Kom på at jeg ikke har viste dere bilder av leiligheten min her i New York. Siden den ble ryddet og vasket går var det en god tid til å ta bilder på. Soverommene kan jeg vise senere...Men her er ihvertfall stua og kjøkkenet. Det er i et rom og selv om det ikke er så stort har vi egentlig ganske god plass. 

Første dagen vi var her dro vi på IKEA og handlet inn litt forskjellig til leiligheten for å gjøre den mer koselig. Blomster, tepper, lys og puter gjorde leiligheten mye finere enn når vi kom. 

- Sofakroken vår - 

Her er "kjøkkenet" vårt. Ja, ikke det største, men det går helt fint siden vi ikke skal være her så lenge. Vi spiser også en del ute siden det er mye billigere enn hjemme, men vi har faktisk fire stoler vi kan sitte på rundt kjøkkenbordet vårt. 



Vi har en ganske stor TV i leiligheten og kan koble den til Mac'ene våre så vi kan se på film eller en av de 200+ kanalene vi har. 

Leilighetene er egentlig fordelt på to etasjer. Det ene soverommet og badet er oppe samt en liten terasse. 

Utsiktene fra leilighetene på kvelden. Den lyse byggningen du ser til venstre av bildet er Chrysler byggningen. 



- Utsikt på dagtid -

Terassen nede. Når det blir sol kan vi sitte her ute og spise. Her har vi faktisk et utebord med gode stoler rundt og når det blir godt og varmt ute tror jeg det blir en kjempe fint sted å sitte. 



Jeg er veldig fornøyd med leilighetene men også beliggenheten. SoHo er et utrolig fint område med mange søte butikker og cafe'er. Gatene er fine og det er mange flotte hus og byggninger her. Hvis du reiser til New York så må du ta en tur innom SoHo!




Det er allerede onsdag og jeg har vært her i snart fire uker. Tiden har gått så utrolig fort og jeg har allerede fått oppleve så masse. Denne uka har jo også vært innholdsrik så langt. I går traff jeg Vilde på en liten kafe før vi dro på Connect Group. Her var vi litt over 20 stykker og snakket om alt mulig forskjellig. Var også en liten antakt og så var det masse prat igjen. De som går der er kjempe koselige og det er så gøy å bli kjent med nye. Fant også noen bilder fra helgen og mandagen. Jeg var oppe på Columbia og det er en kjempe fint der. Mange flotte byggninger og jeg gleder meg sånn til det blir grønt der og i resten av byen. 

- Flott Columbia - 







Fant disse to bildene av Elise og meg etter at vi at vært på Trade Showet. 

Jeg har endelig fått bestilt linser og det var ikke lett. Trodde det kom til å bli kjempe enkelt å få tak i når jeg kom hit, men her på du ha en resept fra en amerikansk øyenlege for å kunne bestille det. Til og med på nettet. Det koster fra $100-150 å gjøre dette og siden jeg gjorde det i høst hadde jeg ikke lyst til å bruke penger på det. Men fant ut at det går ann å bestille fra Canada så da gjorde jeg det. Bestilte så jeg har for hele semesteret så nå trenger jeg ikke å tenke på det lengre :-)

Igår tog jeg toget opp til Upper East for å møte Connect gruppa og så når jeg skulle bytte tog havnet jeg i denne heisen. Den var utrolig lang og trang og veldig ubehagelig å stå i...

Det var også utrolig mange på Subway stasjonen. Har aldri sett så mange folk der før, men heldigvis skulle de motsatt vei av det jeg skulle. 





Kvelden ble avsluttet med kaffe på Koffeecake Corner sammen med Vilde. Utrolig koselig og vi satt og skravlet en god time. Idag er planene å få litt skolearbeid gjort og trening :)




På mandager har vi bare fashion på timeplanen og igår var vi på et av det største "trade showet" her i New York. Det var Fashion Conterie på Jacob K Javits Convention Center. Et stort senter som ligger i Chelsea. Det var et utrolig stort lokal, men glassvegger, røde løpere og masse lys. Vi fikk hvert vårt pass og kunne med det gå inn for å se på hva de forskjellige desginere har funnet på til høst kolleksjonen 2014. Det var også en del vår klær der. Poeneget med et sånt trade show er at butikker som Bergdorf Goodman, Saks, Macy's etc. kan gå å handle inn til butikkene. De som er ansvarlig for å handle inn til sin butikk (buyers) går inn og plukker ut hva de vil selge i butikken sin til høsten. Det var mange som satt ned og var på telefonen for å lage avtaler. Utrolig spennende! Du finner mange av de store designere, men de har også et eget sted som heter TMRW hvor nye talenter kan vise fram sine kolleksjoner som vi kanskje kan se i butikkene om et par år. 








Jeg håper dere har hatt en fin helg for min helg var helt fantastisk. Gamle venner, masse prat, shopping, god mat og ikke minst bare det at vi er i New York. Selv om det kan være vanskelig å holde kontakt med gamle venner er det verdt alt. Sarah og jeg traff hverandre i 8. klasse i Mongolia og gikk på samme skole i tre år og det er så gøy at vi fortsatt holder kontakt og at vi har møtt hverandre ihvertfall en gang i året siden hun flyttet. Jeg skal også reise opp til Boston i april og gleder meg masse til å se Harvard og Boston. Denne helgen fikk vi ikke gjort alt det vi hadde tenkt til, men da får vi bare gjøre det neste gang. Men det ble en tur innom The Body Shop, min favoritt butikk når det kommer til hud og pleie produkter og så dro vi på en ganske stor butikk ved Union Square hvor de selger alt fra klær til sko og vesker. Sarah fant seg et par kjempe fine støvletter og jeg fant en veldig søt pysj. 

- The Body Shop - 



På lørdag dro vi på Hot Pot med Kyu. Kjempe koselig og det ble mye av "husker du når det og det skjedde" og en utrolig koselig kveld. 

Etter vi hadde spist middag dro vi opp til Astor Place hvor vi leide et karaoke rom. Når jeg bodde i Ulaanbaatar var det ikke så utrolig mye å finne på, men karaoke hadde de og selv om jeg ikke kan synge er det alltid gøy. 


Igår gikk Sarah og jeg litt rundt i Chinatown og Little Italy. Little Italy er et veldig fint området, mange søte butikker og restauranter. Vi gikk også en tur i Central Park, men vi var så opptatt med å skravle at jeg helt glemte å ta bilder. Det er kjempe mange fine steder å gå rundt der og jeg gleder meg sånn til det blir varmt og grønt. 

Vi møtte Kyu igjen oppe ved Columbia så jeg kunne se på skolen og for å spise lunsj sammen. Da var det thai mat som sto på menyen og det var kjempe godt. Jeg fikk også sett en del av Columbia som var en kjempe fin skole. Jeg hadde aldri besøkt en amerikansk campus før og de var veldig annerledes enn de vi har hjemme. Du har alt på et sted og de fleste studentene bor på campus. Gleder meg til å se Harvard i april og lurer på om de er veldig forskjellige..





Vi gikk opp i en av byggningene på Columbia og da får du en veldig god utsikt over Lower Manhattan. 











På fredag var jeg så heldig å få besøk av Sarah og vi har hatt det så utrolig gøy. Hun reiser allerede imorgen tidlig, så vi skal gjøre det meste ut av denne dagen. Jeg skulle egentlig hente henne på Penn Station fredag kveld, men så klarte jeg først å komme en time for tidlig... Så feil på meldingen... men tenkte at jeg kunne vente en time, så jeg fant en bokbutikk og en bok jeg kunne lese mens jeg ventet, men når jeg kommer ut av bokbutikken ringer Sarah og sier at hun er ihvertfall 40 minutter mer forsinket, men kanskje det blir mer. Bestemte meg da for å reise hjem igjen og så heller reise opp igjen da hun kom. 


Etter lunch #shoppet vi litt. Vi er begge veldig glad i The Body Shop og vi fant et par skatter der før vi gikk opp til Union Square. Igår var det veldig varmt her og jeg har aldri sett så mange folk i gatene. Union Square var fult av folk over alt og du gikk i kø oppover store deler av downtown Broadway. Det er en på Union Square som selger kjempe god eple cider og det koster bare 1 $ koppen. Den er kjempe god og absolutt verdt å prøve! Vi var en kort tur oppom Fifth Avenue før vi dro til China Town for å spise hot pot og møte Kyu. Har mange bilder jeg har lyst til å vise dere, men de kommer senere :-) 




Nå er det endelig helg og jeg har gledet meg ganske mye fordi jeg får besøk av Sarah idag. Jeg gleder meg kjempe mye og jeg har ikke sett henne siden august. Hun bor jo i Boston så det er litt langt å reise fra Norge, men det er bare fire timer fra New York. Hun kommer ikveld og jeg tror vi kommer til å få en kjempe fin helg sammen. Sarah og jeg har de siste fire årene reist på en tur sammen på sommeren, så kanskje vi får tid til å finne litt ut av hvor vi har lyst til å reise denne sommeren. I fjor dro vi til Praha og det er et kjempe fint sted å reise på sommeren. 


Litt mimring fra i sommer, gleder meg til sommeren kommer hit. Vi hadde jo et hint av det igår, men allerede nå er det tilbake til grått og kaldt... Håper det er bedre imorgen :-) 




Igår var planen å dra opp til staples på Broadway og handle inn noen flere skrivebøker til skolen. Istedenfor å gå oppover Broadway bestemte jeg meg for å ta en liten detour. Det var ganske fint vær når jeg gikk, ikke for kaldt og det er jo gøy å bli enda bedre kjent med byen. Følte meg veldig som en turist som tok bilde av alt og ingenting der jeg gikk, men det er så gøy å ha bilder til senere.

- Soho - 

- Washington Square Park - 











Først tok jeg turen opp til Washington Square park, en utrolig fin park og jeg gleder meg til å gå der når snøen forsvinner. På disse bildene ser det ut som om det er masse snø her og det er det egentlig ikke, det ligger for det meste i veikanten og i parkene. Idag var det første tegnet til våren. Det var ganske varmt ute og da var det selvfølgelig perfekt å gå hjem fra skolen. Fant ut at det ikke var så langt som jeg trodde, så gleder meg til det blir vår på ordentlig og jeg kan gå fram og tilbake. Snakket også med Mamma og Pappa på Skype idag - like koselig som alltid :-) 




Denne helgen gikk helt utrolig fort, har gjort så mye og det var deilig å avslutte langhelgen med kino. Det ble Endless Love og jeg likte filmen kjempe godt. Ja, det var en clishè romantisk komedie og selv om man vet hvordan filmen slutter, vet man ikke alltid hva som skjer i filmen. Jeg vil ihvertfall anbefale filmen. Det er også utrolig mange nye filmer som kommer ut denne våren og håper jeg får sett på noen. 



Tirsdag er den lengste dagen min her, men når du har spennende fag og lærere går tiden så mye fortere. Det at jeg har fri hver onsdag hjelper jo selvfølgelig også. Kjenner at det er en stund siden jeg har vært student, men trives veldig godt. Imorgen tenkte jeg å bruke tiden på å lese og så trene. Siden vi ikke har noe godt sted hjemme å lese har jeg funnet noen flere steder på nettet som jeg tenkte å skjekke ut imorgen. Jeg har allerede funnet et fint sted å studere, men alltid gøy å ha flere steder. 

 (picture from pinterest)
Tenkte også å tipse dere om en artist jeg tilfeldigvis fant på Spotify. Elsker når jeg finner ny musikk jeg kan høre på og jeg likte veldig godt Andrew Belle. Over er mine fem favoritter av han akuratt nå. 




Igår tok vi endelig turen opp til Times Square. Veldig gøy å være der oppe med alle skjermene og selv om det var helt mørkt ute, var det masse lys der oppe. Mange av New Yorks mest berømte teatre ligger her og det fikk navnet Times Square etter avisen New York Times som flyttet hovedkvarteret sitt hit. Ifølge Travel + Leisure magazine, Times Square er verdens mest besøkte turist attraksjon og tiltrekker 39 millioner føk hvert år. Hvert år så er det Nyttårs fest på Times Square med "New Years Eve Ball Drop". Her samles det utrolig mange mennesker vært år og det var veldig gøy å være der igår. Jeg følte meg som den turisten med kameraet og vi tok en del bilder mens vi var der. Selv om det var veldig gøy å ha vært der er det ikke et sted man kanskje reiser til en gang til, hvis man ikke har med seg besøk. 













Så fant vi en stor m&m butikk. Den ligger like ved Times Square, på 1600 Broadway, og der hadde de masse forskjellig. De hadde andre farger på m&m'en, t-skjorter, vesker, kopper og masse mer. Kjøpte ikke noe fra der igår, men det var en del ting som er gøy å ha med hjem. 



Ikveld skal vi på kino, men før det må jeg nok sette av litt tid til lesing :-)




Idag har det skjedd mye og selv om dagen ikke ble helt slikt jeg hadde tenkt har jeg hatt en utrolig fin lørdag. Etter en sløv morgen kom vi oss til slutt ut døren, det ble først en tur på Apple butikken og Aldo. Der fant jeg en veldig fin veske som jeg kan bruke til skolen. Veldig fin, svart og enkel i designet, akuratt som jeg liker det. Så ble det lunsj på en diner som vi fant for ikke mange dager siden. Veldig gøy å dra på sånne steder, men jeg lurer på om det er anderledes utenfor Manhattan. Jeg har så lyst til å reise til Brooklyn igjen eller kanskje til Queens, bare for å se hvordan det er. Det blir nok en tur dit i løpet av tiden her. 



Elise, Magna og jeg koste oss på dette stedet. Et sted jeg tror vi kommer til å dra tilbake til. Det er så god stemning på disse stedene :-)

Etter lunsj bestemte Magna og jeg oss for å reise opp til Times Square. Selv om det var en mini snøstorm ute tenkte vi at det sikkert kom til å bli bedre lengre opp på Manhattan... Vi tok feil... Det var verre.... Når vi gikk opp fra toget var det masse snø, vind og kaldt. Men siden vi hadde kommet så langt opp tenkte vi at vi ihvertfall kunne bevege oss mot Times Square, men etter bare et par kvartaler fant vi ut at vi like så godt kunne finne på noe annet. Jeg får spare det til en annen gang når det er bedre vær, men vi fikk endelig sett Empire State Building. Men siden vi var så kalde kjøpte vi oss noe varmt å drikke og se så fin cappucinoen min ble. Siden vi ikke hadde lyst til å reise hjem helt enda, fant vi et sted hvor vi kunne ta mani/pedi's. Vi fant et sted som heter Four Seasons Nail Spa og det var utrolig bra. Veldig rent og fint og de var dyktige de som jobbet der. 









Igår hadde vi fått tak i biletter til vårt første stand up comedy show her i New York. Først ble det middag ute på hva vi trodde var en veldig fin restaurant, selv om maten var god var det ikke noe god service. Først klarte de å glemme to av rettene og vi måtte spørre flere ganger for drikkene våre. Det var egentlig veldig kjedelig, siden vi ville ha en morsomt kveld, men heldigvis ødelagde det ikke hele kvelden. 


Vi var usikkre på hvordan det kom til å bli og om det kom til å bli morsomt eller ikke, men det var helt fantastisk! Vi satt og lo nesten hele tiden og det var kjempe bra. Vi var på et ganske lite lokal, syns det var litt New York sjarm i det, og det var rundt 8 forskjellige som underholdte oss. Siden det var Valentine's Day handlet det for det meste om det og de var kjempe flinke til å inkludere publikum. De inkluderte publikum i en del av det de sa som gjorde det mer morsomt. Dette er definert noe jeg skal dra på igjen og nå jeg anbefaler å gjøre hvis man reiser til New York! Vi reiste på et sted som heter New York comedy Club. Ganske lite, som jeg skrev tidligere, men det var utrolig dyktige komikere! 

Idag er planen å reise opp til Times Square. Vi har enda ikke kommet oss dit og jeg gleder meg til å se det. Ellers er en tur opp på Rockefeller Center høyt på lista over ting jeg gleder meg til å gjøre. Har hørt at man heller burde reise opp på Rockefeller enn Empire State, pga. bedre utsikt, noen som har vært på den ene eller den andre? 




På onsdag lagde vi det første hjemmelagde måltidet her i New York. Det ble selvfølgelig taco og kjempe godt. Tok litt tid før vi fant ut hvordan ovnen fungerte, men fikk det til til slutt :-) Boksåpner er også noe vi må skaffe oss. Ikke så lett å åpne en maisboks uten boksåpner...

Igår hadde vi en "snøstorm" her i New York. Det var mye om dette på nyheter og nettet og det var meldt 30 cm snø... Som nordmann virket egentlig ikke dette så mye, men når det snør på Manhattan blir det rett og slett kaos! Timene våre ble kansellert fordi lærerne kom seg ikke inn til byen, så da ble det heller en studiedag på cafe'en min.





Det kom masse snø og på kvelden ble det pluss grader og da startet det å regne og det var vann i alle gatene!

- Lesesalen min - 

Dette bilde forklarer kanskje mer enn ord hvordan det blir kaos på Manhattan når det snør....Stakkars disse bilene som har parkert her, de kan rett og slett ikke komme seg ut.

- Magna og Elise :-) -

- Happy Valentine's Day - 

Fine donuts fra dunkin







-- Nammm - 

Ikveld skal vi ut å spise og så på stand up comedy. Tror det blir en kjempe morsom kveld og tar selvfølgelig med kameraet! 

 




Onsdag er som jeg har skrevet tidligere fri dagen min og jeg skal være flink til å bruke dagen produktiv. Igår var jeg ferdig på skolen sent og etter det møtte jeg noen venninner på en cafe på Upper East Side. Et kjempe koselig sted med en veldig god cappuccino. Ble kjent med en del nye og hadde en kjempe koselig kveld. Idag har jeg vært å trent, det ble fire km på mølla og så litt styrke. Jeg har også funnet en cafe/bookstore som er et perfekt sted å lese. Jeg satt der et par timer idag og de hadde store bord, god kaffe og det var ikke bråkete. Heller ikke langt unna så jeg kan fint gå tid etter skolen eller på kvelden. 







Ikveld skal vi faktisk lage mat her hjemme. Det har vi ikke gjort siden vi flyttet hit, det blir selvfølgelig taco!




På tirsdager starter jeg ganske sent på skolen, ikke før klokken 11 og da har jeg så god tid på å stelle meg og spise frokost. Siden vi starter så sent betyr det desverre også at jeg ikke er ferdig på skolen før klokken 7. Etter det har jeg planer med noen venninner så det skal bli godt å ha fri imorgen. Jeg har to fag idag, Business og entrepreneurship, og håper begger fagene blir spennende. Nå venter jeg bare på bøkene mine fra amazon og håper at de kommer snart :-)



- Ha en fantastisk dag, så skrives vi senere -




Da var første skoledagen over. Hver mandag har vi Fashion og jeg syns timen var kjempe spennende. Idag snakket vi om fashion history og vi har en kjempe bra lærer. Det er så spennende når vi lærer fra en som faktisk har jobbet i industrien og har masse erfaring. Gleder meg faktisk til neste time. Prosjektene vi skal gjøre virker også spennede, vi skal reise på forskjellige steder og events. 


Litt New York inspirasjon. Nå skal Elise og jeg bort til Broadway og på Apple butikken. Deilig å være ferdig på skolen så tidlig :-)




Ikveld var det "Ung i New York" i sjømannskirken her i New York. Det virket som et veldig bra opplegg og jeg bestemte meg for å gå. Ingen av de jeg bor med hadde så lyst til å gå så da gikk jeg alene. Og jeg er så utrolig glad for at jeg gikk. Det er jo alltid litt rart å dra på ting alene, men utenfor døren møtte jeg noen andre nordmenn og vi startet å snakke med en gang. Når vi kom inn satt vi oss ned ved et bord og fortsatte samtalen. Vi var kanskje bort imot 40 stykker, på rundt samme alder som meg. Det var gudstjeneste, middag (les: taco!) og quiz. Kjempe koselig og så gøy og å bli kjent med andre nordmenn som bor i byen. Når jeg kom hjem kom jeg hjem til en ren leilighet. Magna og Elise hadde vært så flinke og ryddet og vasket når jeg var borte og det er ekstra koselig å komme hjem da. 

- Flinke Magna og Elise - 

Vi var på IKEA dager etter at vi kom og handlet en del ting til leiligheten, blandt annet en del lys. De forble utent en hel uke fordi vi klarte aldri å huske på å kjøpe fyrstikker. Hver gang vi skulle ut å handle sa vi at vi måtte huske å kjøpe fyrstikker, men det ble glemt hver gang. Men nå har vi endelig fått kjøpt det og det er så koselig å tenne lys på kvelden. 





Imorgen er det første "offisielle" skoledag. Jeg gleder meg veldig, spesielt å bli kjent med de jeg skal gå i klasse med, men også lærerne og å komme igang med studiet. Nå syns jeg det virker veldig spennende og håper jeg fortsatt syns det når det blir mye lekser og lesing :-)




Da var ukas siste treningsøkt unnagjort. Deilig å komme seg opp og ut av både pysj og leilighet. På søndager kan man jo noen ganger bare bli liggende i senga eller på sofaen og se på TV, men ikke idag. Dagen startet med en Skype date med Hilde. Utrolig gøy å snakke med henne igjen, selv om internettet ikke var helt på vår side. Ble litt hakkete og det er alltid ganske irriterende når man skyper, men det var uansett kjempe koselig å snakke med henne igjen. Etter det var tiden inne for en treningsøkt. Hadde en veldig bra økt idag med både cardio og styrke. Treningsstudio vi bruker heter Syngeri og er åpent 24 timer i døgnet. Er veldig nysgjerrig på om det er noen som trener midt på natta...


 - Klar for trening ! - 

Vil også gratulere Mamma så masse med morsdagen idag. Jeg er så heldig å ha deg til Mamma og du er en stor inspirasjon :-) Kjempe glad i deg! 



 

 




Ikveld dro vi opp til Upper East Side for å se på "The Awkward Moment". Det er utrolig mange kinoer her på Manhattan, men jeg syns de fleste viser så få filmer. Derfor måtte vi ganske langt opp for å se på filmen. Jeg syns filmen var veldig bra og nesten det beste av det hele var at filmen var filmet her i SoHo hvor jeg bor og vi kjente oss til og med litt igjen. Hele tiden er det en film som filmes her i New York og jeg har så lyst til å se det en gang. Dette er en helt fantastisk by, noe som skjer hele tiden. 


Du vet du er i USA når du bestiller lite drikke og popcorn og du får denne store drikke og popcorn. Det skal sies at verken brusen eller popcorn posen ble tom. Magna og jeg delte popcornen og vi kom ikke en gang halvveis. Neste gang tror jeg at jeg bestiller barnemeny. Haha :-)



Etterpå ble det kaffe på little cupcake bakery. En fin måte og avslutte lørdagen på. 




En av de første dagene vi var her fant vi et bakeri som ikke ligger langt fra oss. Her har de et stort utvalg av cupcakes, kaker og diverse andre godsaker. Hvis du er i New York anbefaler jeg deg og ta en tur innom her. Noe man kan unne seg noen få ganger. 



- Brooklyn Chocolate - 









Skoledagen idag startet i sjomannskirken her i New York. De hadde invitert oss alle Gateway studentene bort dit for å bli kjent med staben som jobber der og også hva de driver på med. Sjomannskirka arrangerer mange ulike aktiviteter hver uke og det er et fint møtested hvis man vill møte nordmenn i denne store byen. De serverte også vafler og man har muligheten til å kjøpe norske pålegg og godteri. Etter litt informasjon og vaffler ble alle studentene delt inn i grupper på 10. Vi skulle på "skattejakt" rundt i byen. Vi fikk forskjellige hint og skulle finne fra til byggninger eller steder i byen. Vi gikk blandt annet innom Grand Sentral Station, Union Square og New York Public Library. Vi fikk desverre ikke så mye tid på vært sted, så jeg må nok tilbake dit. Jeg kom i en kjempe koselig gruppe og ble litt kjent med nye folk og gleder meg sånn til å starte på skolen på mandag. Endelig har Fashion elevene blitt delt inn i tre klasser og på mandag møter jeg de jeg allerede ikke har møtt. Vi er 25 i klassen og det er en veldig greit. Da blir man jo ganske godt kjent med alle sammen. Jeg har fri på onsdager og tror det blir deilig med litt fri midt i uken. Da blir på en måte uken litt kortere, jeg er også veldig fornøyd med timeplanen min, slutter tidlig vær fredag og starter ikke før på formiddagen på mandag. 

- Et lite snapshot fra Grand Sentral Station - 

- Et av stoppen var på den svenske godtebutikken. Her kjøpte jeg faktisk ingenting, men det blir nok til at jeg drar innom en annen gang - 


Etter skolen idag var Magna og jeg innom butikken for å handle inn diverse matvarer da vi kom over denne store kolleksjonen av peanuttsmør. Her snakker vi forskjellige typer, vanlig, organisk, søtt etc. fra mange forskjellige merker. Tror jeg aldri har sett så mange forskjellige typer peanuttsmør før. Idag fikk vi også kopiert opp flere nøkkler, veldig greit å ha ett nøkkelsett hver og spesielt når det bare kostet 2$ på hver nøkkel. 

-  God Helg ! - 




Igår var jeg på min første konsert i New York. Det var med Amnesty International: Bring Human Rights Home. Dette var første konserten Amnesty International hadde hatt på 16 år. På søndag gikk vi rundt i Brooklyn og hang opp postere og ga ut flyers og i går fikk vi gå på konsert. Vi var litt usikkre på om vi hadde gode plasser, men det hadde vi. Vi fikk se mange forskjellige artister live og diverse personer som hadde fått hjelp av Amnesty International som snakket. Madonna var der også og introduserte Pussy Riot. Før Madonna introduserte Pussy Riot snakket hun om hvordan hun hadde opplevd Russland da hun var der på turnee, på samme tid som Pussy Riot ble fengslet. Etter at hun delte sine meninger om bandet på scenen, fikk hun plutselig flere sikkerhetsvakter på grunn av de dødstrusslene hun fikk. Det var kjempe spennende å høre på både Madonna og Pussy Riot, men også de andre som snakket om den hjelpen de hadde fått av Amnesty International. 


- Klare for konsert i Brooklyn - 




- Hello Brooklyn - 



- Meg, Marin & Elise - 

- Vi så Imagine Dragons, The Fray, Blondie, Susan Sarandon, Bob Geldof, Colbie Caillat og mange flere - 



- En helt fantastisk kveld - 




Idag hadde vi første skoledag og jeg gleder meg faktisk en del til å starte å studere. Vi hadde mest en informasjonsdag, litt om skolen, forelesere og New York. Snakket også med en del andre, men gleder meg til neste uke når vi blir delt inn i klasser. Vi er en ganske stor gjeng som skal studere Fashion Management og har derfor blitt delt inn i tre forskjellige klasser. Syns det er ganske greit at det er mindre klasser. Da blir man også fortere kjent med de man er i klasse med. 
I natt kom det enda mer snøvær og når det er snø på Manhattan blir det kaos. Det var lang kø på subway'en, vanskelig å komme seg fram og mange av lærerne kunne ikke komme eller hadde vanskeligheter med å komme seg inn til byen. Nå er det faktisk startet å regne, og regn er noe jeg ikke er så glad i, så før konserten ikveld blir det nok litt inne tid. Jeg må uansett får tak i bøker til skolen og å bestille de på amazon er billigere enn å kjøpe de i butikken. Også veldig greit med adresse i USA da man slipper å betale masse i frakt. 

- Ha en fantastisk onsdag - 




Vi har skaffet oss et treningsstudio her og jeg var overrasket over hvor mange det var i nærheten. Vi bestemte oss for Synergy Fitness senter fordi dette ligger veldig nærme oss og fordi det var en rimlig pris. Treningssenteret virker også veldig bra. De gangene jeg har vært der så langt har det ikke vært fult med folk. Selv om det ikke er en mølle ledig er det sykkler, stairmaster, elliptical og så er det mange maskiner hvor du kan gjøre styrke på, samt vekter, yoga baller og matter. 



Når jeg var på mølla første gangen var det litt uvandt og løpe i miles, både når jeg stilte inn farten og når jeg så hvor langt jeg hadde løpt.. Men dette er vel noe jeg blir vandt med senere :-)

- Daily Inspiration - 





Igår var det Super Bowl og vi var selvfølgelig klare til å se på. Planen var å kjøpe fast food, men da vi ikke fant et sted å kjøpe det ble det Sushi istedenfor. Vi hadde hørt at reklamene skulle være kjempe morsomme, men selv om de var bedre enn vanlige reklamer var jeg litt skuffa..

Mine flotte roomies klare til å se kampen. 

- Go Seahawks! - 





Den første timen satt vi alle mer eller mindre og så på kampen, men når stilligen var 24 - 0 til Seattle Seahawks ble kampen mye mindre spennende og vi ble sittende på telefonene våre...


 - Haha - 

For å være helt ærlig så skjønner jeg ikke football. Skjønte ikke helt reglene og når man fikk poeng og slikt. Helt sikkert derfor kampen var litt mindre spenennde. Hele Super Bowl varte også i hele fire timer! Men, men... Idag har vi brukt dagen på å skrive på reflection essayen, men nå skal vi ut å trene :-)




Idag våknet vi til snø. Det snør masse, selv om det ikke ligger så masse på bakken. Personlig er jeg ikke så glad i snø, men litt gøy å se byen dekket i et lag med snø. Men idag skal vi være inne. Vi har allerede fått lekser, en reflection essay som skal leveres inn på onsdag så dagen i dag skal brukes på å skrive den. Litt greit at snøværet kom idag når vi hadde tenkt til å være inne. 











For 1 1/2 år siden sa jeg ha det til mange gode venner fra Mongolia og jeg trodde det kom til å bli kjempe lenge til jeg så de igjen. Men nå som jeg bor her bor mange so utrolig nærme. Igår møtte jeg Kyu på  Columbia Club. Et utrolig fint sted, mye roligere enn andre steder fordi bare de som går på Columbia eller Princton kommer inn der. Et veldig klassisk sted med kjempe god mat. Vi hadde tre retters og det er et av de beste måltidene jeg har hatt siden jeg kom hit. 




- Nammm - 



Igår var også den store Super Bowl finalen og vi så faktisk på hele kampen her hjemme. Legger ut bilder senere :-)




Etter et par dager i byen fant vi endelig ut at super bowl 2014 skal faktisk spilles i New York. Super Bowl finalene spilles aldri på hjemmebanen så det ikke er for mange fans fra en side. Jeg har hørt en del om super bowl tidligere, men var litt usikker på hvilken sport det var de spilte. Når vi satt i en taxi spurte jeg taxi sjoføren og han sa det var amerikansk fotball. Måtte selvfølgelig google litt på nettet når jeg kom hjem for å finne ut av hva dette var for noe. Ikveld er det finale i National Football League (NFL) og kampen er mellom Seattle Seahawks og Denver Broncos. Når vi var i byen igår så vi mange fans rundt om i gatene i skjorter fra den ene eller den andre siden. Vi har bestemt oss for å se på, men siden biletter er både dyre og vanskelig å få tak i, blir det på TV'en. Tydeligvis er reklamene mellom kampen og alt annet rundt kampen like morsomt, hvis ikke mer morsomt, enn selve kampen. 



Gleder meg til å se på kampen ikveld :-)




Idag har vi vært med Amnesty International og gitt ut flyers og posters. Vi dro opp til kontoret dems på formiddagen. Her ble vi delt inn i forskjellige grupper og utdelt et området. Vi dro til Park Slope i Brooklyn og det var et utrolig fint området. Mye roligere enn Manhattan, med brede gater, mindre biler og folk. Fine hus og ikke minst lavere byggninger. Vi gikk rundt der og gav ut posters og flyers og jeg var overrasket over hvor vennlige amerikanere er. Hvis vi skulle inn i en butikk måtte vi si hva vi heter, hvorfor vi var der og hva Amnesty International var. Veldig spennende. Og det beste av det hele er at når vi var med på dette får vi gå på konsert på onsdag. The Fray, Colbie Caillat, imagine dragons skal blandt annet synge og Madonna kommer. Gleder meg masse og tror det blir kjempe gøy å dra på konsert. 













Vet ikke helt hva det er, men har alltid hatt lyst til å ha en sånn her oppgang. Trappen og arkitekturen syns jeg er utrolig stilig. 



Nabolaget var ogsp veldig koselig og gleder meg til å dra tilbake dit for å se på konsert!

 




Igår fant vi ut hvor sentralt vi faktisk bor. Vi bor ikke så langt fra Broadway og der finner man mange fine butikker, alt fra Louis Vuitton og Cholè til Victoria's Secret, forever 21 og Zara. Vi fant også en Second Chance butikk, her finner du mange fine skatter. Når vi fant Victoria's Secret ble vi værende der en god stund. Alle som jobbet der var utrolig koselig og hjalp deg med hver minste ting. Utrolig gøy med så god service. Fant et par ting som plukket med meg hjem. Blandt annet noen fine kremer, både en body butter og en body lotion. De lukter så godt :-)



Syns kremene fra Passion Struck luktet spesielt godt.





Man kan ikke annet en å føle seg som en prinsesse når man går inn i butikken. Her er alt rosa og de har så utrolig mye fint der. 





Rekke på rekke med forskjellige produkter og mange gode dufter. 






Ditt navn her


"Image and video hosting by TinyPic"

Hei! Jeg heter Elise og studerer sykepleien i Oslo. Jeg skriver for det meste om min hverdag som student, reiser, matglede og det som faller meg inn.


Legg meg til som venn




Arkiv


· Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013



Kategorier


· Blogg · Hverdag · Matglede · New York · Reise



Søk i bloggen




Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!



Design







Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits