Da er jeg reiseklar og setter snart kursen mot Oman. Kofferten veide vare 15 kg, noe som er veldig uvanlig, spesielt når jeg kunne ha så mye som 30. Nå gleder jeg meg til å se familien :-)

Men idag har jeg igjen funnet ut hvor liten denne verden er. Når jeg sto i security så jeg Nitika, ei venninne fra Mongolia. Hun skulle med samme fly! Helt rart, men selvfølgelig veldig koselig :-)
I julen spiser vi mye god mat og det var ingen unntak i år. På søndag hadde vi pinnekjøtt, noe som jeg syns hører julen til.

Men nå er julen over for denne gang. I år ble julaften feiret på Hamar. Jeg hadde sett fram til en hvit jul, men det ble det desverre ikke. Det var regn og storm utenfor når vi pakket opp pakkene, men det var så koselig inne likevel. På dagen ble det tre nøtter til askepott og skyping med familien, mandel i grøten før jeg dro på jobb. Hadde bestemt meg for å jobbe på julaften og det var veldig koselig. Var jo hjemme i ti tiden og da ble det pakke åpning. 
 
I år var det faktisk jeg so fikk mandelen i grøten. Alltid litt stas :-)


Denne store pakken har stått under treet i to dager nå. Og siden den var til meg har jeg vært veldig nysgjerrig. Ble helt overrasket da jeg åpnet den opp og så en Dolce Gusto kaffemaskin. Ble selvfølgelig veldig fornøyd for nå blir det veldig lett å lage kaffe til en. Fikk også med mange forskjellige typer så nå har jeg min egen liten "mini Starbucks" hjemme på kjøkkenet. 


Fant også ut en utrolig lett måte å lage mønster i koppen og syns det ble så fint med hjertet :-)
Selv om jeg ikke har fått helt julestemning enda er det så koselig å høre på julemusikk, pynte tre og pakke i julegaver. Igår kom Onkel hit og skal feire jule med oss. Det ble en koselig kveld med taco og så en ny sesong av Alt for Norge mens jeg pakket inn resten av julegavene. Nå er jeg endelig ferdig og godt er det. 


Elsker mormor sitt juleservis :-)


Idag har vi "bygget" treet. Her er Onkel og jeg som setter sammen treet før vi pynter det. Det er så lenge siden jeg har hatt et ordentlig juletre. I fjor hadde vi en blomst som tre og årene før har det vært et lite mini tre og for en del år siden var det en palme. Her snakker vi utradisjonelle juletre. Men i år har vi pyntet et ordentlig tre og julen skal feires i Norge. Det ferdig pyntet treet. Skal legge pakkene under snart så får jeg se om jeg klarer å ikke snu på de andre lappene for å se hvilke som er til meg. Fine engler fra Mongolia. Kunne ønske jeg hadde kjøpt noen sånne, syns de er så fine. Nå er det ordentlig julemiddag som står for tur nemlig pinnekjøtt. Namm! Bedre julemiddag finnes ikke og siden det er to år siden jeg hadde det sist blir det sikkert enda bedre enn jeg husker. Det er oså ikke lenge til jeg reiser ned for å besøke mamma og pappa. Jeg skal treffe de i Oman før vi reiser videre til Dubai. Gleder meg til å reise ned dit og ikke minst til å se familien igjen.  
Igår var jeg på julebord med jobben. Jeg har aldri vært på julebord før, men dette var veldig koselig. Vi dro på Dala restauranthus i Brummendal, et sted jeg aldri har vært før, men tar gjerne turen igjen. Det ble en land kveld med godt selskap og god mat. 
Siden det er søndag bestemte Magna og jeg for at vi skulle lage en skikkelig søndagsfrokost før vi begge dro på jobb. Her ble det eggerøre og smoothie i senga mens vi så på TV. En utrolig deilig start på dagen. Idag har jeg også fått pakket inn resten av julegavene mine. Nå er jeg snart ferdig, mangler bare en. Jeg har aldri pakket inn så mange julegaver som jeg har gjort i år. Det er mange som vil ha gaven pakket inn i butikken jeg jobber i, og har funnet ut at vesker og kofferter er veldig vanskelig å pakke inn. Spesielt kofferter... Men det er selvfølgelig veldig koselig med julegaver og får skikkelig julestemning av det. Her på Hamar har det blitt mildt igjen, men håper det blir snø på julaften. Hadde vært så koselig med hvitjul, for det har jeg ikke hatt på mange år. 
Igår dro Magna og jeg til Sverige på en liten roadtrip/harrytur/juleshopping til Sverige. Jeg fikk faktisk handlet nesten alle julegavene mine, nå er det bare et par igjen. Herlige følelse. Tror aldri at jeg har vært så tidlig ute før. 


Det ble masse latter og skravling i bilen og kjørte faktisk ikke feil en eneste gang, alltid greit med google maps, vettu :-)


Etter vi hadde handlet julegaver gikk vi selvfølglig innom godteri butikken. Her var det masse å velge i og masse forskjellige jelly beans. nam, nam! Cola Zero ble det selvfølgelig litt av også. Nå har vi brus til vi reiser og elsker brus på boks. På vei til jobb idag var det utrolig mye tåke og masse snø, ser nesten litt mystisk ut. Jeg syns det har kommet så mye snø her på Hamar og håper på en hvit jul. 

I år har jeg bestemt meg for å skrive julekort. Syns det er så koselig å få post så tenkte å sende et lite kort til de nærmeste. Fant et par søte kort idag og har allerede skrevet et. Det tar litt tid, men det er ganske koselig å sette seg ned å skrive. Får også skikkelig julestemning av det. Har funnet fram et par pepperkaker og hører på julemusikk. 

Pepperkakene Magna og jeg lagde for et par dager siden. Er litt usikker på om vi klarer å spise opp alle. Det ble en del..

Idag har jeg vært på jobb et par timer. Syns det er ganske greit at noen dager jobber jeg lite, mens andre dager jobber jeg masse istedenfor å jobbe litt hver dag. Imorgen har jeg faktisk fri og da reiser Magna og jeg til Sverige. Blir bare en dagstur, men en liten roadtrip er alltid gøy. Blir vel litt juleshopping/harrytur/roadtrip. Syns det kortet her er så søtt. Syns disse dagene i desember har gått så fort. Snart er det jul og snart setter jeg nesa mot Dubai og Oman. Reiser ned dit i romjulen for å treffe Mamma og Pappa og gjett om jeg gleder meg. Har kjøpt meg en bok om landene og håper at jeg får lest litt før jeg reiser ned. Det virker som spennende steder og ekstra gøy blir det jo å feire nyttår der nede :-)
..baker pepperbakerkaker... Denne sangen har jeg hørt på så mye i det siste, men er fortsatt ikke lei. Vi hører jo på den en del i barnehagen og jeg får sånn julestemning av den. Har bakt pepperkaker en del ganger i år, med familien, i barnehagen og til slutt i går med Magna. Vi hørte på julemusikk, bakte og til slutt ble det selvfølgelig pynting. Vi prøvde å være så kreative som mulig, men fant fort ut at de ikke alltid ble like fine, men gode ble de :-) 

Syns dette bilde beskrive Magna og meg så godt. Alltid i godt humør og alltid masse latter :-)Ikke alle brettene ble like bra. Dette her glemte vi desverre i ovnen da vi startet å pynte. På alle de andre var alarmen på, men den ble desverre glemt denne gangen og da ble pepperkakene "litt" svarte... 
Først så kjøpte jeg en liten pakke non-stop, men når dette viste seg å ikke være nok, kjøpte vi to store pakker. Pepperkaker er jo best med masse non-stop! :)

Til slutt ble det to pepperkaker "delux". Veldig morsomt å lage, men ganske vanskelig å spise.. hehe. 
Dagene går og jeg er nesten ikke hjemme. Idag ble det en lang dag på jobb, men det er egentlig når jeg kommer hjem at jeg merker at jeg er trøtt. Er jo så heldig som har jobber jeg faktisk liker :-) Men idag har det vært glatt på veiene, og for ei jente som akuratt har fått lappen, syns jeg det er ekstra skummelt. Lærte jo hvordan man skal kjøre på glatta på kjøreskolen, men uff a meg, skummelt er det likevel. Så da kjører jeg heller litt saktere for å være på den sikre siden. Vaske bilen fikk jeg også gjort i dag. Snille Magna måtte forklare meg hvordan jeg gjorde det og nå er bilen pen og ren. Haha, syns faktisk det var ganske fascinerende når jeg satt inni der, men ble også litt usikker på om bilen var tett, hadde vært litt kjedelig hvis den ikke var det...I år har Magna og jeg lagd julekalendere til hverandre, og siden vi ikke har hatt tid før gav vi den til hverandre idag. Ekstra gøy var det jo og åpne tre gaver på en dag :-)
Da var en helg som gikk alt for fort over. Jeg reiste til Bergen lørdag morgen og kom tilbake idag morges. Det ble en kort tur til Bergen, men koselig var det uansett. På lørdag var vi på lysfest i Bergen. Det startet selvfølgelig å regne og jeg var klissvåt når jeg kom hjem, men jeg fikk skikkelig julestemning, med julesanger, kor, fakkler og juletre. Kameraet ble desverre lagt igjen på Hamar, men noen bilder ble det likevel, selv om kvaliteten kanskje ikke er så god...
Paraply er jeg veldig glad for at vi bestemte oss for å ta med. Vi var litt usikkre når vi dro hjemmeifra, men endte til slutt med å ta den opp. Rett etter vi gikk av bussen hadde vi brukt for den og den ble brukt hele kvelden. 


Ellers så ble mye av tiden brukt på å spille spill. Helen er like glad og konkurranseinnstilt som meg så her gjelder det å vinne! :) Helgens spill ble Othello. Kan ikke huske siste jeg spilte det, men utrolig gøy var det. Bonanza er nok det spillet vi har spilt mest så et par runder med det ble det selvfølgelig også. 


"Turisten" i Bergen :-)


Helen tok meg også med på en liten søt cafè der man kan låne reisebøker og blader. Vi satt og bladde i bøker og fant mange spennende reisemål som vi en gang skal reise til. Her fant jeg også et blad som heter "reiselyst!". Dette har jeg veldig lyst til å starte å abonere på etter New York. 

Flyet mitt gikk i dag morges klokken 8, og da ble det en tidlig morgen. Når jeg kom til Gardemoen gikk jeg innom Starbucks og bestilte en kaffe der. Etter at jeg hadde betalt og skulle gå bort å vente på kaffen oppdaget hun dama bak kassa at jeg hadde betalt for mye for kaffen. Hun hadde slått inn feil. Hun beklaget så mye og håpet at det var greit at jeg fikk igjen det jeg hadde betalt for mye i kontanter og i tillegg til det fikk jeg et kort hvor det står at jeg får en valgfri drikke neste gang jeg er innom Starbucks! Snakk om service! Tror jeg betalte rundt 20 kroner for mye og de fikk jeg jo tilbake, men i tillegg får jeg en gratis drikke der. Det var en veldig god start på dagen og jeg nøt kaffen på toget tilbake til Hamar. Da var det jo rett på jobb og imorgen har jeg lang dag, men det er desember og snart jul og etter det har jeg så masse annet å se fram til :-)

 


Ditt navn her


"Image and video hosting by TinyPic"

Hei! Jeg heter Elise og studerer sykepleien i Oslo. Jeg skriver for det meste om min hverdag som student, reiser, matglede og det som faller meg inn.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013Kategorier


· Blogg · Hverdag · Matglede · New York · ReiseSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits