Det har vært en rolig helg her og vært kjempe deilig å slappe av. På lørdag startet jeg dagen med yogatime og det var kjempe godt. Veldig gøy med en annen type trening og gleder meg til neste gang. Det er så mange forskjellige typer yoga og skal prøve å prøve ut så mange som mulig. På kvelden dro vi ut å spiste og spilte biljard. Det var kjempe lenge siden siste jeg spilte og vi koste oss masse. Søndag er den kjente lesedagen her og etter å ha lest i et par timer møtte jeg Vilde og vi tok en kopp kaffe sammen før vi dro i kirken. Desverre ser det ikke ut til at været blir noe bedre her og det har vært så grått vær så lenge nå at jeg gleder meg til sola titter frem igjen :-)

 Macy's butikkene er bare så utrolig flotte nå med blomster overalt og jeg syns denne "kjolen" var kjempe søt. 
Ikveld var det Moods of Norway åpning her i New York og cafe de concert med Aksel Kolstad. Mange nordmenn samlet på ett sted og butikken dems er utrolig fin. Har ikke vært så mye på butikkene deres i Norge heller, men drar nok innom en annen gang. De selger masse fint, men jeg syns butikken dems er veldig bra designet og inspirert av norsk kultur og landskap.  Etter det dro vi hjem og så på film og etterpå ble det noen runder med Heads Up. 

Middagen idag ble take-out Chinese. Små gleder i hverdagen er når det kommer i sånne bokser, akuratt som på film :-)


Her spiller vi Heads Up, Det var kjempe gøy og her ble det mye latter :-)
Ja, du leste rett - fashion + lekser blir shopping. Å studere fashion er veldig spennende. Jeg har lært masse om bedriften og den er mye mer komplisert enn jeg trodde og det er kjempe gøy å studere det i New York hvor det er så mange ting man kan være med på. Vi har allerede fått lov til å være med på et trade show og på mandag så skal vi kanskje inn på et show room hos Calvin Klein. Men det beste av det hele er at leksen faktisk er ganske gøy å gjøre. Vi må delta på to events som er fashion relaterte i løpet av semesteret og besøke to av 15 butikker og så selvfølgelig skrive om de. På mandag må vi levere inn den andre retail critiquen vår så Elise og jeg tenkte å få det unnagjort og dro opp til Fifth Avenue idag etter skolen for å besøke Henri Bendel. Det er en veldig fin butikk som ligger ganske langt oppe på Fifth Avenue, 712, og selger alt fra sminke til vesker og tilbehør. Vi gikk litt rundt i butikken og så og jeg skrev ned et par ting på telefonen min som jeg nå har skrevet i oppgaven. Det endte med at vi begge handlet litt og fikk noen tips til hvordan vi kan sminke oss. Veldig gøy og det føltes ikke som å gjøre lekser i det hele tatt. Nå er jeg også ferdig med å skrive oppgaven og skal bruke resten av kvelden sammen med roomie'ne mine :-) - Flotte Manhattan - 

Denne lille posen ble med hjem :-) 
Imorges sto jeg opp tidlig for å dra på min første yoga time. Var veldig usikker på hva som ventet meg og hvordan det kom til å bli. Jeg kjøpte meg matte igår og var klar til å dra på yoga klokken 8 i morges. Stedet jeg var på heter YogaWorks og er et utrolig fint sted ved Broadway og Grand st. Når vi kom inn i rommet var det helt stille og det var flere der allerede som lå eller satt på mattene sine og litt senere kom instruktøren inn. Vi gikk igjennom mange øvelser og det var egentlig ganske gøy. Følte at jeg brukte en kombinasjon av styrke, balanse og å puste riktig. Vi skal prøve å gå tre ganger i uka og gleder meg til å prøve ut forskjellige typer yoga. Idag gikk vi på HauteYoga


Igår hadde alle lyspærene i stua gått så da var det på tide å bytte. Magna tok ansvaret og siden den første lampa gikk rette etter at vi kom har vi egentlig aldri hatt lys i den, men nå lyser leiligheten opp på kvelden. 

Du er ikke i USA hvis du ikke prøver pannekaker og bacon. Kjempe godt, men skal jeg være helt ærlig er det bare godt en gang i blandt, men da blir det selvfølgelig ekstra godt :-) Håper dere får en fin dag. Har ikke så mye planer for dagen, men blir vel en tur ut og litt lesing. 
Igår fikk jeg en veldig god start på uken for jeg har faktisk meldt meg på yoga! Har første time imorgen og gleder meg sånn til å prøve det. Har funnet et veldig fint sted ikke så langt fra der jeg bor og skal prøve det i fire uker. De har mange forskjellige type yoga, men også pilates og gleder meg til å prøve ut litt forskjellig. Igår lagde vi alle middag sammen her hjemme, det ble taco og mens jeg lagde mat vasket Magna leiligheten og det skal man si trengtes. Jeg syns egentlig vi har vært ganske flinke til å vaske leiligheten, men der blir kjempe fort støvete her så nå har vi endelig kommet opp med faste vaskedager. Leiligheten ble ihvertfall veldig ren og det var så koselig å komme ned imorges til en ryddig leilighet. 

Idag blir jeg sittende på skolen nesten hele dagen, men da får jeg bare se fram til fridag og yoga i morgen :-)
Denne uka har vært helt fantastisk! Siden været har vært på min side har jeg fått sett så utrolig mye mer av byen. Det er så koselig å gå i gatene ute når sola skinner og man trenger bare å ha på seg en lett sommerjakke. Igår dro Marin, Magna og jeg ned til Financial Distric for å spise lunsj. Fant et veldig koselig sted ved Hanover Square og ble sittende en god stund. Etterpå tok vi båten ut til Ellis Island for å se Statue of Liberty. Når du tar båten ut får du også se Manhattan litt på avstand og igjen alle de høye byggningene. Man kunne gå i land på Ellis Island, men på grunn av køen der bestemte vi oss for å bli sittende på båten. Vi betalte 18$ for biletten vår, men har også hørt at man kan ta en gratis båt ut for å se den, så når jeg får beøsk tror jeg at jeg kommer til å gjøre det :) Her kommer et lite bilderyss fra dagen:

Når vi kom i land igjen var det et street show og Magna ble plukket ut. Det er veldig mange forskjellige streetshow rundt om i byen og det er veldig gøy å se på :)

 
Idag gikk turen til Brooklyn Bridge og her var det mange turister! Jeg syns det er så utrolig mange nordmenn i New York. Nesten overalt ser eller hører jeg nordmenn og idag var ikke et unntak. Nordmenn er vel veldig glad i å reise og til påsken blir det helt sikkert enda flere som tar turen over til denne flotte byen. Idag fikk jeg for første gang se Manhattan litt på avstand og det er helt uvirkelig at jeg faktisk bor her. Det har enda ikke helt gått opp for meg tror jeg... Brooklyn Bridge var kjempe fin og man kunne se over til Brooklyn, Statue og Liberty og ikke minst alle skyskraperne på Manhattan. Det var en veldig fin tur over bruen og man får en kjempe fin utsikt. 

Etter turen til Brooklyn Bridge gikk Magna og jeg litt rundt i nabolaget og hvis du reiser til New York anbefaler jeg på det sterkeste å gå rundt i SoHo og Little Italy. Det er et utrolig sjarmerende området og bare kjempe koselig å gå rundt i gatene. Ikveld har jeg vært på Open Church med kirken jeg går i her. Traff mange nye mennesker og jeg syns det er så utrolig gøy å bli kjent med amerikanere. De er utrolig utadvendte og koselige. 
Her kommer et lite bilderyss fra igår. Vi fikk gjort masse på bare noen timer og vi gikk laangt. Først gikk turen til Wholefoods hvor vi spiste frokost og så bestemte vi oss for å gå mot elven for å se om vi kunne få en god utsikt over til New Jersey. Da vi kom fram fant vi Highline, som er en promonade hvor du kan gå langs elven, men har god utsikt fra begge sider. Du går fra Meatpacking District og opp mot Chelsea. 

Her

Måtte også bare slenge med dette bilde vi så tidligere i uka når vi var på Penn Station. Det var en Glee innspilling :-)

Dette var utsikten vår når vi spiste frokost. Ikke værst så se ut over Union Square og med pannekaker med walnøtter og jordbær til frokost. 

Vi tok også turen til Carrie Steps. Er egentlig ikke en veldig fan av serien, men veldig gøy å dra dit og ikke langt unna ligger Friends bygningen som vi også tok turen til. Hehe, vi var ikke de eneste som sto der og tok bilder :-)Idag skinner sola og planen er å komme oss ut, tror kanskje det blir Brooklyn Bridge og en tur opp til Central Park :-)
Idag har Olina og jeg fått sett masse av byen, har blandt annet vært på Carrie Steps, Highline og sett Friends byggningen. Har tatt mange bilder som jeg skal vise dere senere, men nå starter snart skolen og jeg må snart komme meg bort. Men under ser dere utsikten jeg hadde da jeg spiste frokost - ikke værst :-)

lxHntGSpVY

- Union Square - 
De siste dagene her i byen har det ikke skjedd så mye. Det har gått mye i skole og desverre har to av rommiesene mine blitt syke, så nå håper jeg bare på at jeg ikke også får det. Men idag står trening på programmet og så kommer Olina over senere så får vi se hva vi finner på. Jeg gikk igjennom noen bilder tidligere og fant noen fine fra Bolivia. Det er rart å tenke på at det bare er et år siden jeg var der. Med sol og varme, flotte mennesker og jeg sitter igjen med så mange fine opplevelser. Tenkte å slenge med noen bilder 

- Inka Trail til Machu Picchu- Hjemme i leiligheten, her gjorde vi alt ute - 

- Argentina - 

- Jeg jobbet på to forskjellige barnehjem med fantastiske unger! - 

- MUS på kjøkkenet! Her måtte alt ut...

- Vi feiret julaften på barnehjemmet og det var utrolig koselig - 
Idag er det St. Patricks Day og den blir feiret her i New York med en parade opp Fifth Avenue. I år var det den 253. gangen at det blir feiret på denne måten her i New York. Det startet med en gruppe irske verneplikter fra den britiske hæren som hadde hjemlengsel i 1762 og har vært en årlig tradisjon siden. Jeg tok turen opp og det var ganske gøy å se på. Minnet meg om 17. Mai toget vi har hjemme, bortsett fra at her var alle gledd i grønt. Det var skoler, korps, menn i kilt og mye annet og i hele byen så du folk kledd i grønt. Veldig gøy å ha sett på. 


- Happy St. Patrick's Day - 
Nå som våren er her er det snart på tide å bytte ut støvletter med converse og andre lettere sko. Kjøpte disse hvite conversene for en liten stund tilbake og gleder meg til været tilsier at jeg kan bruke de. Converse er også mye billigere her enn i Norge, det er faktisk halv pris! Er kjempe fornøyd med de og gleder meg til å ta de i bruk. 

Nå er jeg snart på vei ut døra til skolen. Har fashion i fire timer og så er planen å trene og så får vi se om jeg finner på noe på ettermiddagen. Syns også det var kjempe hyggelig at det var så mange som kommenterte på forrige innlegg. Alltid koselig med kommentarer så håper det fortsetter :-)
På fredag fikk jeg besøka av Olina som jeg skrev tidligere og igår viste jeg henne litt rundt i denne flotte byen jeg bor i. Vi startet dagen med frokost på Butcher's Daughter, et veldig koselig sted bare et par kvartaler fra der jeg bor. Sola skinte, så mens vi spiste frokost bestemte vi oss for å reise opp til Central Park. Det var helt fantastisk å være ute igår og ente opp med å gå rundt i Central park i flere timer. 

American breakfast på Butcher's Daugher. Dette stedet er kjempe koselig, men desverre ikke så veldig stort så det er ikke alltid de har ledig plass. Men er har de kjempe god frokost og lunsj. Jeg trodde jeg bestilte to brødskiver med avokado, men istedet fikk jeg det på bildet under. Avokado med egg og det var egentlig veldig godt :-)

Så gikk turen til Central Park og syns det er så fint når det ser parken og så ser du skyskraperne i bakgrunnen. Det har ikke blitt helt grønt der enda, men det blir det nok når det nærmer seg sommeren. 

 

 

Så gikk turen til Fifth Avenue. Her var vi innom Apple butikken fordi jeg har tenkt til å kjøpe meg en iPad, men er så usikker på om jeg skal kjøpe meg Ipad 2 eller mini.. Noen forslag? Var også innom en del andre butikker som MAC og syns de fleste som jobber i butikker her er så koselige. De hjelper deg til å finne det du trenger, men hvis du bare har lyst til å kikke er det også greit. - Fifth Avenue - 

Idag startet dagen tidlig for min del. Gikk i kirken klokken 10 og møtte Olina der og når jeg kom hjem skypet jeg med familien min. Kjempe koselige begge deler :-) Men så tenkte jeg at jeg skulle blogge litt og så skulle jeg bare gå ned trappa for å hente kameraet mitt, men da klarte jeg å tryne ned trappa.... jaa, kan si at det gjorde ganske vondt. Er ikke helt sikker på hvordan jeg klarte det, men tror jeg på en måte skle ned.. Hmm, har ihvertfall fått en del blåmerker, men heldigvis ikke noe mer enn det. Skal ihvertfall gå litt mer forsiktige ned fra nå av.

- En liten selfie av Olina og meg fra Urban Outfitters - 
Igår fikk jeg besøk fra Norge av Olina, kjempe koselig å få besøk. Hun kom sent igår kveld og så satt vi å skravlet i noen timer så det ble ganske sent før jeg kom meg i seng. Hun hadde også vært så snill og tatt med en gave fra Hilde: norsk godteri. Det var kjempe koselig og ikke minst at hun hadde lagt med lemoade fra Bolivia. Den skal nytes på en varm sommerdag, Hilde. Tusen hjertelig takk! - Namm: dette skal vi kose oss med her i leiligheten - Idag håper jeg på fint vær fordi vi har tenkt oss en tur opp til Central Park, men først skal jeg ta med Olina på Butcher's Daughter. 
Idag hadde jeg første time klokken 8 og jeg har aldri opplved en værre vind før. Det var egentlig ikke så kaldt, men uff a meg for en vind! Når vi gikk ned til skolen blåste det i alle retninger og vinden var så sterk og sur at jeg trodde ørene mine skulle falle av og det føltes som om noen stakk nåler i kinnene mine. Den egentlig korte veien til skolen, ble utrolig lang og ukomfortabel og jeg var utrolig glad når jeg endelig kom til skolen. Så var det noen timer på skolebenken før turen gikk hjemover. Det var ikke like mye vind som tidligere, men fortsatt alt for mye, men tenkte jeg måtte smile når jeg tok denne selfie'en. Er jo i New York, så det er vel egentlig alltid en grunn for et smil :-)


Fant dette stiatet på vei hjem fra skolen og det fikk meg til å smile. Syns det var kjempe stilig og tenkte å ta et bilde av alle sitater eller street art som jeg finner her i New York. 

Nå har jeg faktisk helg. Timen som jeg egentlig har på fredager ble flyttet til idag, så dagen i dag har vært lang, men nå er det helg! 
Er det noe jeg har lyst til å prøve mens jeg er her er det Yoga. Selv om jeg aldri har prøvd det før, virker det som en ting man burde prøve ihvertfall en gang. Det sies at yoga kan gjøre at du sover bedre, får færre forskjølelser eller bare at du føler deg mer avslappet og rolig. Yoga forbedrer fleksibiliteten din, gjør deg sterkere, kan gi bedre holdning og flere andre ting. Det virker også som en utrolig stilig treningsmetode og spesielt hvis man har lyst på litt variasjon. Jeg driver å leter etter steder i nærheten hvor jeg kan prøve det og hvor de har nybegynner timer. Hvem vet, kanskje er dette noe
for meg, eller kanskje det er noe jeg bare prøver en gang? 
God morgen fra New York! Igår hadde jeg en koselig kveld med de jeg bor med. Det ble en sen middag på Gatsby ikke så langt fra der vi bor. Ingen av oss hadde vært der før og det er alltid gøy å prøve nye steder. Det er utrolig mange forskjellige restauranter og cafeer rundt der vi bor så vi burde egentlig være flinke til å prøve ut nye steder. SoHo har så utrolig mange forskjellige butikker og restauranter Det er et helt fantastisk nabolag å bo i. Her finner du ikke så høye byggninger, de fleste er ikke på mer enn 5/6 etasjer, så du kan faktisk se oppover uten å bli svimmel. Det er også ikke så mye trafikk som på andre steder på Manhattan. De fleste gatene er roligere og koseligere å gå i. 
Idag er det lekse og lese dagen min og har en del ting jeg må få unnagjort. Desverre er det meldt regn her idag, så blir nok sittende inne istedenfor å bevege meg ut, men da får jeg nok gjort mye annet :-)
Ny uke og nye muligheter. Våren har startet å titte fram her i byen og jeg har tenkt meg en tur opp til Central Park en gang. Idag har jeg vært på skolen og hatt fashion og i ettermiddag har Elise og jeg vasket leiligheten så nå er den skinnende ren! Vi har fått skaffet oss litt mer vaskeutstyr så det er lettere å holde leiligheten ren og pen. Imorgen har jeg en lang skoledag og så er det connect på kvelden, så dagen kommer nok til å gå fort. 
Timen startet idag med at to elever fra Event klassen kom inn med mini-muffins til oss så vi koste oss med den og kaffe på morgenkvisten. 
- Elsker denne nye fargen fra Chanel - 

Happy Monday! Jeg har hatt en veldig fin helg. Søndag ble en roligere dag enn lørdag og Elise, Magna, Marin og jeg gikk en tur ut for å spise FroYo. Kjempe godt og koselig! På kvelden dro jeg til Hillsong kirken og så var det lekser som sto for tur!
Igår hadde jeg en helt fantastisk dag her i New York. Sola tittet endelig frem og man skulle tro alle på Manhattan var ute for å nye sola. Gatene var fulle av folk som ville nyte sola i noen timer og det var lang kø i nesten alle butikkene. Dagen startet med en tur til Broadway of litt shopping. Fant meg noen fine vårjakker og nå håper jeg bare at det forsetter å være varmt. 

Det ble FroYo på 16 Handles, et annet sted jeg anbefaler hvis du drar til New York, her kan du velge mellom mange forskjellige typer og tilbehør. Dyrt er det heller ikke :-)- Ei veldig fornøyd jente etter en liten shoppingstur - 


Og så på ettermiddagen hadde vi biletter til et fashion show av FIT og Parsons. 15 elever fra hver skole viste 5 antrekk hver og det var helt utrolig bra. Alexander Wang viste blandt annet hans kolleksjon der når han gikk på FIT. Andre designere som Marc Jacobs og Donna Karan gikk også på FIT. To favoritter derifra var Jason Wang og Melody Lin. Det var kjempe mye stilig og ikke minst gøy å se på. 


- Fusion 2014 - 


Kvelden ble avsluttet med Mexicansk mat ved Union Square. Har funnet ut at det ikke er lett å gå ut å spise på lørdagskvelden hvis man ikke har bestilt bord, så jeg tror vi var innom fire forskjellige steder før vi endte opp her. Men vi hadde det veldig koselig og det er jo det viktigste! Idag startet jeg dagen med å Skype med Marte. Det var kjempe koselig og jeg håper det ikke blir for lenge til vi skyper igjen, Marte :-) Helgen er her igjen og uka har gåttt så fort. Idag var jeg på skolen til 1. Slutter egentlig klokken 12, men etter skolen var det et møte vi alle måtte på og så møtte jeg Kyu etterpå. Kjempe koselig å treffe gamle venner igjen og vi hadde det kjempe koselig. Det ble litt shopping før vi spiste på Delicatessen. På vei bortover så jeg dette malt på en vegg. Syns det var kjempe stilig og har sett flere forskjellige rundt i byen. 

Hvis du er en "Castle" fan så kjenner du kanskje igjen bilde under? Gikk tilfeldigvis forbi det idag og syns det var ganske kult at "huset" hans ikke er langt unna der jeg bor :-)

Kjempe god mat på Delicatessen og vi unnet oss dessert siden det var helg!
Ikveld er planen å dra på kino. Håper det blir American Hustle, selv om den ikke vant en Oscar ser den kjempe bra ut og så er det bare å lade opp til Fashion showet imorgen. 
Idag har jeg vært på en liten tur til Brooklyn. I entrepreneurskap klassen min gjør vi noe som heter business for a day. Jeg jobber sammen med to andre og idag tok vi en tur til Brooklyn for å handle litt. Vi hadde egentlig tenkt å ta IKEA båten over, men vi kom to timer før den første båten gikk så da fant vi ut av vi utsatte IKEA til imorgen og dro heller til Atlantic Avenue og handlet inn litt andre ting. Men før vi kom oss ned til der båten skulle gå gikk vi oss litt vill på Manhattan. Haha, vi tenkte at vi bare kunne gå sørover, men ente opp med å gå litt for langt, men på Manhattan er det alltid gøy å gå seg litt vill; da får man jo se mer av denne fantastiske byen. Heidi og Maiken. I bakgrunnen ser du Brooklyn Bridge og her ser vi utover Brooklyn. 

Imorgen er det siste skoledag og nok en uke har gått kjempe fort. Men denne helgen blir kjempe spennende. Imorgen har jeg planer med noen venner og til helgen skal jeg på et fashion show! Gjett om jeg gleder meg :-)

 
Det er onsdag igjen som betyr: fridag for meg. Planen var å stå opp tidlig og få en tidlig start på dagen, men klokken ble 11 før jeg satt meg ned og leste. Er så glad for at vi starter tidlig de fleste dagene, for det er så lett og bare bli liggende når man ikke har skole. Siden jeg for det meste starter 8 eller 9 får jeg masse ut av dagen, selv om det ikke alltid er gøy å ha vekkeklokka på 7... Men selv om dagen startet litt senere enn plannlagt har jeg fått lest det jeg skulle og så har jeg trent. Jeg syns det er mye bedre å trene på dagene, da er det mye mindre folk der og de fleste apperatene er ledige. Idag ble det 25 minutter på mølla og jeg har fortsatt ikke helt forstått hvilken fart jeg har på mølla siden det er i miles. Jeg er så vandt med å løpe på en mølle som har kilometer og da blir det litt forvirrende å løpe på miles noen ganger... Lunsjen min idag - grov lefse med kylling, salat, ost og paprika :-) Namnam! 
Igår ble det en rolig dag her i New York. Det er fortsatt alt for kaldt til å gå ut å finne på noe og jeg syns det er veldig synd. Det er så masse jeg har lyst til å gjære, men det frister ikke å gå ut, så det får jeg bare spare til senere. Fikk handlet inn en del til uka igår. Det er så mye bedre å handle inn masse en dag istedenfor å handle inn litt nesten hver dag. Idag har jeg hatt en lang skoledag, men dagen gikk veldig fort. Hadde først tre timer med business English og så hadde jeg fire timer med entrepreneurship. I entrepreneurskaps klassen skal vi planlegge en business og faktisk utføre den. Jeg jobber sammen med to andre og tror det blir bra.

 
Ingen dag uten kaffe. Vi har (desverre...) en dunkin donuts nesten rett utenfor skolen. Så langt har jeg faktisk klart å ikke handle donuts der og det har jeg tenkt til å fortsette med! Farlig hvis jeg plutselig starter, men kaffe, det kan jeg kjøpe. Men må neste skrive at jeg er ganske skuffet over vanlig kaffe her. Jeg er ikke så kresen på kaffe, men har ikke smakt en vanlig kaffe her som jeg syns var god, utrolig dumt, så da blir det heller Cappucino :-) 
Igår satt vi i flere timer foran TV-skjermen for å se på the Oscars. Det var mange utrolig flotte taler, kjoler og Ellen DeGeneres var en helt fantastisk host. Det var utrolig morsomt å se på hele fra begynnelsen til slutt og det var utrolig bra filmer som gikk hjem med en Academy Award. Jeg har enda ikke fått sett hverken American Hustle eller The Wolf of Wallstreet, men det blir nok en filmkveld her i leiligheten med en av filmene. 

Uken min startet som vanlig med fire timer Fashion. Det ble selvfølgelig en del snakk om Oscars og kjolene. Har fått gjort en del lesing i ettermiddagen og fått vasket klær. Syns det er så gøy at man vasket klær her med quarters, akuratt som man gjør på film. Heldigvis har vi vaskemaskiner i kjelleren så vi slepper å dra til et sted å vaske det. Men nå er det tid for ukas første treningsøkt :-)
Igår hadde jeg en kjempe koselig dag og kveld ute med mine fine roomies. Først ble det litt shopping og så dro vi  og kjøpte oss en FroYo. 

- Elise & Elise - 

- Flotte roomies - 

På kvelden dro vi ut og spiste på delicatessen. Jeg hadde ikke vært der før, men der må jeg dra igjen. Kjempe god mat og vi hadde det så koselig sammen. Masse prat og skravling og vi ble sittende i flere timer. 

- Magna og meg - 

Hvis du reiser på Delicatessen anbefaler jeg at du bestiller denne kyllingsalaten. Jeg tror faktisk ikke jeg har smakt en bedre kyllingsalat før, nam nam :)Marin var veldig tøff og bestilt blåskjell, som hun sa var veldig godt. 

Til slutt ble det disse donutsene :)

Idag har jeg vært i Hillsong kirken her på Manhattan. De har akuratt fått et nytt lokale og det var kjempe gøy å være her i dag. Utrolig mange folk og et utrolig bra opplegg. Jeg syns det også er så morsomt og se forskjellen på amerikanere og oss nordmenn. Idag fikk vi 5 minutter til å bli kjent med de som satt ved siden av oss og med en gang var det en ved siden av meg som sa "Hi, I'm Adam, how are you?" og så startet man bare å snakke med de rundt seg. Men nå sitter Marin og jeg her hjemme og ser på the Oscars. Imorgen er det skole igjen og jeg er klar for en ny uke. Jeg har lyst til å oppleve så mye mens jeg er her og en stor del av det er bare å leve livet som en New Yorker, men det er også en del andre ting jeg har lyst til å se. Så jeg har satt sammen en liten listen over ting jeg har veldig lyst til å gjøre mens jeg er her og tenkte å dele den. 

Statue of Liberty Man kan ta en båt får å enten besøke øya som statuen ligger på eller se den fra vannet. Jeg har veldig lyst til å gjøre dette, men når det blir varmere. Man får sett Statue of Liberty, men også en stor del av Manhattan. Hvis man har lyst kan man klatre opp kronen av statuen, men det er tydeligvis vanskelig å få biletter, da bare 240 mennesker har lov til å være der per dag. 

World Trade Center Site Brooklyn Bridge

 
Jeg har kjøpt lyst til å gå over Brooklyn Bridge. Man kan få et utrolig godt bilde av Manhattan derfra: se de høye skyskraperne og jeg tror man får et veldig fint overblikk over Manhattan. 

Rockefeller CenterFor en utsikt! Helt utrolig hvor mye man ser. Jeg har hørt at man heller burde reise opp til Rockefeller isteden for på Empire State Building fordi det er bedre utiskt og fra Rockefeller kan man faktisk se Empire. 

Central Park 

 

Sarah og jeg var oppom Central Park og gikk igjennom den. Men da var det så kaldt at jeg ikke fikk tid til å se meg ordentlig rundt og når det blir grønt kan man sette seg ned, skravle, lese en bok, ha en liten picnic. Store grønne sletter, masse folk og ikke minst det at du ser de store skyskraperne i bakgrunnen. 

Broadway Show

 
Dette er vel et must når du er her. Selv om det koster en del å se på, skal det tydeligvis være helt fantastisk. 

 Times Square

 
Her har jeg faktisk vært, men det er også en must når ud er i New York. Jeg syns det var et veldig anderledes sted - her snakker vi uendelig mange skjermer, og når vi var der på kvelden føltes det ut som dagen, det ble kjempe lyst der. Du finner også de fleste Broadway showene der og de fleste butikker. 

Stand-Up comedy


Dette er også noe jeg har gjort, men gleder meg sånn til neste gang. Jeg satt og lo hele kvelden og vi driver å se etter et annet sted å gå. Kanskje det blir noe av det neste helg. 

Shopping

 
Det er helt utrolig hvor mange shopping muligheter det er her i New York. Det er seriøst en butikk i vær gate og de har alle butikker du kan tenke deg. Jeg kan anbefale deg å gå på Fifth Avenue hvis du er interessert i de større merkene, men ellers så syns jeg 6th Avenue (Aka Avenue of the Americas) er veldig bra hvis du vil shoppe på Zara, Forever 21, Aldo etc. Her er det store butikker med kjempe bra utvalg. Broadway i SoHo er også veldig bra, her er det flere butikker, men de er litt mindre enn de du finner lengre opp på Manhattan :-)

KonserterSå langt har jeg bare vært på en konsert, men den var helt fantastisk! Fikk også sett mange forskjellige artister og Imagine Dragons og The Fray var helt utrolige live. Gleder meg til neste konsert :-)

Så her var en liten liste over hva jeg har lyst til å gjøre/gjort i New York. Noe noen av dere har lyst til å anbefale? 

(Alle bildene er fra Google)
Da var det tid for helg igjen og ikveld var det spesielt godt å sette seg det foran TV'en med et godt og varmt teppe rundt seg. Idag har det nemelig vært en utrolig kald dag og når jeg gikk hjem fra skolen syns jeg det var en spesielt kald vind og da var det veldig godt å komme inn i leiligheten. Imorgen er dagens mål å få kjøpt seg en varmeovn. Forrige gang vi prøvde var de utsolgt, så håper de har fått det inn igjen imorgen. Idag fikk jeg derfor varmen fra en kopp Yogi te. Elsker hvordan du får et lite sitat med i hver pose 

Her i New York har de virkelig alt. Her er vi på Sockerbite, hvor de selger svensk smågodt, som ja, er nesten som norsk... Godteri her smaker ikke som hjemme og vi har kost oss med smågodt og "The Dictator" idag. Hadde ikke sett filmen for og hadde gått glipp av noe. Filmen setter veldig mye på spissen, men for en morsom film som får deg til å le fra begynnelsen til slutt. 


Ditt navn her


"Image and video hosting by TinyPic"

Hei! Jeg heter Elise og studerer sykepleien i Oslo. Jeg skriver for det meste om min hverdag som student, reiser, matglede og det som faller meg inn.


Legg meg til som venn
Arkiv


· Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013Kategorier


· Blogg · Hverdag · Matglede · New York · ReiseSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits