Det har vært snø, kulde, solskinn, overskyet og regn mens jeg har vært her, så det har vært mye å forholde seg til og jeg tok verken med meg regntøy eller en god vinterjakke hit så da har jeg hold meg mest inne. Idag hadde jeg planer om å få lest litt og fant fant en søte liten cafe på yelp i går kveld i Greenwich village som mange hadde sagt at var en god lesecafe. Tok toget opp dit og husket ikke helt hvor cafen lå så tok opp kartet på telefonen og prøvde å finne det igjen, men nettet mitt fungerte ikke. Syns dette var litt rart siden jeg viste at jeg ikke hadde brukt det opp og etter å ha prøvd flere ganger kom jeg på at abonnement mitt hadde gått ut kvelden før. Det startet selvfølgelig å regne og jeg hadde ikke paraply, så gikk inn i nærmeste butikk og spurte hvor den nærmeste AT&T butikken lå. Heldigvis var den ikke langt unna og jeg fikk fylt opp abonnement mitt igjen. Innen jeg hadde betalt og var verdig på AT&T hadde det startet å regne en del så jeg løp bort på cafe'en som også ikke lå så langt unna. Her i New York syns jeg nesten det er et must å ha med telefonen. Her har jeg kart både over byen og toget, yelp app'en min som viser meg hvor nærmeste butikk, cafe, subway er, citymapper som forteller meg hvordan jeg kommer meg fra A-B og hvilket tog jeg skal ta. Ja, så når telefonen ikke fungerte ble jeg litt lost. Men på den gode siden endte jeg opp på en fantastisk liten cafe: Coffee Foundry. De hadde den beste kaffen jeg har smakt hittil i New York og jeg fikk lest masse. Det var marketing som sto for tur og det ble en produktiv formiddag. - Cappucino - 


Nå som det regner og er stygt vær ute er det så godt å tenkte på at om ca 3 uker reiser jeg til Miami. Turen ble veldig spontan og Sarah og jeg så på litt forskjellige steder, men ente opp med Miami. Her snakker vi strand, hav, basseng og masse sol og jeg gleder meg sånn til å dra ned til varmen. Spesielt nå når jeg ser ut av vinduet og det er regn og meldt regn de neste dagenen. Planen i Miami er å gjøre minst mulig, men vi ender nok opp med å gå litt på stranden og rundt i gatene. Har heldigvis et par dager i New York etter at jeg kommer tilbake før turen går hjem igjen til Norge. Rart for fort tiden har gått. 


Denne helgen har virkelig vært produktiv med tanke på å få "unnagjort" litt turistting. Igår dro jeg sammen med Magna bort til World Trade Center Cite. Dette  har vært en helg hvor jeg ikke har klart å finne inngangen til ting, fordi det var heller ikke lett her. Jeg trodde det var gratis å komme inn, men det var  et "Gi det du kan" opplegg og det tok litt tid før vi fant ut hvordan vi kom oss inn. Det ble et mye sterkere inntrykk enn det jeg hadde trodd. Nesten 3000 mennesker mistet livet 9. September 2001 og alle navnene er skrevet rundt de to minnesmerkene. De skal også åpne et museum og tre til tårn skal bygges rundt minnesmerkene og jeg håper jeg kommer tilbake en dag for å se det. Det nye tårnet som nå er ferdig er kjempe fint og du ser det så godt fra hele byen og jeg syns det var ekstra stilig at skyene reflekterte så godt. 

- ♥ - 


Fikk høre helt siden jeg kom hit at man burde reise til Top of the Rock istedenfor på toppen av Empire State.  Det var en helt fantastisk opplevelse å se New York fra det perspektivet. Men jeg syns det var kjempe vanskelig å komme seg opp dit. Hadde bestillt bilett på forhånd, noe som jeg anbefaler, du slepper en ganske lang bilettkø og det gjør jobben litt lettere. Jeg kom opp dit, men jeg fant ikke inngangen. Hadde bestilt billett så jeg kunne gå inn mellom 12:00-12:15 og var der fem minutter før. Tenkte at det var nok tid, men ente opp med å løpe fram og tilbake og jeg spurte mange folk og sto i flere køer. Når jeg endelig kom fram til riktig kø fikk jeg beskjed om at jeg måtte gå en etasje ned for å bytte inn referanse nummeret mitt til en billett før jeg endelig kom igjennom sikkerhetskontrollen. Fant ut etterpå at jeg hadde gått inn fra feil gata. Så et tips er å dra opp til 50th street og gå inn der istedenfor å prøve å komme seg inn fra 49th street. Hvis man reiser opp til 50th st. er inngangen rett foran deg istendenfor å løpe igjennom flere butikker og cafe'er. Men når jeg endelig kom opp var alt verdt det. For en utsikt! 

- Empire State Building -- Ser på alle byggningene vi kan se fra Top of the Rock - 

- Central Park - 

- Jeg var ikke den eneste som dro opp....- - Man kan til og med se the Statue of Liberty - Flotte byen min :-)
Idag var det en laaang dag på skolen. Vi var ferdig med business for a day og idag var det presentasjonen som skulle vises. Det var alle fra fashion og event klassen som dro og vi var nesten 100 stykker fordelt på 30 presentasjoner. Det tok til sammen nesten 7 timer og jeg var ganske lei og sliten når vi endelig fikk gå. Men nå er det helg og jeg startet helgen med en tur opp til Central Park med Magna. Vi kjøpte belgiske vaffler og gikk en ganske lang tur rundt i parken og koste oss i solen. Central Park har blitt skikkelig grønn og neste helg skal vi prøve å ha en piknik der. De har også flere volleyball, fotball og baseball baner og det hadde vært så gøy å spilt litt sandvolleyball. 

Se for et skjønt ekorn - det finnes så mange av de i Central Park :-)Nå er vi på vei ut døre for å se på "The Other Woman" - gleder meg!
Når jeg kom hjem fra skolen idag sat Magna og Elise allerede ute på terrasen og solte seg. Terrasen vår kommer nok til å bli flitting brukt fremover nå som været bare blir bedre og bedre Jeg tok med entrepreneurship boka ut og satt med i sola og leste til eksamen. Ble sittende i et par timer før sola gikk bak huset. Det var utrolig godt å nyte været og jeg gleder meg sånn til flere slike dager. Men snart er det helg og imorgen er det kino som står på planene. De jeg bor sammen med og jeg har biletter til "The Other Woman" og jeg tror filmen kommer til å bli utrolig bra :-)


Utsikten blir vel heller ikke bedre enn dette!


I entrepreneurship har vi jobbet med et prosjekt som heter Business for a Day. Her har vi fått i oppgave å starte vår egen bedrift of prøve å lage et produkt eller gjøre en service. Heidi, Maiken og jeg har lagd norske hjemmelagde rundstykker som vi idag har solgt på skolen. Det gikk faktisk overraskende bra og vi har hatt det så gøy sammen. Så igår lagde vi nesten 200 rundstykker på sjømannskirken og nå er det bare presentasjonen imorgen som gjenstår :-)
Nå er påskeferien offisielt over fordi imorgen ringer vekkeklokken før 7. Mandag og tirsdager starter ikke skolen før klokken 11, så alarmen er skjeldet på og jeg kan nyte en rolig morgen. Det har vært så flotte dager her på Manhattan i det siste at frokosten kan faktisk spises på terasen hvor vi faktisk har et ordentlig spisebord for ikke å snakke om utsikten. Her kan man se ned på gatene i SoHo, Chrysler byggningen og alt annet som skjer her. Idag har vi hatt fire timer med Entrepreneurship hvor vi jobber med business for a day. Her skal vi sette opp vår egen business og prøve å selge et produkt eller en tjeneste. Det er siste innspurt nå og på fredag skal vi ha en presentasjon om prosjektet. 

 Ikveld ble det girls night's inn med hjemmelagd mat (aka taco), Bridget Jones Diaries og ansiktsmaske. Hadde aldri sett filmen før så vi så gjerne begge to. Utrolig koselige filmer og ikke minst morsomme :-) 
Det er helt utrolig hvor kort en uke kan føles når du koser deg med gamle venner. Uken gikk så utrolig fort og jeg fikk oppleved så utrolig masse. Først dro jeg opp til Atlanta hvor vi blandt annet dro på The World of Coke. Her lærte vi masse om cola og en liten fun fact er at det er bare to lang i verden hvor coca cola produkter ikke selles: Nord Korea og Cuba. Vi gikk også litt rundt i gatene i Atlanta og på Lenox Square. Det er en veldig fin by, men du trenger ikke mer enn to dager der. Jeg har hørt mye om den Southeren Charm som det heter og hvordan de som bor i de sørlige statene er veldig hyggelige. Dette er helt sant. Du blir alltid møtt med et smil, de kaller deg darling eller hon og hjelper deg med det du skulle trenge. Syns det var utrolig gøy å oppleve. Ca en time utenfor Atlanta ligger Macon. Universitetet Sugii og Sonya studerer på syns jeg er så utrolig fint. Det er rosa/røde murstein byggninger, store gressplener, en liten innsjø og mange trær og blomster som vokser rundt på campusen. 

Det ble også en roadtrip tur til Savannah og Tybee Island. Savannah er et feriested for både turistter og de som bor i Georgia og jeg syns det var et veldig idyllisk sted. Rolige nabolag og mange parker man kunne gå rundt i. Det var lenge siden jeg hadde kjørt og fikk lov til å kjøre oss litt rundt og det var så gøy å sitte bak rattet igjen. Stedet hvor vi så på syns jeg var så stilig. Mindte meg om flere moteller jeg har sett på film :-)

Siden været ikke helt var på vår side dro vi til et akvarium litt utenfor byen og det var overraskende spenennde. 


- Meg, Sonya & Sugii -

Det var så mange flotte hus i Savannah og så utrolig grønt. Den siste dagen dro vi til Tybee Island hvor en del filmer er spilt inn. Blandt annet The Last Song. Planen var egentlig å bade, men siden været nok en gang ikke helt var på vår siden bestemte vi oss for å utsette det til en annen gang. Men vi fant en liten huske som vi ble sittende på og det var utrolig fint der, selv om det var en del vind. 

Nå må jeg nyte siste feriedagen min før skolen starter igjen imorgen. Syns tiden her i New York har gått så utrolig fort og det er rart å tenke på at jeg bare har 5 uker igjen før jeg reiser tilbake til Norge. Den siste tiden må nytes og jeg har så mye jeg har lyst til å gjøre før jeg setter meg på flyet til Norge. 
Når du reiser til Atlanta må du ta turen innom World of Coke. Coca Cola er fra Atlanta og det er et utrolig gøy sted å være og det beste med det hele er at du kan smake på cola fra hele verden. - Smaksprøver - 

- Alle som er innom får også lov til å ta med seg en flaske på vei ut - 

- Her er de smakene jeg likte best, men det var overraskene mange som ikke smakte noe godt... - 

Vi kom tilbake til Macon igår og dro ut og spiste mexicansk. Alle som kjenner meg vet at det er en stor favoritt hos meg og vi ble sittende veldig lenge og koste oss masse. Idag skal vi ta en roadtrip mot Savannah, hvor blandt annet The Last Song var spilt inn og hvor de fleste fra Georgia drar på stranda :-)
Endelig kom jeg frem til Atlanta. Det ble en ganske lang reise, med en mellomlandinger i Milwaukee, men så deilig å endelig komme fram! Hadde ikke sett Sonya og Sugi på nesten to år, så vi ble sittende å skravle til langt på natta. Dagen etter dro vi opp til Atlanta og gårsdagen ble brukt i Lenox Square. Nå er vi på vei til The Coke Factory hvor man tydeligvis kan smake på cola fra mange forskjellige land :-)
Her kommer flere bilder fra når jeg var i Williamsburg på fredag. Det var en utrolig koselig tur og for en fantastisk utsikt! Anbefaler virkerlig en tur til Williamsburg hvis du skal til New York. Du får se en helt annen side av New York og det er så forskjellige fra Manhattan. Ikveld har jeg fått pakket til Atlanta og drar imorgen tidlig :-)


Det er vel kanskje litt sånn det er at man klager på kulden når det er kaldt og varmen når det er varmt. Igår var det utrolig varmt her og jeg dro opp til Columbia for å møte Kyu og dra på konsert som var der. Lupe Fiasco, The Chainsmokers, som har sangen #Selfie, og Flaxo var noen av de som spilte og det var utrolig gøy. Columbia ser jo også så flott ut nå:

- The Chainsmokers - Idag hadde jeg en fantastisk frokost - hjemmelagde rundstykker med avokado. Namnam! Idag må jeg få pakket til neste uke og så er det middag med Vilde og Amanda før vi reiser i kirken. Tror det kommer til å bli en fantastisk dag :-)
Endelig er det ferie! Og det måtte feires. Etter skolen dro jeg opp til Chelsea for å møte Vilde og Amanda. Vi dro og spiste lunsj og det var så koselig. Masse skravling og sola skinte så vi ble sittende ute. Første måltid ute. 

Etterpå gikk turen til Williamsburg i Brooklyn og se på denne skylinen du får av Manhattan. Har mange flere bilder som kommer senere. 

Vilde og Amanda slapper av og nyter sola:-)

Vilde og meg

Der vi spiste fant vi denne fine peisen og ble sittende en stund. Litt påskesteming med varme og peis. Jeg driver å teller ned dagene til jeg reiser til Atlanta og nå er det bare to dager igjen. Men før det skal sola nytes her i New York!

GOD PÅSKE! 
Enda en dag med masse sol og man kan jo ikke sløse en sånn dag med å sitte inne. Derfor ble det en lang tur oppover Fifth Avenue og det var så mange folk ute. Gatene var fylt med alle slags mennesker som ville også nye sola. Turen gikk nesten opp til Central Park og så tilbake tgjen. Imorgen er det siste skoledag før påskenferien og bare tre dager til jeg reiser til Atlanta :-)
 - Empire State - 
Det er utrolig deilig å ha fri midt i uken. Uken startet jo med en fem-timers busstur og så rett på skolen og tirsdag ble også en veldig lang dag så det var deilig å kunne sove ut litt idag. Startet også dagen med en skypesamtale med Mamma og Pappa. Utrolig koselig å snakke med de, var jo så lenge siden sist. Etter en rolig start på dagen dro jeg bort til Metropolitan Pavillion for å se på hvilke stoff, farger og mønstre kommer til å bli populære vår/sommer 2015. Det var i forbindelsen med motefaget jeg studerer og lærerne min hadde vært så snill og ordnet pass til alle studentene hennes. Veldig spennende å se på og gøy å få med seg når jeg er her. Siden sola skinte og jeg tror endelig at våren har kommet til Manhattan bestemte jeg meg for å gå oppover. Jeg gikk oppover 6th Avenue og jeg syns det er så fasinerende hvordan nabolagene forandrer seg når man går SoHo oppover til West Village og Chelsea. Det ble en kjempe fin tur oppover. 

Desverre er det ikke lov å ta bilder innenfor...Etterpå tok jeg og noen andre turen til 16 Handles for å kjøpe FroYo før vi vandret rundt i gatene. 

Tilslutt ble det ukashandling og jeg har blitt så glad i smoothie og har funnet noen veldige gode på Trader Joe's. Slev om det var verdens lengste kø der som gikk rundt i hele butikken er det verdt det hvis man får med seg noen smoothier.  De kommer i forskjellige smaker og kjøpte også denne grønne her som var overraskende god. 


Siden Boston var den andre byen jeg dro til i USA så jeg selvfølgelig veldig mye på hvordan den var forskjellige fra New York. Det var en utrolig fin by med parker, elver og fine gågater. Vi gikk mye rundt i parken Boston Common og the Public Garden, hvor på sommeren man kan se utrolig mange blomster og det skal være utrolig fin. Vi var også litt ordentlige turister og dro på et Duck Tour, som er med amfibiske båter og vi lærte og så mye av Boston. Utrolig gøy og først kjøre på land og så rett ned i vannet. Nå skal jeg på EBS og så blir det film og kos med Vilde og Julie ikveld :-)
Nå er jeg tilbake i New York og har en ny uke foran meg før jeg skal ut å reise igjen. Bussen fra Boston ble desverre over en time forsinket pga. noe feil med bussen så vi måtte bytte så jeg fikk kjempe dårlig tid før jeg skulle på skolen. Kom hjem og la fra meg bagasjen min og fant skolesakene mine og dro på skolen. Kom heldigvis ikke forsent og så var det fire timer på skolebenken. Men turen til Boston var utrolig bra. Boston er en kjempe fin by, men jeg var mest på Harvard. Harvard har en helt utrolig fin campus. Det er utrolig mange forskjellige byggninger og nesten alle er bygd med rød murstein noe som jeg syns var veldig fint og det så bare så viktig ut. Rett ved universitetet ligger Harvard Square hvor man finner mange små butikker, restauranter og the Coop, som er en Harvard turist butikk. Kjøpte en t-shorte derifra og et par kort. 

 

Her er Harvard Yard. Både dorms, unervisningsbygg og biblioteket ligger her, selv om flere av byggningene ligger utenfor. Denne statuen er kalt "The statue of three lies". Statuen skal egentlig fremstille John Harvard som var grunnleggeren av Harvard, men det er det ikke. Det fantes ikke et bilde av John Harvard, så istedenfor valgte de den kjekkeste mannen på skolen som ble valgte til å bli avbildet. Nummer to er at John Harvard egentlig ikke er grunnleggeren av Harvard. Han gav en ganske stor gave og på statuen står det at Harvard ble grunnlagt i 1638, men skolen ble grunnlagt to år tidligere, men i 1636 var det året John Harvard gav gaven hans. En annen interessant ting om statuen er at gullfoten hans skal gi lykke hvis du tar på den og også "hjelpe" deg å bli akseptert til skolen. Men det interessante er at det er en senior prank å tisse på den, så jeg vet ikke helt hvor hygenisk det er å ta på den.... Hehe

iHop er et sted Sarah har snakket om masse hvor de skal ha de beste pannekakene i verden og jeg ble kjent med noen av vennene hennes. En utrolig koselig kveld :-)

Vi syns vi har veldig internasjonelle og bestemte oss for å prøve forskjellige retter fra forskjellige lang hver dag. Her var det Belgisk som sto for tur.

Flere bilder fra Boston kommer imorgen :-)
Denne helgen gikk alt for fort og jeg er allerede på vei tilbake til New York. Jeg har hatt en fantastisk helg, har fått sett en del både av Boston og Harvard, men det viktigste for meg var jo å få sett Sarah igjen. Vi har vært på Duck tour, gått freedon trail, sightseeing rundt Harvard og spist "eksotisk" mat. Jeg har tatt mange bilder som kommer senere, men her kommer et par.
Hver gang jeg reiser med en bag angrer jeg, men glemmer selvfølgelig dette til neste tur. Har bare to store kofferter her, så da ble jo en bag det mest naturlige å a med på en weekend tur, men den er tung å drasse med seg. Hadde feilbergenet litt på hvor langt det var å gå fra sunwayen og til buss stasjonen og selvfølgelig bestemte sola seg for å titte frem. Det var utrolig varmt og når jeg gikk mot bussstasjonen, men kom heldigvis frem i tidet. Bussturen gikk også overraskende fort. Det var jo nesten fem timer i buss, men med en god bok og ny musikk på Spotify gikk turen fort. Når vi kjørte ut av New York tittet jeg masse ut av vinduet og fikk sett masse. 

Kom fram til Boston og det første jeg tenkte var "hvor er alle de fule taxiene?" New York er fult av de og man ser de hele tiden, men her var det ingen. Tok så subwayen opp til Harvard Square hvor Sarah møtte meg. Utrolig koselig å se henne igjen og vi gikk å spiste Thai og skravlet i flere timer :-)


Denne helgen blir det en liten spontantur til Boston for å besøke Sarah. Er langhelg så får heldigvis flere dager med henne og jeg gleder meg kjempe mye. Sarah var og beøskte meg her i New York for ikke så lenge siden, så nå er det min tur til å dra til henne. Sarah har planene klare for hva vi skal gjøre og jeg gleder meg til å utforske både Harvard og Boston. Setter meg snart på bussen og der skal jeg bli sittende i flere timer så igår var jeg og kjøpte meg en ny bok - Divergent. Har ikke sett den på kino enda, men tror jeg får gjøre det når jeg kommer tilbake. Vi skrives i Boston :-)
Idag var det museums tid, men istedenfor å dra på the Met eller MoMA ble det et på FIT. De setter opp flere forsjellige utstillinger i løpet av året og nå var en som het The Elegance of the 1930's. Hadde hørt mye bra om den og idag dro jeg opp sammen med tre venninner. Det var i alt tre forskjellige utstillinger fordelt på to etasjer og anbefaler virkerlig å ta turen opp til FIT hvis du er i New York. Det er gratis å se på utstillingene og gleder meg til de setter opp en nye en. Vi gikk hjem igjen siden det ikke var så alt for langt. Det er også veldig koselig å rusle ned gatene i New York og vi gikk forbi Flatirom byggningen og så nedover til Gramercy. - Maiken, meg & Heidi - 

Idag tittet solen endelig frem og humøret blir jo enda bedre når det er sol ute og vi kan faktisk sitte på terassen og spise frokost. Håper det blir flere slike dager fremover. Men idag ble det en lang skoledag for min del. Men traff Vilde etterpå og vi satt og skravlet i flere timer på en cafe ved Union Square. Husker ikke helt hva den heter, men et lite og søtt sted og et veldig fint sted og sitte hvis du bare vil ta en kaffe og prate. Veldig koselig :-)


Jo lengre jeg bor her detsto mer glad blir jeg i nabolaget jeg bor i. SoHo har lavere byggninger enn mange andre steder på Manhattan og vært hus har sin egen stil, så på rekke og rad kan du se mange forskjellige type hus både i farge og stil. Det finnes også mange søte små butikker og cafe'er. 
Siden jeg startet så sent på skolen idag tenkte jeg å lage meg litt ekstra god frokost: omlett og avokado. Har blitt så utrolig glad i avokado etter at jeg flyttet til Bolivia i fjor. Før så syns jeg det bare var godt til guacomole, men nå så er det så godt og spise enten med salt og pepper eller uten. 

 


Ditt navn her


"Image and video hosting by TinyPic"

Hei! Jeg heter Elise og studerer sykepleien i Oslo. Jeg skriver for det meste om min hverdag som student, reiser, matglede og det som faller meg inn.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013Kategorier


· Blogg · Hverdag · Matglede · New York · ReiseSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits