Jeg koser meg her i Spania. Jeg later meg på stranden på dagen og prøver å få litt brunfarge og på kvelden har vi gått ut og spist på fine restauranter i området. Dagene går fort, men heldigvis har vi fortsatt mange dager igjen :-)
For en helg det har vært og den gikk så fort! På lørda feiret jeg 17.mai og vi startet dagen med en skikkelig 17.mai frokost og koste oss ute på verandaen i solen. Vi ble sittende i flere timer og skravle og spise før vi dro opp til Sjømannskirken. Der hadde de stengt av et helt kvartal og du kunne kjøpe pølser,solo og 17.mai ting. Etterpå dro Sarah og jeg til Washington Square Parko kjøpte lunsj og satt oss ned der. Det er en veldig koselig park og heldigvis ikke så langt unna der jeg bor.

Igår gikk turen til Luna Park, Coney Island, og det var så gøy. Lenge siden jeg har tatt en karusell og vi var der store deler av dagen.

Nå sitter jeg på flyplassen klar for å reise til Miami! Det er meldt nesten 30 grader alle dagene og vi har planlagt litt forskjellige turer mens vi er der. Fantastisk måte å avslutte New York oppholdet på. Når jeg kommer hjem har jeg bare tre dager igjen før jeg flyr tilbake til Norge.
Da er jeg reiseklar og setter snart kursen mot Oman. Kofferten veide vare 15 kg, noe som er veldig uvanlig, spesielt når jeg kunne ha så mye som 30. Nå gleder jeg meg til å se familien :-)

Men idag har jeg igjen funnet ut hvor liten denne verden er. Når jeg sto i security så jeg Nitika, ei venninne fra Mongolia. Hun skulle med samme fly! Helt rart, men selvfølgelig veldig koselig :-)
I julen spiser vi mye god mat og det var ingen unntak i år. På søndag hadde vi pinnekjøtt, noe som jeg syns hører julen til.

Men nå er julen over for denne gang. I år ble julaften feiret på Hamar. Jeg hadde sett fram til en hvit jul, men det ble det desverre ikke. Det var regn og storm utenfor når vi pakket opp pakkene, men det var så koselig inne likevel. På dagen ble det tre nøtter til askepott og skyping med familien, mandel i grøten før jeg dro på jobb. Hadde bestemt meg for å jobbe på julaften og det var veldig koselig. Var jo hjemme i ti tiden og da ble det pakke åpning. 
 
I år var det faktisk jeg so fikk mandelen i grøten. Alltid litt stas :-)


Denne store pakken har stått under treet i to dager nå. Og siden den var til meg har jeg vært veldig nysgjerrig. Ble helt overrasket da jeg åpnet den opp og så en Dolce Gusto kaffemaskin. Ble selvfølgelig veldig fornøyd for nå blir det veldig lett å lage kaffe til en. Fikk også med mange forskjellige typer så nå har jeg min egen liten "mini Starbucks" hjemme på kjøkkenet. 


Fant også ut en utrolig lett måte å lage mønster i koppen og syns det ble så fint med hjertet :-)
Selv om jeg ikke har fått helt julestemning enda er det så koselig å høre på julemusikk, pynte tre og pakke i julegaver. Igår kom Onkel hit og skal feire jule med oss. Det ble en koselig kveld med taco og så en ny sesong av Alt for Norge mens jeg pakket inn resten av julegavene. Nå er jeg endelig ferdig og godt er det. 


Elsker mormor sitt juleservis :-)


Idag har vi "bygget" treet. Her er Onkel og jeg som setter sammen treet før vi pynter det. Det er så lenge siden jeg har hatt et ordentlig juletre. I fjor hadde vi en blomst som tre og årene før har det vært et lite mini tre og for en del år siden var det en palme. Her snakker vi utradisjonelle juletre. Men i år har vi pyntet et ordentlig tre og julen skal feires i Norge. Det ferdig pyntet treet. Skal legge pakkene under snart så får jeg se om jeg klarer å ikke snu på de andre lappene for å se hvilke som er til meg. Fine engler fra Mongolia. Kunne ønske jeg hadde kjøpt noen sånne, syns de er så fine. Nå er det ordentlig julemiddag som står for tur nemlig pinnekjøtt. Namm! Bedre julemiddag finnes ikke og siden det er to år siden jeg hadde det sist blir det sikkert enda bedre enn jeg husker. Det er oså ikke lenge til jeg reiser ned for å besøke mamma og pappa. Jeg skal treffe de i Oman før vi reiser videre til Dubai. Gleder meg til å reise ned dit og ikke minst til å se familien igjen.  
Igår var jeg på julebord med jobben. Jeg har aldri vært på julebord før, men dette var veldig koselig. Vi dro på Dala restauranthus i Brummendal, et sted jeg aldri har vært før, men tar gjerne turen igjen. Det ble en land kveld med godt selskap og god mat. 
Siden det er søndag bestemte Magna og jeg for at vi skulle lage en skikkelig søndagsfrokost før vi begge dro på jobb. Her ble det eggerøre og smoothie i senga mens vi så på TV. En utrolig deilig start på dagen. Idag har jeg også fått pakket inn resten av julegavene mine. Nå er jeg snart ferdig, mangler bare en. Jeg har aldri pakket inn så mange julegaver som jeg har gjort i år. Det er mange som vil ha gaven pakket inn i butikken jeg jobber i, og har funnet ut at vesker og kofferter er veldig vanskelig å pakke inn. Spesielt kofferter... Men det er selvfølgelig veldig koselig med julegaver og får skikkelig julestemning av det. Her på Hamar har det blitt mildt igjen, men håper det blir snø på julaften. Hadde vært så koselig med hvitjul, for det har jeg ikke hatt på mange år. 
Igår dro Magna og jeg til Sverige på en liten roadtrip/harrytur/juleshopping til Sverige. Jeg fikk faktisk handlet nesten alle julegavene mine, nå er det bare et par igjen. Herlige følelse. Tror aldri at jeg har vært så tidlig ute før. 


Det ble masse latter og skravling i bilen og kjørte faktisk ikke feil en eneste gang, alltid greit med google maps, vettu :-)


Etter vi hadde handlet julegaver gikk vi selvfølglig innom godteri butikken. Her var det masse å velge i og masse forskjellige jelly beans. nam, nam! Cola Zero ble det selvfølgelig litt av også. Nå har vi brus til vi reiser og elsker brus på boks. På vei til jobb idag var det utrolig mye tåke og masse snø, ser nesten litt mystisk ut. Jeg syns det har kommet så mye snø her på Hamar og håper på en hvit jul. 

I år har jeg bestemt meg for å skrive julekort. Syns det er så koselig å få post så tenkte å sende et lite kort til de nærmeste. Fant et par søte kort idag og har allerede skrevet et. Det tar litt tid, men det er ganske koselig å sette seg ned å skrive. Får også skikkelig julestemning av det. Har funnet fram et par pepperkaker og hører på julemusikk. 

Pepperkakene Magna og jeg lagde for et par dager siden. Er litt usikker på om vi klarer å spise opp alle. Det ble en del..

Idag har jeg vært på jobb et par timer. Syns det er ganske greit at noen dager jobber jeg lite, mens andre dager jobber jeg masse istedenfor å jobbe litt hver dag. Imorgen har jeg faktisk fri og da reiser Magna og jeg til Sverige. Blir bare en dagstur, men en liten roadtrip er alltid gøy. Blir vel litt juleshopping/harrytur/roadtrip. Syns det kortet her er så søtt. Syns disse dagene i desember har gått så fort. Snart er det jul og snart setter jeg nesa mot Dubai og Oman. Reiser ned dit i romjulen for å treffe Mamma og Pappa og gjett om jeg gleder meg. Har kjøpt meg en bok om landene og håper at jeg får lest litt før jeg reiser ned. Det virker som spennende steder og ekstra gøy blir det jo å feire nyttår der nede :-)
..baker pepperbakerkaker... Denne sangen har jeg hørt på så mye i det siste, men er fortsatt ikke lei. Vi hører jo på den en del i barnehagen og jeg får sånn julestemning av den. Har bakt pepperkaker en del ganger i år, med familien, i barnehagen og til slutt i går med Magna. Vi hørte på julemusikk, bakte og til slutt ble det selvfølgelig pynting. Vi prøvde å være så kreative som mulig, men fant fort ut at de ikke alltid ble like fine, men gode ble de :-) 

Syns dette bilde beskrive Magna og meg så godt. Alltid i godt humør og alltid masse latter :-)Ikke alle brettene ble like bra. Dette her glemte vi desverre i ovnen da vi startet å pynte. På alle de andre var alarmen på, men den ble desverre glemt denne gangen og da ble pepperkakene "litt" svarte... 
Først så kjøpte jeg en liten pakke non-stop, men når dette viste seg å ikke være nok, kjøpte vi to store pakker. Pepperkaker er jo best med masse non-stop! :)

Til slutt ble det to pepperkaker "delux". Veldig morsomt å lage, men ganske vanskelig å spise.. hehe. 
Dagene går og jeg er nesten ikke hjemme. Idag ble det en lang dag på jobb, men det er egentlig når jeg kommer hjem at jeg merker at jeg er trøtt. Er jo så heldig som har jobber jeg faktisk liker :-) Men idag har det vært glatt på veiene, og for ei jente som akuratt har fått lappen, syns jeg det er ekstra skummelt. Lærte jo hvordan man skal kjøre på glatta på kjøreskolen, men uff a meg, skummelt er det likevel. Så da kjører jeg heller litt saktere for å være på den sikre siden. Vaske bilen fikk jeg også gjort i dag. Snille Magna måtte forklare meg hvordan jeg gjorde det og nå er bilen pen og ren. Haha, syns faktisk det var ganske fascinerende når jeg satt inni der, men ble også litt usikker på om bilen var tett, hadde vært litt kjedelig hvis den ikke var det...I år har Magna og jeg lagd julekalendere til hverandre, og siden vi ikke har hatt tid før gav vi den til hverandre idag. Ekstra gøy var det jo og åpne tre gaver på en dag :-)
Da var en helg som gikk alt for fort over. Jeg reiste til Bergen lørdag morgen og kom tilbake idag morges. Det ble en kort tur til Bergen, men koselig var det uansett. På lørdag var vi på lysfest i Bergen. Det startet selvfølgelig å regne og jeg var klissvåt når jeg kom hjem, men jeg fikk skikkelig julestemning, med julesanger, kor, fakkler og juletre. Kameraet ble desverre lagt igjen på Hamar, men noen bilder ble det likevel, selv om kvaliteten kanskje ikke er så god...
Paraply er jeg veldig glad for at vi bestemte oss for å ta med. Vi var litt usikkre når vi dro hjemmeifra, men endte til slutt med å ta den opp. Rett etter vi gikk av bussen hadde vi brukt for den og den ble brukt hele kvelden. 


Ellers så ble mye av tiden brukt på å spille spill. Helen er like glad og konkurranseinnstilt som meg så her gjelder det å vinne! :) Helgens spill ble Othello. Kan ikke huske siste jeg spilte det, men utrolig gøy var det. Bonanza er nok det spillet vi har spilt mest så et par runder med det ble det selvfølgelig også. 


"Turisten" i Bergen :-)


Helen tok meg også med på en liten søt cafè der man kan låne reisebøker og blader. Vi satt og bladde i bøker og fant mange spennende reisemål som vi en gang skal reise til. Her fant jeg også et blad som heter "reiselyst!". Dette har jeg veldig lyst til å starte å abonere på etter New York. 

Flyet mitt gikk i dag morges klokken 8, og da ble det en tidlig morgen. Når jeg kom til Gardemoen gikk jeg innom Starbucks og bestilte en kaffe der. Etter at jeg hadde betalt og skulle gå bort å vente på kaffen oppdaget hun dama bak kassa at jeg hadde betalt for mye for kaffen. Hun hadde slått inn feil. Hun beklaget så mye og håpet at det var greit at jeg fikk igjen det jeg hadde betalt for mye i kontanter og i tillegg til det fikk jeg et kort hvor det står at jeg får en valgfri drikke neste gang jeg er innom Starbucks! Snakk om service! Tror jeg betalte rundt 20 kroner for mye og de fikk jeg jo tilbake, men i tillegg får jeg en gratis drikke der. Det var en veldig god start på dagen og jeg nøt kaffen på toget tilbake til Hamar. Da var det jo rett på jobb og imorgen har jeg lang dag, men det er desember og snart jul og etter det har jeg så masse annet å se fram til :-)

 
Turen inn til Oslo ble helt fantastisk. Traff både gamle og nye venner. Blandt annet traff jeg de to andre jeg skal dele leilighet med i New York. De var så koselige og vi hadde det veldig gøy. Magna og jeg kjørte inn og på veien ble det et lite stopp på IKEA. Kan ikke akuratt si at vi handlet så veldig mye, men is ble det :-) Så ble det litt shopping, har funnet meg to nye vinterjakker og så satt vi oss ned å spiste. På kvelden traff jeg Hilde og Marte hadde invitert oss på kveldsmat. 
Mine to fine fremtidige fysioterapauter :-)


Fikk også treffe flotte Martha :-) Vi gikk rundt i Oslo og handlet litt før vi spiste på peppes. Og selvfølgelig tok vi turen innom Starbucks som har kommet til Oslo. Vi ble sittende en god stund og skravle og koste oss med kaffen. Det ble faktisk to turen på Starbucks. Andre gangen satt jeg og leste mens jeg ventet på Magna. Fant denne boken på Nomaden og siden jeg reiser dit over nyttår tenkte jeg at det var greit å lese litt om landene først. Så langt er det veldig interessant. 

Nå er jeg tilbake på Hamar og idag har jeg vært på jobb. Imorgen er det jobb fra morgen til kveld og det er bare to dager til jeg reiser til Bergen!
Bilen er tilbake på Hamar og jeg har fått kjørt masse. Igår kjørte jeg onkel til Gardemoen og på vei tilbake ble det høy musikk på i bilen og koser meg sånn bak rattet. Idag kjører Magna og jeg inn til Oslo og imorgen treffer jeg de to andre jeg skal dele leilighet med i New York. Det blir koselig og gleder meg masse til å treffe de. Ellers blir det julegave shopping og skal treffe en del venner så det blir noen koselige dager :-) En fantastiske måte å starte en ny uke på! Enda en uke er forbi og jeg syns bare ukene går fortere og fortere. Helt rart at det ikke er så lenge til New York og jeg gleder meg sånn. Men det er så mye annet å glede seg til før det. Imorgen reiser jeg inn til Oslo, neste helg skal jeg en tur til Bergen, så er det advent og jul og så reiser jeg bort over nyttår. Og i Desember blir det også en tur til Haugesund. Masse reising, men det er jo så gøy. På fredag fikk jeg også post fra Nelly. Har ikke bestilt sko derfra før, men var veldig fornøyd med det jeg bestilte nå. Så gøy å få store pakker i posten og fikk blandt annet disse to skoene. Veldig fornøyd med disse og de under blir nok brukt til jul :-)Har også fått to genseren som jeg er veldig fornøyd med og som bare kostet litt over 100 kr, alltid gøy å finne fine ting på salg! Fant også disse tre bokstøttene som jeg syns var veldig kreative og fine julegaver til venner som er glad i bøker.


Klokka er kanskje min favoritt. Det er søndag og jeg har fri så dette blir en rolig dag sammen med Mormor, Morfar og Onkel som kom igår Veldig kjekt å ha folk i hus igjen. Blir nok sikkert til kjøring idag også og det er så gøy!
Om 70 dager sitter jeg på flyet til New York og det er egentlig helt rart. Har aldri vært i USA før og nå skal jeg faktisk studere i New York. Gleder meg masse. Nå som vi har funnet flybiletter, lelighet og neste uke skal jeg på intervju på ambassaden er snart alt i boks. Det eneste som gjenstår er å reise ned dit. Helt ufattelig. 

Bilder - pinterest.com

Idag er det mandag og siden det ble masse jobbing forrige uke gleder jeg meg til å ta det litt mer med ro denne uka og har allerede fri imorgen! Neste uke skal jeg jo til Oslo og så reiser jeg til Bergen til helgen for å treffe ei venninne som jeg ikke har sett siden September. Det skal bli så koselig! Så det er masse å se fram til og snart er det advent og jul også. Gleder meg til jeg kan starte å høre på julemusikk. Vi hørte på julemusikk når vi lagde pepperkaker hos Mamma og Pappa, men det ble litt for tidlig å starte med det på fult når jeg kom hjem igjen. Men gleder meg til det blir jul på fult. Litt morsomt blir det jo også å være i Norge i advent tiden. Tror jeg får skikkelig julestemming! :-)

 
Nå er det faktisk nesten en uke siden jeg dro fra Uzbekistan - som tiden flyr! Denne uka har jeg vært så opptatt at jeg ikke har fått tid til å legge ut bildene fra min fantastiske uke med familien min. Tiden ble brukt til å være med Mamma & Pappa og gutta og jeg kan egentlig ikke si at jeg gjorde så veldig mye annet. Men det var en helt utrolig koselig uke og tiden gikk alt for fort. Men det er heldigvis ikke så alt for lenge til jeg ser de igjen. Neste tur gå til Oman og Dubai og jeg ser fram til enda en uke med familien :) Her er noen bilder fra uka:Mens jeg var der ble det pepperkaker baking og pyting. Utrolig koselig og jeg fikk skikkelig julestemning. 


Meg og gutta :)


Jeg fikk også være med Filip i pre-school. Han viste oss hva de drev på med og lærte oss forskjellige spill. Utrolig koselig. 

Å komme hjem til hjemmelagde smultringer er alltid stas!


Siste kvelden ble det en til tur på Amartetto. Her er hele familien samlet (pappa tar bilde) og det var en veldig koselig kveld :)
Idag har Mamma og jeg vært en tur oppe på en lokal bazar hvor de selger alt fra frukt og grønt til tepper og sminke. Det ble ikke så mye shopping akuratt, men fikk faktisk tak i to par briller hos "optikeren". 

Den lokal optikeren på markede. Jeg kjøpte et par briller på en bazar forrige gang jeg var her og syns de er utrolig gode. Jeg er jo så heldig å ha -1 på begge øynene så det er lett å få tak i briller og idag fant jeg to fine som jeg likte så de ble med hjem. Når jeg sto der var det ei dame som kom bort og skulle ha briller, men jeg tror ikke hun viste hvilken styrke hun skulle ha. Hun tok da på seg forskjellige briller og så ned på avisen som lå der for å se hvilken styrke hun leste best med. Her er det ikke noen fancy tester, nei, bare hvilke briller man leser best med :-)Mamma og jeg hadde lunsj på Amaretto, en av favoritt resturantene mine her i Tashkent. Det ble det jeg alltid bestiller - pita bread, greek salad og chicken cesar salad. Like god hver gang. 


Kom også hjem til hjemmelaget smultringer idag og de var så gode. Utrolig godt med litt variasjon fra taco som jeg har hele tiden hjemme. 


Har vært mye med den kjekke gutten her idag :-)Måtte bare ta bilde av denne stakkars bilen som hadde blitt helt innestengt. Hvordan han har tenkt å komme seg ut vet jeg ikke, men bilene ved siden av står helt sikkert i fri, noe som ikke er uvanlig når man parkerer alle biler inne. Så alt man trenger å gjøre når man har blitt parkert inne er bare å dytte en bil eller to...  Og i tillegg så opplyser skiltet her om at det er viktig at man løper over fortauet og ikke går... Sier kanskje litt om sikkerheten som fotgjengere ... 

Da har jeg endelig kommet til Uzbekistan og jeg har hatt en fantastisk dag med familien. Hadde ekstra god tid på gardemoen i går pga. at toget bare gikk hver andre time. Da ble det en time på starbucks med en god FrappeMocha. Hadde også selvfølgelig overvekt, selv om jeg hadde lov til å ha 30 kg. Kofferten min veide 32 kg, men hadde heldigvis litt ekstra plass i håndbagasjen. Litt TaxFree shopping ble det selvfølgelig og - julegodt, kritt og tyggis hadde familien bestilt og det ble selvfølgelig med. Idag landet jeg tidlig tidlig på morgenen, klokken 3! Og klokken fire var jeg endelig ute av flyplassen. Idag har vi ikke gjort så mye, spilt spill og bare hatt det koselig sammen. Kristian og jeg var som alltid på lag når vi spilte passport. Et bedre spill tror jeg ikke finnes og det er bare så utrolig dumt at de ikke selger det lengre. Vinnerne - Pappa & Isak. Big Sister & Little Brother
God helg. Denne uka har gått så utrolig fort og jeg vet egentlig ikke hvor tiden ble av. Rart å tenkte på at jeg fikk lappen på mandag, følels på en måte som det var i går, men på den andre siden følels det ut som om det var en evighet siden. Men nå er det endelig fredag og jeg har faktisk FERIE! Om to dager reiser jeg ned til Mamma og Pappa og gjett om jeg gleder meg. Tror jeg kommer til å ha en fantastisk uke med familien. Men før jeg reiser er det en del ting jeg må gjøre blandt annet handle og ikke minst pakke. Skal ha med en del ting ut, så jeg må bruke morgendagen på det. Men tilbake til overskriften, så er det helt rart å tenkte på at det var bare et år siden jeg dro til Bolivia og så derfor igjennom noen bilder fra turen vår til Machu Picchu. Det var en helt fantastisk tur og vi opplevde så utrolig mye. Vi tok en fire dagers tur som besto av en "downhill" sykkeltur, to dagers hiking, zip line og selvfølgelig klatre opp til Machu Picchu. Her var vi klare for å sykkle ned fra 4200 moh til 1200moh. Utrolig spennende sykkeltur, spesielt med tankte på at bremsene på sykklene ikke var helt i orden... :)Ingvild og jeg i Cusco. Vi var her en dag etter Inka Trail turen vår. En utrolig liten og sjarmerende by, som vi ikke fikk sett så mye av, fordi den hadde Starbucks. Etter fire lange dager med mye aktivitet og lite søvn var det utrolig deilig å slappe av med en Starbucks. 

Dag to var en laaang gå tur opp i fjellene. Utrolig mye vakkert å se på, lekker natur, vi lærte masse om Inka befolkningen og tygde coca blader. En spennende dag.Deler av stien var veldig smal og bratt...Dag tre kunne vi velge å ta zip line og dette ble det selvfølgelig på oss fire. Ingen av oss hadde prøvd det før, men det var utrolig gøy. 


Wohoo! Dette skal jeg gjøre igjen neste gang jeg får sjansen. Siste stopp var en varmkilde der de hadde laget tre forskjellige basseng. De hadde gjort det utrolig fint og et utrolig fint sted å komme til etter 8 timer gåing i fjellet. Og siste men ikke minst - Machu Picchu! Vi sto opp klokken 4 for å starte å gå de 2100 trappetrinnene opp til Machu Picchu. Selvfølgelig var dette den dagen hvor det regnet, men heldigvis stoppet det når vi var på toppen. Det var helt magisk å være der og vi lærte masse av guiden vår om stedet. På min tidligere blogg skrev jeg dette etter turen: "What I thought was interesting was that the place was build in the 1400, but it was abandoned about a century later at the time of the Spanish Conquest. It then wasn?t internationally known until the 1911 when an American came looking for it. They then restored most of it, but according to our guide it didn?t really become a tourist attraction until the 1940′s. Machu Picchu is 2430 meters above sea level and a place that you should visit. Well worth the trip. During our tour with the guide he told us that in 1911 when the place was found they also found a lot of treasures that they wanted to examine. They made a deal with Yale University for further studying and Yale was supposed to keep them for a period of 18 months. However, after those 18 months only a small fraction of the treasures were returned. According to the guide, Yale got 40,000 treasures and only 500 were returned." 


Et helt fantastisk og utrolig sted! Vel verdt reisen ned til Peru. Jeg får bare så utrolig lyst til å reise tilbake når jeg ser disse bildene, men turen blir nok ikke den samme uten Hilde, Ingvil og Eirunn :)
Da har jeg endelig fått lappen! Wooho! Hadde oppkjøring i går og det gikk så greit. Det skal sies at jeg var utrolig nervøs og på formiddagen drev jeg å øvde på sikkerhetsspørsmålet som vi skulle få. Lærte alt mulig om bilen, hjulet og motoren og slikt og så når jeg kommer på oppkjøringen får jeg verdens letteste spørsmål - hvordan fungerer servostyringen? Var så utrolig lettet. Så bilen ved siden av meg åpnet panseret og drev å pekte på ting der, veldig glad for at det ikke var meg. Nesten det beste av det hele var at jeg kjørte bilen fra vegvesenet og tilbake til traffikkskolen alene etterpå. Satt og smilte fra øret til øret mens jeg satt på høy musikk. For en følelse og utrolig gøy. På søndag så Magna og jeg på semi-finalen av Alt for Norge. Utrolig spennende og neste uke er finalen og da er jeg i Uzbekistan så da får jeg vel bare se det på nettet. Vi lagde vafler og drakk julebrus - skikkelig søndagskos!


Idag skal jeg faktisk inn til Oslo en liten tur for imorgen skal Magna og jeg hente en bil som hun skal få låne til vi reiser til New York. Da blir det selvfølgelig en liten roadtrip imorgen med en svipp tur til Sverige. 
Etter en lang uke hvor jeg har stått opp klokken 6 hver dag er jeg utrolig glad for at det er fredag! Det har vært en uke med mye jobbing og kjøring. Har funnet ut at jeg elsker en hverdag hvor det er mye som skjer og det er masse på programmet. Da setter man også ekstra mye pris på å slappe av og å ta det med ro. Idag på jobb fikk jeg en utrolig koselig overraskelse. Jeg har fått min egen kaffe kopp! Utrolig koselig og så utrolig gøy at de faktisk har kjøpt det til meg. 


Ellers teller jeg ned til både Uzbekistan og New York! Gleder meg så utrolig masse til begge turene og det er ikke lenge til jeg reiser til Uzbekistan! Ha en fantastisk fredagskveld! 


Fant dette bilde på pinterest imorges og syns det var passende. Idag er det jo mandag og leeenge til lørdag og søndag så håper det blir en bra uke. Jeg har hatt en kjøretime idag allerede og sitter med min andre kopp kaffe. Blir nok litt mer kjøring senere idag før jeg skal på jobb. Igår ble vi alle sittene å se på "Alt for Norge", og jeg fant fram hekletøyet igjen. Startet å hekle i fjor, typisk folkehøgskole/bibelskole, og har heklet når jeg har fått tid. Hekler tøffler fordi det er så enkelt og greit og ikke minst brukbart. Men, har lyst til å hekle en liten lue. Ei venninne av meg gav meg en utrolig skjønn uglelue oppskrift så det blir kanskje neste prosjekt. Sitter her å drømmer meg bort i bilder på pinterest. Det er ikke lenge til jeg skal ut å reise og da går turen til Uzbekistan for å treffe Mamma & Pappa. Her kommer noen inspirasjons bilder. 
Håper dere har hatt en fin søndag. Her har jeg kommet hjem til ferdiglagd middag - forikål. Det er veldig lenge siden sist jeg kom hjem til ferdiglagd middag så det var utorlig deilig. Har også fri idag så da skal det slappes av. Vi har vært ute å kjørt en del og det er så utrolig gøy. Gleder meg masse til lappen. Til uka skal jeg både en tur til Oslo og Lillehammer med kjøreskolen, samt masse jobbing. Har en del 7-vakter denne uka så da må jeg bare være flink til å legge meg tidlig. Ikveld skal vi se på "Alt for Norge", har blitt helt hekta på serien, selv om det er alt for mye reklame på TV-Norge ;) Ha en fin søndag! :)
Skrev tidligere at jeg fikk en Adax veske fra jobben og må jo bare vise den til dere. Jeg syns den er utrolig fin og har brukt den masse siden jeg fikk den. Den er egentlig veldig liten, men har plass til masse. Det er ekte skinn og den koster egentlig rundt 1,500 kr! Grunnen til at jeg fikk den er fordi det er noe feil med reimen, den er vrang, men dette merker jeg faktisk ikke og resten av veske er jo fantastisk. 


Idag har jeg faktisk fri og har ordnet litt til visumet mitt til USA. Nå mangler jeg bare finansieringsbeviset som jeg skal ordne i morgen og så er det bare intervjuet igjen. Så nå skal jeg og de andre tre jeg skal bo sammen med kikke på leiligheter og får det i boks samt flybilletter. Deilig med alt som er ferdig ordnet. Nå er det bare litt over 100 dager til jeg er i New York og gjett om jeg gleder meg. Tror det kommer til å bli noen fantastiske måneder der borte :)
Ny uke og nye muligheter. Denne uka blir rolig for min del og da skal det slappes av. Ikveld har jeg vært på jobb og tiden gikk så fort. Elsker når det skjer. Har også funnet et par ting jeg har lyst på i butikken. Jobber bland annet i en veske butikk og der har de så mye fint. Nå er det en Adax clutch og en Puccini bag som står høyt på ønskelisten. Kanskje blir det en liten høst gave til meg selv, vi får se :) Høsten er så utrolig fin nå. Så utrolig mange forskjellige farger og tok dette bilde på vei til jobb her om dagen. Elsker hvordan det er speilet i vannet. Men med høsten kommer kulden og jeg kunne ønske det var varmere litt til. På jobb idag fikk jeg veldig lyst på grøt så på vei hjem kjøpte jeg med meg en toro grøtpakke. Namm! Elsker grøt og selv om det er mandag så passer det perfekt. Og så praktisk når det følger med kanel og sukker!Nå skal jeg kose meg med grøt og en episode "Friends". 

 
Søndag er her og sola skinner i Hamar. Det er kanskje ikke så veldig varmt ute, men deilig med sol. Idag har jeg ordnet med visumet mitt til USA. Gamske lang prosess og må inn til Oslo på intervju i November, men en Oslo-tur er jo alltid koselig. Den uka her har gått utrolig fort! Jeg har jobbet hver dag og trives egentlig utrolig godt med det, men deilig med litt fri innimellom. Neste uke jobber jeg litt mindre, men da skal jeg ordne litt andre ting. Skal bla. på glattkjøring og gjett om jeg gleder meg! Tror det blir veldig gøy. Men, tilbake til overskriften. For et par uker siden bestilte jeg en personlig almanakk og jeg er veldig fornøyd. Du kan veldig forside, bakside og inni selv og det er så mye forskjellig du kan endre på for å gjøre den unik. Du kan legge til ukens gjøremål, trening, notater, ideer og masse annet. Utrolig lett å holde orden på alle tingene. Jeg har tidligere brukt iCal, men fikk aldri helt til å synkronisere den med telefonen min, så det ble mye tull. Denne er også på papir så da kan jeg fortsatt se hva jeg skal gjøre selv om jeg ikke har mer batteri på telefonen. Sånn ser forsiden min ut og her er baksiden:Du kan selvfølgelig veldig str. selv, men jeg syns min er utrolig grei. Den er litt stor, men da får jeg plass til masse informasjon.Sånn ser min ut inni. Er utrolig fornøyd. Du finner nettsiden dems her
Idag fikk jeg endelig tatt teoriprøven til lappen og jeg besto! Er så utrolig fornøyd og egentlig litt stolt over meg selv :) Fikk bare to feil og det var første gang jeg tok den. Var ganske nervøs når jeg gikk inn, men så gikk det så lett. Ahh, deilig - et steg nærmere lappen! Jeg er snart ferdig med alt det obligatoriske og så er det bare oppkjøring igjen. Utrolig deilig å krysse ut teoriprøven! Fant også ut idag at jeg må ha en opptiker attest på at jeg ikke trenger briller når jeg kjører så tenkte å bare få det unnagjort i dag også, så er det gjort. Tok ikke så veldig lang tid og jeg fikk også kjøpt meg nye linser. Veldig greit å ha når jeg skal kjøre og ellers også. 
Idag har jeg jobbet og det er mange fordeler med å jobbe i en veskebutikk. Idag var jeg så heldig at jeg fikk en veske av sjefen. Det var en liten feil med den, så hun kunne ikke selge den, men hun lurte på om jeg hadde lyst på den. Selvfølgelig! Den er utrolig lekker og man merker ikke at det er noe feil med den. Viser dere bilder senere :) Ellers så sitter jeg her å ser på bilder fra Praha turen min i august. Savner skikkelig sommer og sol og ikke minst å reise. Gleder meg så masse til neste reise og det er om bare 25 dager! Namm -  dette var godt!
Sarah og meg :) Elsker ferie! Nå er det vel bare så se fram til den neste :)
Den årlige forkjølelsen er her og jeg hater den like mye vært år. Nesa er tett, jeg har vondt i halsen, tett i ørene og ikke minst - mindre energi. Uff a meg! Like ille vært år... Nå har jeg vært å kjøpt meg ansiktsservietter, nesespray, C-vitaminer og halstabletter så får jeg håpe det går fort over. Sitter her med en kopp te fra Yogi. Denne burde du prøve, den er bare utrolig god. Den heter detox og smaker litt som lakris. Namm! Har også et stort glass vann. Viktig å få i seg nok veske når man er forkjølet :)Med Yogi tea får du også små inspirasjons sitater på. Litt ekstra koselig å se hva som står når man åpner posen. Hvis du har noen kjerrigråd mot forkjølelse er det bare å kommentere! :)

 
Denne uka har gått så utrolig fort, helt rart at det er lørdag igjen. Desverre betyr ikke helg for meg fri og jeg har jobbhelg igjen og en utrolig full uke foran meg med masse jobbing, men uka etter der er det ikke fult så mye som skjer så da kan jeg slappe av litt. Men idag har det gått i jobbing, trening og jeg har til og med fått vasket huset. Så nå er huset rent og pent. 


Idag når jeg var ute å løp tenkte jeg at jeg skulle velge et nytt sted å løpe for å få litt variasjon, men jeg ente faktisk med å løpe meg litt vill. Var en period hvor jeg ikke var helt sikker på om jeg skulle løpe opp eller ned, men jeg har veldig glad for at jeg valgte å løpe nedover. Ble litt lengre enn planlagt, men det er bare godt det ;) Idag har jeg øvd en del til teoriprøven også. Sitter her og leser og leser og tar en del prøver på nettet. Heldigvis får jeg flere riktig nå enn det jeg gjorde i begynnelsen! Håper jeg består første gang, for da er det bare å bestille oppkjøring! :)
 

 
Høsten er så utrolig fin. Det er så utrolig mange forskjellige farger ute, man kan starte med skjerf og hansker og sene kvelder med en varm kopp te. Selv om det blir kaldere ute, så er det så mye koselig man kan gjøre. Igår var Magna og jeg ute og gikk en lang tur rundt i Hamar. Utrolig koselig og det var ikke så alt for kaldt. Når vi kom hjem ble det hjemmelaget wok. Vi er på utskikk etter leilighet i New York så mye av fritiden går på å finne den perfekte leiligheten. Det er utrolig vanskelig å finne en som er fin, bra beligenhet, grei pris og stor nok. Men, men, vi finner nok en til slutt. 
Idag var egentlig planen å ta en løpetur, men når jeg gikk hjem fra jobb startet det å regne og det har regnet i hele kveld. Det får bli imorgen istedenfor. Fant dette bilde på Google, andre som liker høsten?Idag har jeg for første gang skiftet slangen i sykkeldekket mitt. Kjøpte slange og det andre jeg trengte for kanskje en uke siden, men har bare ikke hatt tid før. Var litt skeptisk til hvordan jeg skulle gjøre dette og spurte i butikken om han hadde noen råd. Fikk egentlig ikke så mye ut av det, men fikk masse hjelp av Youtube. Skulle selvfølgelig først prøve å få av slangen selv, men det fungerte veldig dårlig. Skjønte ikke hvordan jeg skulle ta ut slangen. Men, når jeg så på Youtube hvor lett det var, var det plutselig ikke så vanskelig lengre. Så var det bare å ta ut slangen, ta inn den nye og sette på dekket igjen. 


Tror det tok en del lengre tid enn det andre kanskje hadde brukt, men nå vet jeg hvordan :-) Stolt av meg selv som har klart å skifte slange :) Nå gleder jeg meg faktisk veldig til å sykkle til jobb imorgen på min egen sykkel. Ditt navn her


"Image and video hosting by TinyPic"

Hei! Jeg heter Elise og studerer sykepleien i Oslo. Jeg skriver for det meste om min hverdag som student, reiser, matglede og det som faller meg inn.
Arkiv


· Januar 2015 · Desember 2014 · November 2014 · Oktober 2014 · September 2014 · August 2014 · Juli 2014 · Juni 2014 · Mai 2014 · April 2014 · Mars 2014 · Februar 2014 · Januar 2014 · Desember 2013 · November 2013 · Oktober 2013 · September 2013Kategorier


· Blogg · Hverdag · Matglede · New York · ReiseSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits