er en del av Florida Keys som er sør i Florida. Det er også kjent for "the diving capital of the world". Når vi kjørte ned dit hadde vi ikke planer om å snorkel, men når vi kom ned dit fikk vi så lyst. Det var ganske fint å snorkle der, men jeg syns ikke jeg så så veldig mange forskjellige fisker. Men når vi snorkelet så jeg flere Barracuda og de syns jeg var litt skummle. Likte best å vite hvor de var og på wikipedia står det at  de er "known for its large size and fearsome apperance". Den ene jeg så var kanskje en meter lang og svømte den andre rettningen når jeg fikk øye på den. Den andre vi gjorde på Key Largo var parasailing og det var så utrolig gøy. Vi var 350 meter over havet og vi fikk en kjempe bra utsikt! 


Vi dro ut med båten en dag og da fikk jeg se Miami fra sjøen.

Så gikk turen til Miami Beach. 

Vi ble veldig glad i bilen vi var så heldig å fikk låne. En veldig land land cruiser. Mens jeg kjørte hadde Sarah ansvaret for å lese kartet. 

Hadde tenkt til å ut bildene fra Jet-ski turen også, men disse er på Sarah sin telefon. Når vi kom på flyplassen og skulle skjekke inn oppdaget Sarah at hun hadde lagt igjen passet sitt i huset vi bodde i. Hun måtte desverre reise tilbake igjen og rakk derfor ikke flyet vi skulle ta. Heldigvis fikk hun ta neste flyet og kommer til New York i løpet av kvelden. Del 2 kommer derfor imorgen :-) 
Tenkt - allerede nå har jeg sommerferie! Hadde siste eksamen i morges og nå er jeg offisielt på ferie :-) Heldigvis har jeg rundt 10 dager igjen i USA før jeg reiser tilbake til Norge og der er jeg ekstra glad for nå. Hadde vært veldig kjedelig å dratt rett hjem igjen, selv om jeg gleder meg til å treffe kjent folk igjen. For å få en enda bedre start på sommerferien har jeg også endelig fått kjøpt med iPad. Har lenge hatt lyst på det og tror den kommer til å bli spesielt mye brukt på reise. Kjøpte iPad mini med retina skjerm og skjermen er så utrolig mye bedre på iPaden enn på telefonen og mac'en. Skal ha den med når jeg reiser til Miami neste uke!Til helgen har jeg masse planer og tror det kommer til å bli en fantastisk 17. mai helg. Etter eksamen idag dro Magna og jeg og handlet inn litt forskjellig til en skikkelig 17. Mai frokost, vi blir 6 stykker og Sarah er her så gleder meg til å vise henne hvordan vi nordmenn feirer nasjonaldagen. Etter det skal vi opp til sjømannskirken hvor jeg tror det blir stor feiring. På søndag reiser Sarah og jeg til Coney Island hvis været blir fint og på mandag allerede reiser vi til Miami. Ikveld er det graduation fest på Harvard Club med skolen og jeg tror det blir en koselig avsluttning. 
Siden jeg flyttet hit har det vært iskaldt, "snow-day", masse vind og nå har endelig de varmere dagene kommet. Vi nordmenn går kledd i shorts og t-shorte, mens de ekte New Yorkers går fortsatt i bukse, jakke og skjer. Ikke skjønner jeg hvordan de klarer å gå med så masse klær når det er så varmt som det er idag. Men hvis jeg har hørt rikitg så blir det enda varmere i juli og da skal jeg helt ærlig si at da er jeg glad for at jeg ikke er her. Igår tok jeg toget opp til 34th st og selv om det ikke er en veldig lang tur var det utrolig varmt og tung luft.... 

Selv om nesten hele helgen ble brukt til lesing til marketing prøven som jeg hadde idag dro jeg opp til Tik-Tock for å møte Vilde og Amanda i går kveld. Det har blitt vårt faste søndagssted enten før eller etter kirka og igår var kanskje siste gang vi alle var det sammen. Men heldigvis bli vi boende nærme hverandre neste år :-) 


Er du i New York på et søndag anbefaler jeg deg å ta en tur innom Hilsong kirken, den ligger på 311 W 34th, på 34th og 8th Av og du kommer ikke til å angre :-) Etter marketing eksamen idag la jeg meg ut i solen og koste meg litt i varmen. Skypet med mamma og pappa også, noe som alltid er så koselig :-) Igår skypet jeg med Hilde og jeg gleder meg sånn til å bo nærmere alle sammen neste år :-)
Nå er jeg snart halvveis igjennom eksamenstiden og bare en uke igjen før det er ferie! På fredag var det fashion eksamen og på kvelden dro jeg på kino sammen med Heidi og Maiken og det var så koselig. Vi så Neighbors og for en morsom film! Vi satt og lo nesten hele tiden og jeg er overrasket over hvor mange bra filmer som kommer ut i sommer og til høsten. Håper jeg får sett noen av de :-)

Dagen idag har for det meste bestått av lesing til eksamen på mandag - marketing. Men hadde tid til en liten lunsj pause og jeg dro opp til Upper East Side for å møte Vilde. Vi dor på favoritt restauranten hennes og den er helt fantastisk. Den heter Bocado og ligger på 87th st og Lexington og er verdt et besøk hvis du er i nabolaget. En utrolig sjarmerende restaurant med veldig god service og mat. 


Igår ble det en ganske effektivdag. Det ble flere timer med studering og jeg klarte også å skvise inn et frisørbesøk. Håret ble litt lysere enn planlagt og det er lenge siden jeg har vært så lys, men nå som jeg har blitt litt vandt til det er jeg veldig fornøyd. Godt å få bort en del ettervekst og godt å være litt lys til sommeren. Idag hadde jeg muntlig eksamen som gikk kjempe bra så nå er det bare å fortsette å øve til fashion imorgen. Har tre eksamner neste uke så til helgen blir det nok mye lesing. Er ferdig med skolen om litt over en uke og tiden har gått så fort. Når skolen er ferdig blir det graduation dinner at Harvard Club, så er det 17. mai feiring før jeg reiser ned til Miami. Masse å glede seg til! Siden første eksamen allerede er på fredag går det for det meste i lesing, lesing og enda litt til lesing. Nå er jeg så glad at jeg har flere dager her etter eksamen og da skal jeg gjøre alle de tigen jeg enda ikke har fått gjort. Har så lyst til å reise til Coney Island og se på Yankees spille baseball, men det får vente til etter eksamen. Men helsigvis blir det litt selskap i eksamenslesingen og idag blir det litt Marketing pugging med Amanda før jeg reiser til frisøren får å ta bort etterveksten.
Idag har jeg virkelig fått sett Manhattan. Magna og jeg bestemte oss tidligere i uka at vi hadde lyst til å gå igjennom hele Manhattan, fra South Ferry to 222 st og idag var den perfekte dagen å gjøre det på. Vi tenkte å ta toget ned til South Ferry for da å starte å gå oppover, men togene i helgene er ikke alltid like sammarbeidsvillige og etter mye frem og tilbake fant vi ut at det beste var å ta taxi ned dit. Når vi endelig kom ned dit var det bare å starte å gå. Vi hadde veldig lyst til å gå igjennom East Village fordi dette var et sted hvor ingen av oss hadde vært før. Å gå igjennom Central park var også kjempe fint. Når vi kom opp til 110th st som ligger rett over Central Park så vi store forskjeller fra resten av Manhattan. Det var færre folk og byggningene var ganske forskjeliig fra de lengre nede. Vi gikk igjennom blandt annet Harlem og Washington Heights før vi endelig kom opp til Inwood. Etter nesten 4 timer og 30 minutter kom vi endelig opp og gikk tilsammen 28 km. Det ble for det meste gåing, men vi endte opp med å løpe de siste 30 minuttene fordi vi ville bli ferdig så før regnet kom! Det ble en laaang tur, men det ble en fantastisk tur. Magna og jeg gikk og skravlet hele tiden og det ble en skikkelig treningsøkt. Man trenger ikke å gå i skogen for å få en ordentlig treningstur. På Manhttan får du bylivet og skogstur (igjennom Central Park) alt i samme pakke :-)

  En annen fordel er at man ikke trenger å ta med seg mat, men kjøper det heller underveis :-)

Endelig ferdig! :-)


Det ble ganske mange timer i sola idag og på ettermiddagen tok jeg turen opp til Central Park sammen med Heidi, Maiken og Julia. Vi ble sittende og skravle før det startet å regne og vi dro hjem igjen. Men vi hadde to flotter timer der oppe og vi var ikke de eneste som hadde tatt turen opp. De grønne plenene var fulle av folk som spilte baseball, frisbee, fotball og diverse andre ting. Håper jeg rekker flere turer opp hit før jeg reiser hjem :-)

- Central Park Selfie - 

De siste dagene har vært helt fantastisk. Sola skinner og nå håper jeg vi  får flere slike dager fremover. Igår hadde jeg siste skoledag og nå er det bare eksamen som gjenstår. Helt rart hvor fort tiden her i New York har gått og nå har jeg bare 24 dager igjen til jeg reiser tilbake til Norge. De siste dagene har gått med til litt forskjellig. Magna og jeg dro opp til Herald Square ved 34th st. og det har blitt favoritt shoppings sted. Det er ikke for mange folk som jeg syns det både er på Fifth Avenue og Broadway i SoHo og butikkene er store og de har de fleste butikkene der. Jeg fikk handlet litt, blandt annet et par sommer jakker før vi dro opp på Macy's og spiste på en restaurant på toppen der. Kjempe god italiensk mat. Vi bestemte oss etterpå for å dra å ta manicure og pedicure siden vi var like ved og det var kjempe godt å bli litt stelt med.

 

Slush har alltid vært en stor sommer favoritt og nå har de kommet med en på kjempe god en på dunkin donuts :-)

Sommer og solen fortsetter og idag har vi alle ligget ute på terrassen vår i flere timer og solt oss. Jeg skypet med Mamma for et par dager siden og syns jeg var ganske blek i forhold så jobber litt mer brunfargen nå. Hadde jo også vært gøy å hatt litt mer farge før jeg reiser til Miami. 

I går var the Movie Time. Endelig fikk jeg sett The Divergent som jeg syns var kjempe bra. Bøkene skal leses til sommeren og ifølge Heidi er de bedre enn filmen. Heidi og Maiken ble med hjem til meg etterpå og vi satt og koste oss på terrassen etter filmen.


Gratulerer så masse med dagen, Mamma! Håper du blir feiret, koser deg og blir satt litt ekstra stas på idag. Du er en fantastisk mamma!

- Glad i deg - 
Det har vært snø, kulde, solskinn, overskyet og regn mens jeg har vært her, så det har vært mye å forholde seg til og jeg tok verken med meg regntøy eller en god vinterjakke hit så da har jeg hold meg mest inne. Idag hadde jeg planer om å få lest litt og fant fant en søte liten cafe på yelp i går kveld i Greenwich village som mange hadde sagt at var en god lesecafe. Tok toget opp dit og husket ikke helt hvor cafen lå så tok opp kartet på telefonen og prøvde å finne det igjen, men nettet mitt fungerte ikke. Syns dette var litt rart siden jeg viste at jeg ikke hadde brukt det opp og etter å ha prøvd flere ganger kom jeg på at abonnement mitt hadde gått ut kvelden før. Det startet selvfølgelig å regne og jeg hadde ikke paraply, så gikk inn i nærmeste butikk og spurte hvor den nærmeste AT&T butikken lå. Heldigvis var den ikke langt unna og jeg fikk fylt opp abonnement mitt igjen. Innen jeg hadde betalt og var verdig på AT&T hadde det startet å regne en del så jeg løp bort på cafe'en som også ikke lå så langt unna. Her i New York syns jeg nesten det er et must å ha med telefonen. Her har jeg kart både over byen og toget, yelp app'en min som viser meg hvor nærmeste butikk, cafe, subway er, citymapper som forteller meg hvordan jeg kommer meg fra A-B og hvilket tog jeg skal ta. Ja, så når telefonen ikke fungerte ble jeg litt lost. Men på den gode siden endte jeg opp på en fantastisk liten cafe: Coffee Foundry. De hadde den beste kaffen jeg har smakt hittil i New York og jeg fikk lest masse. Det var marketing som sto for tur og det ble en produktiv formiddag. - Cappucino - 


Nå som det regner og er stygt vær ute er det så godt å tenkte på at om ca 3 uker reiser jeg til Miami. Turen ble veldig spontan og Sarah og jeg så på litt forskjellige steder, men ente opp med Miami. Her snakker vi strand, hav, basseng og masse sol og jeg gleder meg sånn til å dra ned til varmen. Spesielt nå når jeg ser ut av vinduet og det er regn og meldt regn de neste dagenen. Planen i Miami er å gjøre minst mulig, men vi ender nok opp med å gå litt på stranden og rundt i gatene. Har heldigvis et par dager i New York etter at jeg kommer tilbake før turen går hjem igjen til Norge. Rart for fort tiden har gått. 


Denne helgen har virkelig vært produktiv med tanke på å få "unnagjort" litt turistting. Igår dro jeg sammen med Magna bort til World Trade Center Cite. Dette  har vært en helg hvor jeg ikke har klart å finne inngangen til ting, fordi det var heller ikke lett her. Jeg trodde det var gratis å komme inn, men det var  et "Gi det du kan" opplegg og det tok litt tid før vi fant ut hvordan vi kom oss inn. Det ble et mye sterkere inntrykk enn det jeg hadde trodd. Nesten 3000 mennesker mistet livet 9. September 2001 og alle navnene er skrevet rundt de to minnesmerkene. De skal også åpne et museum og tre til tårn skal bygges rundt minnesmerkene og jeg håper jeg kommer tilbake en dag for å se det. Det nye tårnet som nå er ferdig er kjempe fint og du ser det så godt fra hele byen og jeg syns det var ekstra stilig at skyene reflekterte så godt. 

- ♥ - 


Fikk høre helt siden jeg kom hit at man burde reise til Top of the Rock istedenfor på toppen av Empire State.  Det var en helt fantastisk opplevelse å se New York fra det perspektivet. Men jeg syns det var kjempe vanskelig å komme seg opp dit. Hadde bestillt bilett på forhånd, noe som jeg anbefaler, du slepper en ganske lang bilettkø og det gjør jobben litt lettere. Jeg kom opp dit, men jeg fant ikke inngangen. Hadde bestilt billett så jeg kunne gå inn mellom 12:00-12:15 og var der fem minutter før. Tenkte at det var nok tid, men ente opp med å løpe fram og tilbake og jeg spurte mange folk og sto i flere køer. Når jeg endelig kom fram til riktig kø fikk jeg beskjed om at jeg måtte gå en etasje ned for å bytte inn referanse nummeret mitt til en billett før jeg endelig kom igjennom sikkerhetskontrollen. Fant ut etterpå at jeg hadde gått inn fra feil gata. Så et tips er å dra opp til 50th street og gå inn der istedenfor å prøve å komme seg inn fra 49th street. Hvis man reiser opp til 50th st. er inngangen rett foran deg istendenfor å løpe igjennom flere butikker og cafe'er. Men når jeg endelig kom opp var alt verdt det. For en utsikt! 

- Empire State Building -- Ser på alle byggningene vi kan se fra Top of the Rock - 

- Central Park - 

- Jeg var ikke den eneste som dro opp....- - Man kan til og med se the Statue of Liberty - Flotte byen min :-)
Idag var det en laaang dag på skolen. Vi var ferdig med business for a day og idag var det presentasjonen som skulle vises. Det var alle fra fashion og event klassen som dro og vi var nesten 100 stykker fordelt på 30 presentasjoner. Det tok til sammen nesten 7 timer og jeg var ganske lei og sliten når vi endelig fikk gå. Men nå er det helg og jeg startet helgen med en tur opp til Central Park med Magna. Vi kjøpte belgiske vaffler og gikk en ganske lang tur rundt i parken og koste oss i solen. Central Park har blitt skikkelig grønn og neste helg skal vi prøve å ha en piknik der. De har også flere volleyball, fotball og baseball baner og det hadde vært så gøy å spilt litt sandvolleyball. 

Se for et skjønt ekorn - det finnes så mange av de i Central Park :-)Nå er vi på vei ut døre for å se på "The Other Woman" - gleder meg!
Når jeg kom hjem fra skolen idag sat Magna og Elise allerede ute på terrasen og solte seg. Terrasen vår kommer nok til å bli flitting brukt fremover nå som været bare blir bedre og bedre Jeg tok med entrepreneurship boka ut og satt med i sola og leste til eksamen. Ble sittende i et par timer før sola gikk bak huset. Det var utrolig godt å nyte været og jeg gleder meg sånn til flere slike dager. Men snart er det helg og imorgen er det kino som står på planene. De jeg bor sammen med og jeg har biletter til "The Other Woman" og jeg tror filmen kommer til å bli utrolig bra :-)


Utsikten blir vel heller ikke bedre enn dette!


I entrepreneurship har vi jobbet med et prosjekt som heter Business for a Day. Her har vi fått i oppgave å starte vår egen bedrift of prøve å lage et produkt eller gjøre en service. Heidi, Maiken og jeg har lagd norske hjemmelagde rundstykker som vi idag har solgt på skolen. Det gikk faktisk overraskende bra og vi har hatt det så gøy sammen. Så igår lagde vi nesten 200 rundstykker på sjømannskirken og nå er det bare presentasjonen imorgen som gjenstår :-)
Nå er påskeferien offisielt over fordi imorgen ringer vekkeklokken før 7. Mandag og tirsdager starter ikke skolen før klokken 11, så alarmen er skjeldet på og jeg kan nyte en rolig morgen. Det har vært så flotte dager her på Manhattan i det siste at frokosten kan faktisk spises på terasen hvor vi faktisk har et ordentlig spisebord for ikke å snakke om utsikten. Her kan man se ned på gatene i SoHo, Chrysler byggningen og alt annet som skjer her. Idag har vi hatt fire timer med Entrepreneurship hvor vi jobber med business for a day. Her skal vi sette opp vår egen business og prøve å selge et produkt eller en tjeneste. Det er siste innspurt nå og på fredag skal vi ha en presentasjon om prosjektet. 

 Ikveld ble det girls night's inn med hjemmelagd mat (aka taco), Bridget Jones Diaries og ansiktsmaske. Hadde aldri sett filmen før så vi så gjerne begge to. Utrolig koselige filmer og ikke minst morsomme :-) 
Det er helt utrolig hvor kort en uke kan føles når du koser deg med gamle venner. Uken gikk så utrolig fort og jeg fikk oppleved så utrolig masse. Først dro jeg opp til Atlanta hvor vi blandt annet dro på The World of Coke. Her lærte vi masse om cola og en liten fun fact er at det er bare to lang i verden hvor coca cola produkter ikke selles: Nord Korea og Cuba. Vi gikk også litt rundt i gatene i Atlanta og på Lenox Square. Det er en veldig fin by, men du trenger ikke mer enn to dager der. Jeg har hørt mye om den Southeren Charm som det heter og hvordan de som bor i de sørlige statene er veldig hyggelige. Dette er helt sant. Du blir alltid møtt med et smil, de kaller deg darling eller hon og hjelper deg med det du skulle trenge. Syns det var utrolig gøy å oppleve. Ca en time utenfor Atlanta ligger Macon. Universitetet Sugii og Sonya studerer på syns jeg er så utrolig fint. Det er rosa/røde murstein byggninger, store gressplener, en liten innsjø og mange trær og blomster som vokser rundt på campusen. 

Det ble også en roadtrip tur til Savannah og Tybee Island. Savannah er et feriested for både turistter og de som bor i Georgia og jeg syns det var et veldig idyllisk sted. Rolige nabolag og mange parker man kunne gå rundt i. Det var lenge siden jeg hadde kjørt og fikk lov til å kjøre oss litt rundt og det var så gøy å sitte bak rattet igjen. Stedet hvor vi så på syns jeg var så stilig. Mindte meg om flere moteller jeg har sett på film :-)

Siden været ikke helt var på vår side dro vi til et akvarium litt utenfor byen og det var overraskende spenennde. 


- Meg, Sonya & Sugii -

Det var så mange flotte hus i Savannah og så utrolig grønt. Den siste dagen dro vi til Tybee Island hvor en del filmer er spilt inn. Blandt annet The Last Song. Planen var egentlig å bade, men siden været nok en gang ikke helt var på vår siden bestemte vi oss for å utsette det til en annen gang. Men vi fant en liten huske som vi ble sittende på og det var utrolig fint der, selv om det var en del vind. 

Nå må jeg nyte siste feriedagen min før skolen starter igjen imorgen. Syns tiden her i New York har gått så utrolig fort og det er rart å tenke på at jeg bare har 5 uker igjen før jeg reiser tilbake til Norge. Den siste tiden må nytes og jeg har så mye jeg har lyst til å gjøre før jeg setter meg på flyet til Norge. 
Når du reiser til Atlanta må du ta turen innom World of Coke. Coca Cola er fra Atlanta og det er et utrolig gøy sted å være og det beste med det hele er at du kan smake på cola fra hele verden. - Smaksprøver - 

- Alle som er innom får også lov til å ta med seg en flaske på vei ut - 

- Her er de smakene jeg likte best, men det var overraskene mange som ikke smakte noe godt... - 

Vi kom tilbake til Macon igår og dro ut og spiste mexicansk. Alle som kjenner meg vet at det er en stor favoritt hos meg og vi ble sittende veldig lenge og koste oss masse. Idag skal vi ta en roadtrip mot Savannah, hvor blandt annet The Last Song var spilt inn og hvor de fleste fra Georgia drar på stranda :-)
Her kommer flere bilder fra når jeg var i Williamsburg på fredag. Det var en utrolig koselig tur og for en fantastisk utsikt! Anbefaler virkerlig en tur til Williamsburg hvis du skal til New York. Du får se en helt annen side av New York og det er så forskjellige fra Manhattan. Ikveld har jeg fått pakket til Atlanta og drar imorgen tidlig :-)


Det er vel kanskje litt sånn det er at man klager på kulden når det er kaldt og varmen når det er varmt. Igår var det utrolig varmt her og jeg dro opp til Columbia for å møte Kyu og dra på konsert som var der. Lupe Fiasco, The Chainsmokers, som har sangen #Selfie, og Flaxo var noen av de som spilte og det var utrolig gøy. Columbia ser jo også så flott ut nå:

- The Chainsmokers - Idag hadde jeg en fantastisk frokost - hjemmelagde rundstykker med avokado. Namnam! Idag må jeg få pakket til neste uke og så er det middag med Vilde og Amanda før vi reiser i kirken. Tror det kommer til å bli en fantastisk dag :-)
Endelig er det ferie! Og det måtte feires. Etter skolen dro jeg opp til Chelsea for å møte Vilde og Amanda. Vi dro og spiste lunsj og det var så koselig. Masse skravling og sola skinte så vi ble sittende ute. Første måltid ute. 

Etterpå gikk turen til Williamsburg i Brooklyn og se på denne skylinen du får av Manhattan. Har mange flere bilder som kommer senere. 

Vilde og Amanda slapper av og nyter sola:-)

Vilde og meg

Der vi spiste fant vi denne fine peisen og ble sittende en stund. Litt påskesteming med varme og peis. Jeg driver å teller ned dagene til jeg reiser til Atlanta og nå er det bare to dager igjen. Men før det skal sola nytes her i New York!

GOD PÅSKE! 
Enda en dag med masse sol og man kan jo ikke sløse en sånn dag med å sitte inne. Derfor ble det en lang tur oppover Fifth Avenue og det var så mange folk ute. Gatene var fylt med alle slags mennesker som ville også nye sola. Turen gikk nesten opp til Central Park og så tilbake tgjen. Imorgen er det siste skoledag før påskenferien og bare tre dager til jeg reiser til Atlanta :-)
 - Empire State - 
Det er utrolig deilig å ha fri midt i uken. Uken startet jo med en fem-timers busstur og så rett på skolen og tirsdag ble også en veldig lang dag så det var deilig å kunne sove ut litt idag. Startet også dagen med en skypesamtale med Mamma og Pappa. Utrolig koselig å snakke med de, var jo så lenge siden sist. Etter en rolig start på dagen dro jeg bort til Metropolitan Pavillion for å se på hvilke stoff, farger og mønstre kommer til å bli populære vår/sommer 2015. Det var i forbindelsen med motefaget jeg studerer og lærerne min hadde vært så snill og ordnet pass til alle studentene hennes. Veldig spennende å se på og gøy å få med seg når jeg er her. Siden sola skinte og jeg tror endelig at våren har kommet til Manhattan bestemte jeg meg for å gå oppover. Jeg gikk oppover 6th Avenue og jeg syns det er så fasinerende hvordan nabolagene forandrer seg når man går SoHo oppover til West Village og Chelsea. Det ble en kjempe fin tur oppover. 

Desverre er det ikke lov å ta bilder innenfor...Etterpå tok jeg og noen andre turen til 16 Handles for å kjøpe FroYo før vi vandret rundt i gatene. 

Tilslutt ble det ukashandling og jeg har blitt så glad i smoothie og har funnet noen veldige gode på Trader Joe's. Slev om det var verdens lengste kø der som gikk rundt i hele butikken er det verdt det hvis man får med seg noen smoothier.  De kommer i forskjellige smaker og kjøpte også denne grønne her som var overraskende god. 


Hver gang jeg reiser med en bag angrer jeg, men glemmer selvfølgelig dette til neste tur. Har bare to store kofferter her, så da ble jo en bag det mest naturlige å a med på en weekend tur, men den er tung å drasse med seg. Hadde feilbergenet litt på hvor langt det var å gå fra sunwayen og til buss stasjonen og selvfølgelig bestemte sola seg for å titte frem. Det var utrolig varmt og når jeg gikk mot bussstasjonen, men kom heldigvis frem i tidet. Bussturen gikk også overraskende fort. Det var jo nesten fem timer i buss, men med en god bok og ny musikk på Spotify gikk turen fort. Når vi kjørte ut av New York tittet jeg masse ut av vinduet og fikk sett masse. 

Kom fram til Boston og det første jeg tenkte var "hvor er alle de fule taxiene?" New York er fult av de og man ser de hele tiden, men her var det ingen. Tok så subwayen opp til Harvard Square hvor Sarah møtte meg. Utrolig koselig å se henne igjen og vi gikk å spiste Thai og skravlet i flere timer :-)


Idag var det museums tid, men istedenfor å dra på the Met eller MoMA ble det et på FIT. De setter opp flere forsjellige utstillinger i løpet av året og nå var en som het The Elegance of the 1930's. Hadde hørt mye bra om den og idag dro jeg opp sammen med tre venninner. Det var i alt tre forskjellige utstillinger fordelt på to etasjer og anbefaler virkerlig å ta turen opp til FIT hvis du er i New York. Det er gratis å se på utstillingene og gleder meg til de setter opp en nye en. Vi gikk hjem igjen siden det ikke var så alt for langt. Det er også veldig koselig å rusle ned gatene i New York og vi gikk forbi Flatirom byggningen og så nedover til Gramercy. - Maiken, meg & Heidi - 

Idag tittet solen endelig frem og humøret blir jo enda bedre når det er sol ute og vi kan faktisk sitte på terassen og spise frokost. Håper det blir flere slike dager fremover. Men idag ble det en lang skoledag for min del. Men traff Vilde etterpå og vi satt og skravlet i flere timer på en cafe ved Union Square. Husker ikke helt hva den heter, men et lite og søtt sted og et veldig fint sted og sitte hvis du bare vil ta en kaffe og prate. Veldig koselig :-)


Jo lengre jeg bor her detsto mer glad blir jeg i nabolaget jeg bor i. SoHo har lavere byggninger enn mange andre steder på Manhattan og vært hus har sin egen stil, så på rekke og rad kan du se mange forskjellige type hus både i farge og stil. Det finnes også mange søte små butikker og cafe'er. 
Siden jeg startet så sent på skolen idag tenkte jeg å lage meg litt ekstra god frokost: omlett og avokado. Har blitt så utrolig glad i avokado etter at jeg flyttet til Bolivia i fjor. Før så syns jeg det bare var godt til guacomole, men nå så er det så godt og spise enten med salt og pepper eller uten. 

 


Ditt navn her


"Image and video hosting by TinyPic"

Hei! Jeg heter Elise og studerer sykepleien i Oslo. Jeg skriver for det meste om min hverdag som student, reiser, matglede og det som faller meg inn.
Arkiv


· Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013Kategorier


· Blogg · Hverdag · Matglede · New York · ReiseSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits