Søndager for mange er en dag hvor man slapper av, går turer kanskje i skogen eller sitter hjemme og spiller spill eller foran peisen. Mine søndager fremover ser nok ikke helt sånt ut, da eksamens innspurten er her. I Intro idag, menigheten jeg går i, fikk jeg vite at de skal ha en julespesial den 14. Desember og jeg har hørt fra andre at det var kjempe bra i fjor, så jeg gleder meg veldig til den i år. Blir nok skikkelig julestemming og håper jeg får litt ekstra motivasjon før de to siste eksamene mine. Igår startet jeg å høre på julemusikk og når jeg kom hjem idag hadde Martine pyntet med julepynt. Jeg har også fått satt ut min egen julekrybbe som er fra Mongolia. Dette er faktisk første året jeg har den fremme. 

Igår kom Hilde på besøk og overnattet. Utorlig koselig med en skikkelig jentekveld med masse prat og kvelden endte med å se på "The Holiday" som jeg syns er en skikkelig julefilm. Den og Love Actually er alltid så koselig å se på i julen. 

Det går mot jul og det er faktisk kommet bitte litt snø hit til Oslo. Jeg er ikke så veldig glad i vinter og kulde, men syns det er fint med litt snø i julen. Igår var jeg på julebord med studievenninne mine og det var veldig koselig. Vi dro på Olivia i Hegdehaugsveien og der var det veldig fint der. Man kunne til og med sitte ute, men det er jeg veldig glad for at vi ikke gjorde. Stemmningen var på topp og veldig gøy å pynte seg litt :-)

De har pyntet så fint både i Karl Johan og i Hegdehaugsveien og nå begynner jeg å glede meg til adventstiden og juletider :-)I går kom kollokvie gruppen til meg og vi hadde det så koselig, det ble en del anatomi lesing heldigvis for nå er det mindre enn to uker til første eksamen. Denne høsten har gått så fort, så jeg håper tiden kan stå litt stille fram til eksamen så jeg kan få øvd mest mulig. Jeg var også så heldig å få være med på å dekorere blomestene som skal stå på bored på Thanksgiving. Jeg var litt usikker på hva vi skulle gjøre, men det var så utrolig gøy. Jeg hadde aldri gjort dette før, men jeg syns alle sine ble så utrolig flotte. Utrolig gøy å gjøre noe så kreativt og jeg fikk til og med litt sansen for blomester. På rommet mitt står det desverre bare uekte nå, men kanskje jeg går til innkjøp at en ekte en snart :-) 
God morgen! Idag blir det en dag hjemme i den koselig leiligheten min. Kollokvie gruppen kommer over om ikke lenge og vi skal ha en eksamens prep dag her hjemme. Det er jo egentlig mye koseligere å sitte hjemme hos noen enn på skolen, håper bare vi kan være like produktive :-) På torsdag er det thanksgiving og jeg har vært så heldig å bli invitert bort til noen og ikveld skal jeg være med på en "flower workshop". Er litt usikker på hva det innebærer, men tror det blir veldig koselig og jeg syns jo det er så gøy å prøve nye ting. Jeg har selv aldri feiret thanksgiving før, bare sett det på film, så gleder meg veldig til å være med på feiringen i år. 


God helg og god kveld! Håper alle har hatt en fantastisk start på helgen og få slappet litt av. Jeg er sikkert ikke den eneste som sitter å forbreder meg til eksamen. Jeg har tre eksamener og har ikke juleferie før den 19. desember, så de neste ukene kommer for det meste til å bli brukt til skole. Men nå er det ekstra koselig å få noen pakker i posten som gir litt hverdagsglede. I dag komme dette dekselet til telefonen og jeg elsker sitatet. 

" Travel - its the only thing you can spend money on that will make you richer"

Perfekt for reiseglade mennesker! Idag møtte jeg noen venninner på skolen og vi satt og leste anatomi sammen (igjen), denne uken føler jeg ikke at jeg har gjort så mye annet så ikveld skal det bli godt å få slappet av med gode venninner og ikke tenke på skole. En annen ting som kom i posten tidligere i uken var denne lange (les 3 meter) laderen til iPaden. For snart to år siden kjøpte jeg meg en til telefonen og syns det er så praktisk at jeg faktisk kan bruke telefonen mens den lader uten å måtte lene meg ned eller være irritert på at jeg ikke har en stikkkontakt nærme nok. Kjøpte både dekselet og laderne på ebay til rundt 20 kr - anbefales på det sterkeste :-) 
Buzzfeed er en app jeg syns all burde ha på telefonen sin, her finner man alt fra globale nyheter, morsomme innlegg, 15 types of.... til rare quizzer. På t-banen på vei til skolen pleier jeg å trykke meg innom for å skjekke hva som er nytt da jeg kom over en som het "10 privileges I have complaied about", og da jeg startet å lese den var det desverre flere som passet til meg. Det jeg likte spesielt med artikkelen var at selv om det var noe negativ som hadde skjedd, fantes det en måte å gjøre det til noe positivt. Sånn som "When my flight is delayed.....I'm privileged to travel for leisure". Et forsinket fly er noe jeg fort kan bli irritert over, men da må jeg prøve å tenke på det positive at jeg faktisk er heldig som kan reise på ferie og oppleve nye steder og kulturer.

Siden det er eksamens tid skjer det kanskje litt for ofte at jeg tenker at jeg "må lese istedenfor å finne på noe annet gøy" og at det er vanskelig. Men istedet for å tenke sånn burde jeg starte å tenke at jeg er utrolig heldig som får ta en utdannelse og at utdanning her i Norge er mye billigere enn i andre land og at vi som studenter har muligheten til å låne penger fra lånekassen for å ta den utdanning vi måtte ønske! Hvis man bare velger å se på den positive siden av ting kan man finne så utrolig mye som er bra istedenfor å fokusere på det som er dårlig i livet. Jeg mener også at ved å fokusere på det positivet at man vil få et enklere og bedre liv :-)

Du kan lese hele artikkelen herSå selv om jeg må lese til eksamen, er jeg så heldig å bli bedre kjent med disse jentene og igår koste vi oss til og med med pepperkaker og julebrus - snakk om stemning på grupperommet :-)
Etter en helg hjemme på Hamar med jobbing og litt kvalitetstid med familien er jeg nå på vei tilbake til Oslo. Tiden går så alt for fort når jeg er hjemme og gleder meg til jul da jeg får to hele uker hjemme med familien. Men tiden kommer til å gå så fort fram til jul da jeg har tre eksamner som jeg skal igjennom og en oppgave som må leveres før den tid. Oppgaven skal levers først så mens jeg sitter på toget skal jeg prøve å få unnagjort store deler av den. 

Igår kveld ble det også litt eBay shopping, man finner så utrolig mye rart der, men bestilte noen småting, så nå gleder jeg meg til å få post! Det tar jo som regel over to uker før det havner i postkassen, men da har man jo nesten glemt hva man har bestilt og da får man jo nesten små overraskelser i posten :-)


I ettermidag gikk turen hjem til mamma og pappa. Jeg skal jobbe hele helgen, men gleder meg også til å være litt sammen med familien. Kanskje jeg til og med får de med på en runde med passport!  I kveld har jeg vært barnevakt for denne herlige gutten. Vi har bygget med lego, vært spioner, fektet og lest bøker. Etter jeg flyttet hjemme ifra setter jeg ekstra stor pris på den tiden jeg får være med han her og vi koser oss like mye hver gang. Denne helgen er det familie og jobb som skal prioriteres og skal istedenfor lade opp batteriene til nye uke med mer lesing i anatomi og sykepleiertilltak. 


- God natt fra oss - 
Jeg håper alle hadde en fin og god start på uken, for det hadde faktisk jeg. På mandagsmorgen ringe vekkeklokka klokken 06:00 og da var det tydeligvis på tiden å stå opp. Hadde lovet meg selv å stå opp og løpe før jeg dro på skolen, for det blir ikke så ofte tid til å gjøre det når jeg kommer hjem etter en lang dag med lesing. Det ble en god tur på morgenkvisten og jeg følte jeg hadde så mye energi hele dagen. På skolen ble det nok en dag med anatomi og etter det dro dro vi hjem til meg på middag og cupcakes.

Selv om det er helt tilfeldig hvem du havner i studiegruppe med har jeg virkelig vært heldig! Jeg har kommet i gruppe med noen helt fantastiske mennesker, her snakker jeg om flinke, dedikerte, herlige og dyktige fremtidige sykepleiere :-) Vi ble sittende lenge å snakke og kose oss og vi fikk også fyr i peisen. Leligheten vår er ikke så varm når det er minusgrader ute, men etter å ha fyrt i peisen ble det godt og varmt i hele leligheten. Imorgen kommer life gruppen til meg og da er jeg glad jeg har lært å fyre opp peisen så de ikke sitter å fryser :-) 
Tapas kvelder syns jeg er helt geniale. Istedenfor at den man er hos står for middagen tar alle med hver sin rett og da får man jo alltid prøvd litt forskjellig. Jeg var så usikker på hva jeg skulle lage, men fant en utrolig god quesadilla med kylling oppskrift så jeg endte opp med å lage det. Det var utrolig lettvindt å lage og en veldig god variasjon til taco, noe som jeg kanskje lager litt for ofte. Idag er det også farsdag og håper at de fleste pappa'er har fått litt ekstra oppmerksomhet idag, det fortjener de virkelig. I intro idag var det også en feiring av farsdagen og da så vi dette klippet, og syns det var så utrolig søtt! Anbefaler virkelig at du tar en titt :-) Endelig er helgen her og etter en lang uke med mange forelesninger og masse eksamen forbredelser kan jeg denne helgen fokusere på andre ting. Igår kveld var det volleyballturnering med KRIK. Hver spiller betalte 100 kr hvor alle pengene bidro til CHRISC sitter arbeid og til bygging av base i Arusha, Tanzania. Veldig bra at noen setter sammen sånne turneringer hvor vi får spille volleyball og i tilegg til at man er med på å hjelper mennesker som trenger støtte i andre land! Det ble ikke seier for laget jeg var med på, men vi vant alle kampene i gruppespillet, men tapte desverre neste kamp. Uansett var det utrolig gøy å få spilt og jeg kjente litt på det at jeg savnet å spille volleyballkamper. Ikveld er det tapaskveld med studievenninner - gleder meg masse til det :-)

 

 
Selv om jeg egentlig lengter tilbake til sommer, sol og varme har høsten sine god sider: koselige kvelder inne med gode venner, å sette seg foran peisen mens man drikker kakao og å tenne alle stearilysene i stua og sette seg ned med en god bok. Nesten hver uke møter jeg disse herlige menneskene og igår kveld ble det kveldsmat hos Hilde, hjemmebakte rundstykker og masse prat!

Idag startet dagen tidlig for min del, allerede 7:15 var jeg ute av døren og løp meg en liten tur. Siden det blir så fort mørkt på ettermiddagene, var det veldig godt å få løpt så tidlig når det var lyst! Frem til 16. desember blir det mange dager på grupperommet med anatomibøkene mine. Idag tok jeg med kaffen, anatomibøkene mine og gamle eksamens spørsmål med og jeg sittende i flere timer med Ida og Benedikte på et grupperom på skolen. Selv om faget er vanskelig blir det mye bedre når man sitter med andre og kan diskutere og stille spørsmål til hverandre. Alltid koselig å sitte med disse to :-)

 

 


Ditt navn her


"Image and video hosting by TinyPic"

Hei! Jeg heter Elise og studerer sykepleien i Oslo. Jeg skriver for det meste om min hverdag som student, reiser, matglede og det som faller meg inn.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013Kategorier


· Blogg · Hverdag · Matglede · New York · ReiseSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits