Jeg syns det er veldig morsomt med DIY prosjekter, men syns mange tar for lang tid og krever litt for mange ting for å gjennomføre det. Til bursdagen min fikk jeg roser av noen venniner og syns det var så koselig, men jeg hadde ikke noe å ha de i. Endte med å putte de i en høy bolle som følgte med stavmikseren min, ikke helt ideelt. Tidligere hadde jeg funnet et lite DIY prosjekt som bruker vinflasker til pynt. Tenkte da at istedenfor å bare dekorere vinflasken kan jeg putte rosene mine i den. Jeg var hjemme i helgen og fikk låne en sprayflaske i sølv av David og i går gikk jeg ut å sprayet flaskene mine:

1. Vask av etiketten på flasken. Hvis du ikke får alt av med en gang legger du flasken i varmt vann med såpe og prøver å kni den av. 

2. Prøv å vask flasken litt innvendig så all vinen er borte og du ikke dreper rosene dine med alkoholen. 

3. Tørk flaskene og pass på at det ikke er noe på de før du går ut å sprayer. Jeg sprayet mine to ganger med spray som er egnet for glass, så håper de holder :-)- Veldig fornøyd med resultatet og hvis jeg ikke har roser i de, ser de fortsatt ganske stilige ut -  
På fredag ble jeg 21 og feiret både dagen før, på dagen og på søndag :-) På torsdag ble det feiring med noen venninner fra GUS og det var så koselig å se de. Selv om man bor i samme by er det ikke alltid man får så mye tid til å se hverandre, derfor var det spesielt koselig å feire bursdag med de! På fredag dro jeg hjem for på søndag skulle vi ha familiebursdag hjemme for Isak og meg. Det er alltid veldig koselig å reise hjem og se familien igjen og denne helgen og denne helgen var intet unntak!Fikk så fine roser i bursdagen og siden jeg ikke hadde en vase ble det en mer kreativløsning, men driver med et lite DIY prosjekt som jeg tenkte å vise senere :-)

Både Vilde og Martine hadde en tidlig forelesing på fredag, men når jeg kom inn på kjøkkenet fant jeg dette :-) Heldige meg som bor med så flotte venninner!

Min nye hobby har blitt cupcakes. For ikke så lenge siden viste ei venninne av meg passionforbaking bloggen og der har jeg funnet så mye inspirasjon. Å dekorere cupcakes er jo ikke så vanskelig når man bare har riktig utstyr og ble spesielt fornøyd med de jeg lagde til bursdagsfeiringen.
Det ble tapas og sushi til middag og cupcakes og kaker etterpå - namm!
Det ble en fantastisk start på uke med en tur opp til Ullevålseter igår. Vi gikk fra Sognsvann og turen tar ca 2 timer opp og ned. Lærte også igår at det var mange andre turen man kunne ta fra Sognsvann og man kan komme til et utsiktspunkt hvor man har en fantastisk utsikt over Oslo. Tror det blir neste tur! 

Selv om man bor i Oslo trenger man ikke å dra langt for å få så flott natur. Songsvann ligger jo bare 15 minutter med T-bane fra Majorstuen, så i Oslo får man alt: natur og bylivet :-)Jeg har alltid likt å lese og elsker å sitte å lese en god bok med en kopp kaffe eller te. Å forsvinne helt fra virkeligheten og bare leve seg inn i historien i boka syns jeg er så gøy. Det beste er når man ikke helt vet hvordan boken kommer til å slutte og man vil så gjerne komme til siste side, mens man sammtidig ikke vil at eventyret skal ta slutt. The Fault in our Stars er en sånn bok - man vil så gjerne vite hva som skjer på siste side, men man vil ikke bli ferdig med boka. Heldigvis har John Green skrevet flere bøker som jeg skal lese når jeg får tid, for denne boka var fantastisk bra! 


Endelig har både navneskilte og klokka kommet i posten. Det er ikke så mye man kan putte på uniformen sin, men klokke og navneskilt er et must. Klokken bestilte jeg faktisk på ebay og istedenfor å betale over 100 kr for klokka, kostet den bare 10 kr her. Den finnes i mange forskjellige farger, så her kan man bestille flere og bytte hver dag. Jeg kjøpte min i rosa og er veldig fornøyd. Gøy med litt farge på en ellers hvit uniform. 


I det siste har jeg funnet så utrolig mange kreative måter å dekorere muffins på. På pinterest finner jeg masse inspirasjon og idag hadde jeg lyst til å prøve ut noe nytt. Jeg elsker å prøve ut nye oppskrifter og her er resultatet. 


Jeg brukte en enkel muffins oppskrift som jeg fant på nettet og som glasur brukte jeg butter creme frosting. Det er veldig enkelt å lage og jeg syns det blir mye finere med denne en f.eks. med bare melis. 

- Anbefales å prøve, veldig enkelt og greit -
Mens mye av tiden brukes til å lære mer om fysiologi og anatomi er det godt med noen pauser innimellom. Igår avsluttet jeg uken oppe hos Marte hvor vi (Marte lagde og jeg satt å så på:-)) lagde hjemmelaget eplesyltetøy og knekkebrød. Det ble kjempegodt! Så da ble det god kveld til en ny episode av Alt for Norge!

- Kjempe godt eplesyltetøy som er både sunt og godt -

Imorgen har jeg planer fra morgen til kveld, så skal være flink å pakke sekken og matpakke så jeg får litt bedre tid imorgen tidlig.
Selv om det ikke har vært så regelmessig blogging i det siste, er det koselig at det fortsatt er en del som titter innom. Dagene i Oslo er veldig like, det er studering og masse sosialt som tar det meste av tiden min. Oslo er en fantastisk studentby og det finnes så mye forskjellige å gjøre. Jeg har meldt meg inn i KRIK og trives sånn med å spille volleyball igjen! Har også møtt mange herlige folk der :-) Det å studere sykepleien er veldig interessant - trives så godt med valget selv om det innebærer masse lesing, er stoffet veldig spennende. 

I forrige helg tok jeg en tur hjem til Mamma og Pappa og vi var hele familien samlet. Det ble selvfølgelig et par runder med Passport, masse latter og jeg introduserte de til pulled pork! Kristian og jeg er alltid på lag i Passport, det blir ofte masse diskutering og fram og tilbake om hva som er rett, men vi har aldri klart det så bra som vi gjorde denne helgen :)


Jeg introduserte familien til pulled pork som ble godt tatt imot. Tror det er noe de kommer til å lage igjen! Det beste med det er jo at det er så lett å lage og ikke minst at det smaker så godt!På lørdag var jeg med på noe helt spesielt, nemlig frihet 14. Dette var en markering mot det moderne slaveriet som finnes idag. Frihet14 skirver på hjemmesidene deres at

"Frihet14 er en viktig markering som setter søkelyset på det moderne slaveriet. Vi ønsker å være en stemme for de stemmeløse, for ofrene av det moderne slaveriet. FN estimerer at det er 27 millioner slaver i verden i dag, og hvert 30 sekund blir et menneske offer for menneskehandel. Vi ser også en eskalering av menneskehandelproblematikken i vårt eget land. Den fremstår som svært lukraen viktitivt forbakmennene. I følge KOM-rapporten (Koordineringsenheten for ofre for menneskehandel) ble det registrert 349 potensielle ofre for menneskehandel i Norge i 2012. Dette tallet er antatt å være vesentlig høyere. Menneskehandel er en fattigdomsskapt kriminalitet. Selv om det er den raskest voksende kriminalitet sammen med narko- og våpenhandel, så er det en USYNLIG urettferdighet, og en HØRER lite om det.!

På lørdag var vi til sammen 500 mennesker som sto med plakater "NOT for sale" og det var flere som kom opp til oss og spurte hva dette var og var interresserte i å lære mer om teamet.

 Frihet14 har også laget en utrolig bra kortfilm:

og dette er høydepunktene fra lørdag:


Frihet15 Oslo er 18. April så hvis du er i Oslo håper jeg du kommer!

 
Ukene går og jeg har kommet veldig godt på plass i Oslo. Denne uka har vært veldig hektisk med mange planer, mye lesing og forelesinger og masse nytt. Men det har vært veldig flotte uker og her er noen bilder fra de. Jeg har vært mye på besøk og hatt besøk. Hilde kom en tur i forrige uke på nachos og filmkveld. 

For ikke så lenge siden kjøpte jeg meg endelig en blomst. Denne klarte jeg å holde i livet i ca en uke før den så slik ut.... Men med litt vann og sol har jeg klart å få den ihvertfall litt i livet igjen :-)

Syns jeg har en veldig koselig skolevei ved at jeg går fordi slottet hver dag til skolen. Det er ikke ofte alle tre i leligheten er samlet, men veldig koselig når det skjer. Vi har også endelig fått skaffet oss gardiner både i stua og på kjøkkenet. Stua ble mye finere med gardiner og så deilig å kunne trekke ifra på kvelden. På lørdagskvelden fikk jeg besøk av ei venninne fra New York. Så gøy at vi bor så nærme hverandrae. Det ble gullerotkake, masse skravling og Skal vi Danse på skjermen. 
Ditt navn her


"Image and video hosting by TinyPic"

Hei! Jeg heter Elise og studerer sykepleien i Oslo. Jeg skriver for det meste om min hverdag som student, reiser, matglede og det som faller meg inn.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013Kategorier


· Blogg · Hverdag · Matglede · New York · ReiseSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits