Jeg har fått øynene opp for en litt annen vri på frokosten enn den jeg har vært vandt med tidligere. Jeg har det siste året nesten bare spist knekkebrød med leverpostei og ost på til frokost og selv om det er veldig godt er det godt med en variasjon innimellom. Like bra er det at det ikke tar noe lengre tid å lage enn å smøre på noen knekkebrød. I går lagde jeg hjemmelaget granola fra Trinesmatblogg etter et tips fra ei venninne og denne var super god. Dette sammen med kesam med litt honning i, jordbær, blåbær og banan så blir det en fantastisk frokost ved siden av kaffekoppen. Det går ofte i de samme rettene hjemme hos meg så jeg har som mål å være litt mer kreativ :-)
- Opland Burger & Steak - I ettermiddag møtte jeg mamma i byen for en liten shoppingstur og middag ute. Det er like koselig hver gang hun kommer til byen og i dag jeg ordnet en kjole til konfirmasjonen til broren min også. Jeg har de siste ukene vært på utkikk etter en og i dag fant jeg endelig en. Det er en hvit enkel sommerkjole som jeg kan bruke ved flere anledninger i sommer. Til slutt endte vi opp med å spise middag på Opland burger & steak i østbanehallen og her var det skikkelig koselig å sitte. Siden det er i andre etasje er det litt stillere enn nede og maten var helt fantastisk. 

I kveld har det blitt litt pensum lesing sammen med noen glass med "fun sweet lemon og gurana". Den er så utrolig god og spesielt hvis man drikker den med sprudlevann. Har hørt at fun har en annen smak som mange sier er god med kiwi, men den hadde de ikke på butikken i dag, men den får jeg bare prøve neste gang. Denne her tror jeg ihvertfall blir en ny favoritt hos meg! 
Heisann! Jeg er tilbake på Hamar og skal være her til over påsken og skal for det meste jobbe, men noen fridager har jeg. I dag bestemte jeg meg for å prøve noe nytt til frokost. Jeg leste på en annen blogg at man kunne farge egget ved å putte konditorfarge i vannet. Jeg tror jeg prøvde dette i fjor, uten hell, men bestemte meg for å prøve dette på nytt. Jeg googlet det også og det var noen som sa at om man la løkskall oppi gryte skulle de bli gule og rød/rosa, så jeg prøvde like så godt det i en annen gryte. Resultatet fra konditorfargen ble veldig bra og jeg må innrømme at det var litt ekstra gøy å spise egg når det var rosa. Det gulet/gull egget ble sånn etter at jeg brukte rødløk skall. Det skulle jo egentlig bli rødt/rosa, så jeg er litt usikker på hvorfor det ble gull/gult, men, men, gøy var det uansett og verdt å prøve!

- Neste gang jeg skal invitere på frokost blir det selvfølgelig servert hardkokt egg i forskjellige farger - 

 
Heisann! Et innlegg i måneden er kanskje ikke det beste, men nå håper jeg at det blir mer jevnlige oppdateringer fremover. Ukene etter nyttår har gått utrolig fort og det er rart å tenke at vi allerede er i mars og våren er like rundt hjørnet. Nå håper jeg bare at temperaturen starter å stige og at den siste snøen smelter, slik at vinterjakken, støvletter og votter kan legges bort, så jeg kan finne frem skinnjakke og converse. Våren og sommeren i Oslo er jo så fin og jeg gleder meg allerede til å dager i parken med venninner, en god bok og kubbe spillet. 

I går etter trening inviterte jeg Henriette på kveldsmat etter trening og vi bestemte oss for å lage bananpannekaker. Jeg kan ikke huske sist jeg lagde dette og hadde helt glemt hvor godt det faktisk er. Vi toppet det med hjemmelaget jordbærsyltetøy, blåbær, kesam og appelsin.


 
Noen ganger er det så herlig å ha god tid om morgene til å lage seg en ekstra god frokost. I dag ble det en scones oppskrift fra Tine med cottage cheese, havremel, linfrø, havrekli, bakepulver og smør. Ekstra godt er det også med ferske rundstykker til frokost og spesielt etter at man har trent. Dagen i dag startet med trappeløp på Bislett stadioen, utrolig slitsomt mens man holder på, men etterpå sitter jeg igjen med en herlig følelse og ekstra energi til kveldsvakt. Nå har jeg bare to vakter igjen i praksis før jeg skal tilbake på skolen med nye fag. Det blir en helt ny hverdag med litt kortere vei og mer fleksibilitet :-)


1. Første måltidet i den nye leiligheten 2. Gullrotkake, kakao og en ny sesong med "Alt for Norge" 3. Middag hos Marte: Baktpotet med pølser, ost og mais - namm! 4. Magna og jeg lager ost- og skinkehorn. Så nå er fryseren full og det er så utrolig praktisk å ha i fryseren. Nå er det bare å ta ut et par hver morgen og ha de med til lunsj. 

Heisann igjen! Jeg er godt igang med 2. år på sykepleien og trives fortsatt utrolig godt. Jeg begynner året med 8 uker praksis og praksis er utrolig spennende og lærerikt. Selv om veien til praksisstedet er lang, er det utrolig hvor tidlig man klarer å stå opp når man bare vil. Rommet mitt begynner så smått å bli ferdig også. Det tar alltid lengre tid enn man tror å komme til rette og nå tror jeg endelig alt er på plass og det følels så utrolig godt. I går fikk jeg skaffet meg en sofa som var helt mitt i blinken, bordet fra IKEA er også på plass, og jeg var innom Fretex i ettermiddag og der fant jeg sofabord til bare 80 kr,  så det eneste som mangler nå er å henge opp noen bilder på veggen. 

 
God torsdag! På tirsdag ble det en ny runde med knekkebrødlaging. Hjemmelagde knekkebrød har blitt noe av det beste jeg kan spise til frokost eller kvelds. Det er godt, holder lenge, sunt, enkelt å lage og billig om man lager det selv. Man blir også god og mett av et par av disse og man kan variere ingrediensene, både mengde av ingrediensene og prøve nye om man vil det. Det finnes så utrolig mange forskjellige varianter, men dette er den jeg syns er best. 

Bland alle ingrediensene i en bolle, ha i vannet til slutt, da det er lettere å variere mengden. La bollen stå i ca 20 minutter og eventuelt ta i litt til vann hvis den har blitt litt tørr. Fordel "deigen" på tre forskjellige stekebrett og flat det ut så mye som mulig på et bakepapir. Jeg bruker en slikkepot til å ta det utover bakepapiret. Stek alle brettene på varmluft på 180 grader. Åpne ca hvert 10 minutt for å slippe ut luft. Etter ca 30 minutter ta ut et og et brett og del opp i biter. Når du deler det opp i biter skal ikke knekkebrødene være helt sprø, da det er lettere å dele de opp før det skjer. Sett knekkebrødene inn i ovnen igjen til de er sprø før du tar de ut og legger de på en rist. 

- Det er veldig godt med ost og skinke og avokado - På lørdag tok jeg turen opp til Marte på kvelden og vi koste oss selvfølgelig med noe godt fra Linda Stuhaug sin blogg. Det har nesten blitt en tradisjon å prøve ut noe nytt noe og det vi lagde på lørdag må være noe av det beste vi har laget derfra. Vi lagde seige browniestrøfler og det smakte utrolig godt! Det beste av det hele var at det man bare trenger fire ingredienser for å lage det og de tar under 10 minutter å lage. Nammnamm!

Denne uken har jeg min første eksamen og neste uke har jeg også to, så nå føler jeg det startet litt på alvor, men etter eksamene er over har jeg to herlige uker med juleferie - gjett om jeg gleder meg! Skal bli utrolig koselig å være hjemme og bare kose meg med alt som ikke har med skole å gjøre :-) 
God torsdag! Jeg vet ikke hvor denne uka har blitt av og føler nesten av hver dag går inn i den andre og blir så like når jeg for det meste sitter å pugger til eksamen. Men jeg føler heldigvis at jeg lærer noe nytt hele tiden og at jeg forstår mer og mer av pensum og det gir jo også litt ekstra motivasjon, selv om det er masse å lære. Jeg teller også ned dagene til juleferie da jeg faktisk har helt fri! Siden vi ikke starter på noe nytt pensum før etter jul kan jeg slappe helt av i juleferien og jeg har allerede plukket ut noen bøker jeg har lyst til å lese i juletiden.

Når jeg var hjemme sist hadde mamma laget knekkebrød og for meg så går det faktisk litt opp og ned hvor mye knekkebrød jeg spiser, men jeg lagde det for ikke lenge siden og det har vært det eneste jeg har hatt til både frokost og kvelds - så utrolig godt! Det er ganske lett å lage når man først har alle ingrediensene, men jeg syns det er litt vanskelig å fordele det ut på stekebrettet, så akuratt den biten tar litt tid for meg. Men utrolig godt til både frokost, lunsj og kvelds :-) Tenkte bare å dele oppskriften med dere.  
Tapas kvelder syns jeg er helt geniale. Istedenfor at den man er hos står for middagen tar alle med hver sin rett og da får man jo alltid prøvd litt forskjellig. Jeg var så usikker på hva jeg skulle lage, men fant en utrolig god quesadilla med kylling oppskrift så jeg endte opp med å lage det. Det var utrolig lettvindt å lage og en veldig god variasjon til taco, noe som jeg kanskje lager litt for ofte. Idag er det også farsdag og håper at de fleste pappa'er har fått litt ekstra oppmerksomhet idag, det fortjener de virkelig. I intro idag var det også en feiring av farsdagen og da så vi dette klippet, og syns det var så utrolig søtt! Anbefaler virkelig at du tar en titt :-) I det siste har jeg funnet så utrolig mange kreative måter å dekorere muffins på. På pinterest finner jeg masse inspirasjon og idag hadde jeg lyst til å prøve ut noe nytt. Jeg elsker å prøve ut nye oppskrifter og her er resultatet. 


Jeg brukte en enkel muffins oppskrift som jeg fant på nettet og som glasur brukte jeg butter creme frosting. Det er veldig enkelt å lage og jeg syns det blir mye finere med denne en f.eks. med bare melis. 

- Anbefales å prøve, veldig enkelt og greit -


Ditt navn her


"Image and video hosting by TinyPic"

Hei! Jeg heter Elise og studerer sykepleien i Oslo. Jeg skriver for det meste om min hverdag som student, reiser, matglede og det som faller meg inn.
Arkiv


· Mai 2016 · April 2016 · Mars 2016 · Januar 2016 · November 2015 · Oktober 2015 · September 2015 · August 2015 · Juli 2015 · Juni 2015 · Mai 2015 · April 2015 · Mars 2015 · Februar 2015 · Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013Kategorier


· Blogg · Hverdag · Matglede · New York · ReiseSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits