Jeg har ftt ynene opp for en litt annen vri p frokosten enn den jeg har vrt vandt med tidligere. Jeg har det siste ret nesten bare spist knekkebrd med leverpostei og ost p til frokost og selv om det er veldig godt er det godt med en variasjon innimellom. Like bra er det at det ikke tar noe lengre tid lage enn smre p noen knekkebrd. I gr lagde jeg hjemmelaget granola fra Trinesmatblogg etter et tips fra ei venninne og denne var super god. Dette sammen med kesam med litt honning i, jordbr, blbr og banan s blir det en fantastisk frokost ved siden av kaffekoppen. Det gr ofte i de samme rettene hjemme hos meg s jeg har som ml  vre litt mer kreativ :-)




- Opland Burger & Steak - 







I ettermiddag mtte jeg mamma i byen for en liten shoppingstur og middag ute. Det er like koselig hver gang hun kommer til byen og i dag jeg ordnet en kjole til konfirmasjonen til broren min ogs. Jeg har de siste ukene vrt p utkikk etter en og i dag fant jeg endelig en. Det er en hvit enkel sommerkjole som jeg kan bruke ved flere anledninger i sommer. Til slutt endte vi opp med spise middag p Opland burger & steak i stbanehallen og her var det skikkelig koselig sitte. Siden det er i andre etasje er det litt stillere enn nede og maten var helt fantastisk. 

I kveld har det blitt litt pensum lesing sammen med noen glass med "fun sweet lemon og gurana". Den er s utrolig god og spesielt hvis man drikker den med sprudlevann. Har hrt at fun har en annen smak som mange sier er god med kiwi, men den hadde de ikke p butikken i dag, men den fr jeg bare prve neste gang. Denne her tror jeg ihvertfall blir en ny favoritt hos meg! 




Heisann! Jeg er tilbake p Hamar og skal vre her til over psken og skal for det meste jobbe, men noen fridager har jeg. I dag bestemte jeg meg for prve noe nytt til frokost. Jeg leste p en annen blogg at man kunne farge egget ved putte konditorfarge i vannet. Jeg tror jeg prvde dette i fjor, uten hell, men bestemte meg for prve dette p nytt. Jeg googlet det ogs og det var noen som sa at om man la lkskall oppi gryte skulle de bli gule og rd/rosa, s jeg prvde like s godt det i en annen gryte. Resultatet fra konditorfargen ble veldig bra og jeg m innrmme at det var litt ekstra gy spise egg nr det var rosa. Det gulet/gull egget ble snn etter at jeg brukte rdlk skall. Det skulle jo egentlig bli rdt/rosa, s jeg er litt usikker p hvorfor det ble gull/gult, men, men, gy var det uansett og verdt prve!

- Neste gang jeg skal invitere p frokost blir det selvflgelig servert hardkokt egg i forskjellige farger - 





 




Heisann! Et innlegg i mneden er kanskje ikke det beste, men n hper jeg at det blir mer jevnlige oppdateringer fremover. Ukene etter nyttr har gtt utrolig fort og det er rart tenke at vi allerede er i mars og vren er like rundt hjrnet. N hper jeg bare at temperaturen starter stige og at den siste snen smelter, slik at vinterjakken, stvletter og votter kan legges bort, s jeg kan finne frem skinnjakke og converse. Vren og sommeren i Oslo er jo s fin og jeg gleder meg allerede til dager i parken med venninner, en god bok og kubbe spillet. 

I gr etter trening inviterte jeg Henriette p kveldsmat etter trening og vi bestemte oss for lage bananpannekaker. Jeg kan ikke huske sist jeg lagde dette og hadde helt glemt hvor godt det faktisk er. Vi toppet det med hjemmelaget jordbrsyltety, blbr, kesam og appelsin.


 




Noen ganger er det s herlig ha god tid om morgene til lage seg en ekstra god frokost. I dag ble det en scones oppskrift fra Tine med cottage cheese, havremel, linfr, havrekli, bakepulver og smr. Ekstra godt er det ogs med ferske rundstykker til frokost og spesielt etter at man har trent. Dagen i dag startet med trappelp p Bislett stadioen, utrolig slitsomt mens man holder p, men etterp sitter jeg igjen med en herlig flelse og ekstra energi til kveldsvakt. N har jeg bare to vakter igjen i praksis fr jeg skal tilbake p skolen med nye fag. Det blir en helt ny hverdag med litt kortere vei og mer fleksibilitet :-)






1. Frste mltidet i den nye leiligheten 2. Gullrotkake, kakao og en ny sesong med "Alt for Norge" 3. Middag hos Marte: Baktpotet med plser, ost og mais - namm! 4. Magna og jeg lager ost- og skinkehorn. S n er fryseren full og det er s utrolig praktisk ha i fryseren. N er det bare ta ut et par hver morgen og ha de med til lunsj.

Heisann igjen! Jeg er godt igang med 2. r p sykepleien og trives fortsatt utrolig godt. Jeg begynner ret med 8 uker praksis og praksis er utrolig spennende og lrerikt. Selv om veien til praksisstedet er lang, er det utrolig hvor tidlig man klarer st opp nr man bare vil. Rommet mitt begynner s smtt bli ferdig ogs. Det tar alltid lengre tid enn man tror komme til rette og n tror jeg endelig alt er p plass og det flels s utrolig godt. I gr fikk jeg skaffet meg en sofa som var helt mitt i blinken, bordet fra IKEA er ogs p plass, og jeg var innom Fretex i ettermiddag og der fant jeg sofabord til bare 80 kr, s det eneste som mangler n er henge opp noen bilder p veggen.




God torsdag! P tirsdag ble det en ny runde med knekkebrdlaging. Hjemmelagde knekkebrd har blitt noe av det beste jeg kan spise til frokost eller kvelds. Det er godt, holder lenge, sunt, enkelt lage og billig om man lager det selv. Man blir ogs god og mett av et par av disse og man kan variere ingrediensene, bde mengde av ingrediensene og prve nye om man vil det. Det finnes s utrolig mange forskjellige varianter, men dette er den jeg syns er best.

Bland alle ingrediensene i en bolle, ha i vannet til slutt, da det er lettere variere mengden. La bollen st i ca 20 minutter og eventuelt ta i litt til vann hvis den har blitt litt trr. Fordel "deigen" p tre forskjellige stekebrett og flat det ut s mye som mulig p et bakepapir. Jeg bruker en slikkepot til ta det utover bakepapiret. Stek alle brettene p varmluft p 180 grader. pne ca hvert 10 minutt for slippe ut luft. Etter ca 30 minutter ta ut et og et brett og del opp i biter. Nr du deler det opp i biter skal ikke knekkebrdene vre helt spr, da det er lettere dele de opp fr det skjer. Sett knekkebrdene inn i ovnen igjen til de er spr fr du tar de ut og legger de p en rist.

- Det er veldig godt med ost og skinke og avokado -











P lrdag tok jeg turen opp til Marte p kvelden og vi koste oss selvflgelig med noe godt fra Linda Stuhaug sin blogg. Det har nesten blitt en tradisjon prve ut noe nytt noe og det vi lagde p lrdag m vre noe av det beste vi har laget derfra. Vi lagde seige browniestrfler og det smakte utrolig godt! Det beste av det hele var at det man bare trenger fire ingredienser for lage det og de tar under 10 minutter lage. Nammnamm!

Denne uken har jeg min frste eksamen og neste uke har jeg ogs to, s n fler jeg det startet litt p alvor, men etter eksamene er over har jeg to herlige uker med juleferie - gjett om jeg gleder meg! Skal bli utrolig koselig vre hjemme og bare kose meg med alt som ikke har med skole gjre :-)






God torsdag! Jeg vet ikke hvor denne uka har blitt av og fler nesten av hver dag gr inn i den andre og blir s like nr jeg for det meste sitter pugger til eksamen. Men jeg fler heldigvis at jeg lrer noe nytt hele tiden og at jeg forstr mer og mer av pensum og det gir jo ogs litt ekstra motivasjon, selv om det er masse lre. Jeg teller ogs ned dagene til juleferie da jeg faktisk har helt fri! Siden vi ikke starter p noe nytt pensum fr etter jul kan jeg slappe helt av i juleferien og jeg har allerede plukket ut noen bker jeg har lyst til lese i juletiden.

Nr jeg var hjemme sist hadde mamma laget knekkebrd og for meg s gr det faktisk litt opp og ned hvor mye knekkebrd jeg spiser, men jeg lagde det for ikke lenge siden og det har vrt det eneste jeg har hatt til bde frokost og kvelds - s utrolig godt! Det er ganske lett lage nr man frst har alle ingrediensene, men jeg syns det er litt vanskelig fordele det ut p stekebrettet, s akuratt den biten tar litt tid for meg. Men utrolig godt til bde frokost, lunsj og kvelds :-) Tenkte bare dele oppskriften med dere.










Tapas kvelder syns jeg er helt geniale. Istedenfor at den man er hos str for middagen tar alle med hver sin rett og da fr man jo alltid prvd litt forskjellig. Jeg var s usikker p hva jeg skulle lage, men fant en utrolig godquesadilla med kylling oppskrift s jeg endte opp med lage det. Det var utrolig lettvindt lage og en veldig god variasjon til taco, noe som jeg kanskje lager litt for ofte.



Idag er det ogs farsdag og hper at de fleste pappa'er har ftt litt ekstra oppmerksomhet idag, det fortjener de virkelig. I intro idag var det ogs en feiring av farsdagen og da s vi dette klippet, og syns det var s utrolig stt! Anbefaler virkelig at du tar en titt :-)







I det siste har jeg funnet s utrolig mange kreative mter dekorere muffins p. P pinterest finner jeg masse inspirasjon og idag hadde jeg lyst til prve ut noe nytt. Jeg elsker prve ut nye oppskrifter og her er resultatet.






Jeg brukte en enkel muffins oppskrift som jeg fant p nettet og som glasur brukte jeg butter creme frosting. Det er veldig enkelt lage og jeg syns det blir mye finere med denne en f.eks. med bare melis.

- Anbefales prve, veldig enkelt og greit -






Ditt navn her


"Image and video hosting by TinyPic"

Hei! Jeg heter Elise og studerer sykepleien i Oslo. Jeg skriver for det meste om min hverdag som student, reiser, matglede og det som faller meg inn.




Arkiv


Mai 2016 April 2016 Mars 2016 Januar 2016 November 2015 Oktober 2015 September 2015 August 2015 Juli 2015 Juni 2015 Mai 2015 April 2015 Mars 2015 Februar 2015 Januar 2015 Desember 2014 November 2014 Oktober 2014 September 2014 August 2014 Juli 2014 Juni 2014 Mai 2014 April 2014 Mars 2014 Februar 2014 Januar 2014 Desember 2013 November 2013 Oktober 2013



Kategorier


Blogg Hverdag Matglede New York Reise



Sk i bloggen




Linker


blogg.no F din egen blogg!



Design







Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen m avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger p
blogg.no og annonser p bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktr for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits